- بهتر است آقاو خانم میزبان در دو انتهای میز غذاخوری و یا در وسط میز روبروی یکدیگر بنشینند.
- اگـر فرد مهمی میهمان بود میباید وی سمت راسـت خانم میزبان و همسرش سمت راست میزبان آقا نشانده شود.
- بهتر است گروههای سنی در کنار یکدیگر بنشینند به طوری که بزرگترهای فامیل در راس میز و جوانترها سمت دیگر.
- غذا در جهت عقربههای ساعت و از چپ به راست سرو گردد. و همچنین غذا از سمت چپ افراد سرو شده و ظروف غذا از سمت راست میهمانان جمع آوری میگردد.
- دستمال سفره هنگام آغاز صرف غذا میباید روی زانو قرار داده شود و تا انتهای صرف غذا باید همان جا باقی بماند. از دستمال سفره تنها برای تمـیز کردن مختصر دهان باید استفاده کرد و نه صورت یا پیشانی. اگر خــواستـید صندلی خود را برای مدت کوتاهی ترک کنید باید دستمال سفره خود را روی صندلی قرار دهید که دیـگـران و پیـش خــدمت متوجه آن گردند. هنگام پایان یافتن صرف غذا میباید دستمال سفره را بطور مرتبی روی میز و سمت راست بشقاب قرار داد (آن را مچاله نکنید)
- پیش از آن کـه مـیـزبـان شـروع بـه صـرف غـذا نکرده یا تعارف به صرف غذا نکرده نباید شروع به صرف غذا کرد.
- در حین غذا به هیچ وجه نباید میز غذا را ترک کنید مگر در موارد اضـطراری مانند رفتن به دستشویی و یا داشتن حالت تهوع. در ایــن هنگام عذر خواهی کنید و میز را ترک کنید.
- اگر ظرف یا غذایی خواستید که دستتان به آن نمیرسید خـودتان سعی نکنید آن را بردارید بلکه از فردی که به آن نزدیک است بخواهید آن را به شما بدهد.
- هنگامی که غذا خوردنتان پایان یافت هیچگاه بشقابتان را به سمت جلو هل ندهید این عمل خلاف آداب معاشرت میباشد.
- برای بریدن و خردکردن غذا چنگال را با دست چپ و کارد را با دسـت راست گرفته و سپس با چنگال آن را محکم نگاه داشته و با چاقو آن را ببرید. اگر خوردن با دست چپ برایتان سخت است، چنگال را به دست راست منتقل و غذای بریده شده را میل کنید.
- در روی صندلی راست و مستقیم بنشینید هیچگاه بجلو و یا عقب خم نشوید.
- حین صرف غذا سعی کنید فقط غذا بخورید و در حد محاورههای دلنشین و مطـبـوع سخن بگویید. از موضوعات بحث برانگیز پرهیز کنید.
- تکههایی که از غذا میان دندانهایتان گیر کرده را در حین غذا خوردن خارج نکنید. در انتها، میز را ترک کرده و بــه دستشویی بروید سپس آن را خارج کنید.
- آرام و با حوصله غذا بخورید. غذا خوردن شتابزده نه تنها باعث چاقی شما، بلکه بیحرمتی به میزبان میباشد.
- لقمههای کوچک برداشته و با دهان بسته غذای خود را بجوید. هیچ گــاه بـا دهان باز غذا را نجوید یا با دهان پر صحبت نکنید.
- هیچگاه پیش از چشیدن غذا به آن ادویه اضافه نکـنـیـد ایـن عـمل بیاحترامی به میزبان و آشپز میباشد.
- هیچگاه سر میز غذا سیگار نکشید.
- هنگامی که از غذا خوردن فارغ شدید دستتان را روی زانو و یا میز (مـچ دست روی لبه میز) قرار دهید. هیچگاه هنگام صرف غذا آرنج خود را روی میز قرار ندهید.
- در رسـتـوران بهـتــر است غذایی سفارش دهید که صرف آن با کارد و چنگال مقدور باشد. غذاهایی که باید با دست خورده شوند را به مـوقعـیـتـهای غــیر رسمی اختصاص دهید.
- هرگاه سوپ داغ بود برای خنک کردن به آن ندمید؛ صبـر کنـیـد تـا خــودش خنک گردد. چای را نیز برای خنک شدن در نعلبکی نریزید.
- هنگام صرف سوپ هورت نکشید.
- هنگام سفارش غذا در رستـوران اگر از نـوع و مـحـتـویـات غـذای مـورد نــظر آگاهی نداشتید، از پیشخدمت کمک بخواهید.
- برای خارج کردن استخوان و یا غضروف غذا از قاشق و یا چنگال کمک بگیرد (نه با دست) و آن را گوشه بشقاب خود قرار دهید.
- غـذاهـایی کـه مـجازید با دست بخورید عبارتند از: تکه نان، بلال، گـوشـت دنـدههـا، صــدف و خرچنگ خوراکی، بال و استخوان مرغ، ساندویچ، میوههای کـوچـک، شیرینی، سیبزمینی سرخ کرده، چیپس، برخی قطعات ترشی که با چنگال امکان برداشتنشان نیست، سبزیجات و پیتزا.
- اگر ندانستید چگونه باید غذا را میل کنید بهتر است به دیگران نگاه کنید.
- هیچ گـاه کـارد و چـنـگال و قـاشقی را کــه استـفاده کردهاید مجددا روی میز قرار ندهید بلکه آنها را روی بشقاب بگذارید.
- هنگام صرف غذا خم نشوید و صورت خود را به سمت غذا نبرید بـلکه غذا را توسط قاشق و چنگال بسمت دهان خود ببرید.
- اگـر قـاشـق و یـا کـارد و چـنـگال شـما بـه زمیـن افـتاد آن را بـردارید و به میزبان و یا پیشخدمت بدهید و تمیز آن را درخواست کنید.
- پیش از نوشیدن مایعات لبهای خود را بـا دسـتـمال پاک کنید تا جای لک چربی روی لیوان شما نمایان نگردد.
- از واژههای «متشکرم» و «لطفا» در میز غذا بسیار استفاده کنید.
- همیشه در انتهای صرف غذا از مـیـزبـان و یـا آشــپز تشکر کرده و از غذا تعریف کنید حتــی اگــر غذا زیاد هم خوشایند نبود باز تشکر کنید. لازم نیـست دروغ بگویـیـد، مـثـلا میتوانید از سس غذا تعریف کنید.
- هنگام صرف غذا خود را نخارانید، سرفه نکنید و بینی خود را تمـیـز نـکنـیـد. هـرگـاه خواستید سرفه یا عطسه کنید حتما سر خود را به سمت بیرون از میز یا سفره بچرخانید و جلوی دهان و بینی خود را با دستمال بگیرید.
- هنگام صرف غذا با لوازم روی میز بازی نکنید. بـا صدای بلند نیز صحبت نکرده و دستکش نیز دست نکنید.
- سعی کنید رومیزی را تا انتهای صرف غذا پاکیزه نگاه دارید.
- در برخی رستورانها هنگامی که صرف غذایتان پایان یافت باید کارد و چنگال خود را به صـورت اریـب روی بشـقـاب قـرار دهـیـد. اگــر هـم خواستید که میز را برای مدت کوتاهی ترک کنید، بـاید کـارد و چنگال را بصورت ضربدری روی بشـقاب قرار دهید تا دیگران و پیشخدمت مطلع گردند که شما بازخواهید گشت.
- طـرز چــیدن میز معمولا به این قرار است: بشقاب در وسط، قاشق، کـارد و لـیـوان سمت راست و چنگال، دستمال سفره و نان سمت چپ.
A: دستمال سفره
B: بشقاب
C: کاسه سوپخوری
D: بشقاب مخصوص نان و کره همره با کارد کره
E: لیوان آب
F-G: لیوان برای نوشیدنیهای دیگر
H: چنگال صرف ماهی
I: چنگال غذاخوری
J: چنگال صرف سالاد
K: کارد غذا خوری
L: کارد مخصوص ماهی
M: قاشق سوپخوری
N: قاشق دسر وچنگال صرف کیک
* شما چه نظری دارید؟ تجربهها و نظراتتان را در این زمینه، با ما در میان بگذارید *
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد