
۱۳ جملهای که هرگز نباید به همسرتان بگویید
گاهی وقتها زندگی مشترک دچار چالشهایی میشود که زوجین با رعایت برخی نکات از عمیقتر شدن این مشکلات میتوانند جلوگیری کنند.
گاهی وقتها زندگی مشترک دچار چالشهایی میشود که زوجین با رعایت برخی نکات از عمیقتر شدن این مشکلات میتوانند جلوگیری کنند.
همین چند وقت پیش که روز مادر بود، برای جایی با این مضمون مطلب نوشتم که اثرگذاری ما دخترها، زنها و مادرها در جامعه به قدری زیاد است که تقریبا میشود گفت تمام انتخابهایمان که متاثر از علایق و جنس زن بودنمان است، در جهت رشد و پرورش یک جهان بوده است. چه زمانی که مثلا تصمیم گرفتیم دکتر شویم و نوزادانی را به این دنیا بیاوریم، چه زمانی که مثلا مادر شدیم و در مسیر فرزندپروری گام برداشتیم، چه زمانی که دانشجویی و علم تحصیل را انتخاب کردیم و چه انتخابهای مختلف دیگر، همه این انتخابها اول از همه بر خانواده خودمان و پس از آن بر جامعه اثرگذار بوده و هست. در واقع اینطور نوشتم که ما تقریبا در هیچ دورهای از زندگیمان، از اثرگذار بودن روی جهان بیرون، دست برنداشتیم. در جایی دختری همراه و همدم خانواده بودیم، در جایی دیگر هنرمند، زیستشناس، روانشناس و دانشجو بودهایم، عاشق شدیم و انتخاب کردیم که ازدواج کنیم، انتخاب کردیم و مادر شدیم، در ساختن نهاد خانواده شریک شدیم و با همسرمان در نگهداشت آن پابهپای هم تلاش کردیم. رشد کردیم و رشد جهان انتخابمان شد و اینطوری، جهان با ما، جایی برای زندگی شد. حالا اینجا قرار است از زنانی بگوییم که یک انتخاب شجاعانه و عاشقانه دارند؛ یعنی در کنار نقشهای فردی، خانوادگی، مادری و جمعی انتخاب کردند که در عرصه علم و دانش و همچنین کار و فعالیتهای اجتماعی حضور داشته باشند.
«شاهنامه پر است از زنان شجاع و توانمند و مادرانی که با وجود نظام باستانی مردسالاری ایرانیان، در بسیاری از مواقع مسیر جریان زندگی را تغییر دادهاند. به عنوان مثال میتوانیم به تلاش فرانک و حمایت او از فریدون برای از بین بردن ضحاک اشاره کنیم. نقش «مادری» در فرهنگ ایرانی -اسلامی همواره یک جریان تاریخساز محسوب میشود» این بخشی از گفتوگوی ما با مدیر مجمع احیای تفکرات انقلاب اسلامی به بهانه این روزهاست. لزوم بازخوانی ارزشگذاری جایگاه مادری و همسری زنان در جامعه ایران اسلامی؛ ما را به محل کار این فعال حوزه زنان کشاند. زینب اصغریان، علاوه بر داشتن تخصص در علوم تجربی، حرفه روزنامهنگاری را با جدیت دنبال میکند. او سالها پیش به دلیل علاقهاش به علوم دینی، آموزش مفاهیم قرآنی را در پیش گرفت. حالا هم، با حفظ سمت بزرگ «مادری و همسری»، تحصیلات خود را در مقطع دکترای علم سیاست و مطالعات مسائل ایران سپری میکند. او معتقد است: «زن اصیل ایرانی علاوه بر نقش اساسی در بنیان خانواده، خط وصل تمدنی در ادوار تاریخ است.» با این اوصاف برای تبیین ابعاد ارزشگذاری به جایگاه مادری و همسری زنان، با این کارشناس حوزه زن و خانواده به پرسش و پاسخ نشستهایم که در ادامه بخشی از این گفتوگو را مطالعه خواهیدکرد.
ساختار جامعه ایرانی و خانواده محور بودن آن و همچنین جایگاه خاص زنان در خانواده بهعنوان مادر و همسر موجب شده تا آمار خشونت علیه زنان در جامعه ایرانی نسبت به سایر جوامع بسیار کمتر باشد. با تمام اینها اما لازم است تا ما هم برای مقابله با خشونت علیه زنان قانونی جامع و مستقل داشته باشیم. این مطالبه ای است که نخستین بار رهبر انقلاب مطرح فرمودند.
وقتی ازدواج میکنید و فرزندی به دنیا میآورید باید سرپرستی او را به عهده بگیرید و به اصطلاح حضانت او به عهده پدر و مادر است. حضانت فرزند حق و در عین حال تکلیفی است که قانون برای حفظ و نگهداری کودک به والدین سپرده است.
اتاقخواب بچهها یکی از مکانهایی است که باید ایمنی آن را با وسواس و دقت زیادی مورد توجه قرار دهیم. یکی از وسایل مهمی که در اتاقخواب بچهها وجود دارد و میتواند خطرآفرین باشد تختخواب کودکان است و باید هنگام خرید آن حواسمان باشد تختی را تهیه کنیم که برای کودک از ایمنی کافی برخوردار باشد.
مطابق با فقه اسلامی مدیریت اقتصادی خانواده در دست مرد است و این مرد خانواده است که وظیفه دارد در قالب نفقه، هزینههای زندگی زن و فرزندانش را بهعهده بگیرد. بر همین اساس طبق توصیههای دینی، وظیفه اصلی زن در خانه و خانواده رتق و فتق و مدیریت امور است.
بحران خانواده در غرب موضوعی است که اندیشمندان غربی را هم به فکر چارهجویی انداخته و در ین باره کتابها و مقالات متعددی نوشته و پژوهشهای زیادی انجام شده است.
روز زن یا دیگر موقعیتهایی که قرار است زن تراز انقلاب به مردم معرفی شود و مورد توجه و تقدیر قرار گیرد، اغلب اوقات زنانی انتخاب میشوند که نخبه، دانشمند و دانشگاهی هستند.
نحوه مواجهه ما با سخنان رهبری، نه در موضع حاکمیت باید باشد و نه در موضع ولی فقیه، بلکه آنچه از زبان این مرد حکیم میشنویم باید آنرا قوهعاقله نظام ساختارمند اسلامی در عصر حاضر دانسته و با یک رویکرد کلان دینی بهآن نگاه کنیم. البته نه به این معنی که وقتی سخنان ایشان در نقد ساختار و حاکمیت دستگاهی باشد شنیده نشود، نه اما متفکر و اندیشمند بودن رهبری همیشه باید در جایگاه حاکمیتی ایشان پررنگتر باشد تا امت حزبا... خیال نکند چون ولایتمدار است، باید به حرف ایشان لبیک بگوید بلکه ما از اینرو مطیع این مرد شدهایم که تمامیت فعل و قول او حکیمانه، سنجیده و نقطهزن است.
در گزارشی پشت پرده شبکه جاسوسی و تخریب نیروهای حامی در منطقه را بررسی کردهایم
گفتوگو با محمد فیلی:
به بهانه بحث درباره بودجه تولید مجموعههای فاخر تاریخی-مذهبی
گفتوگوی خواندنی با محمد بلوری، پدر حادثه نویسی ایران:
گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با رئیس پلیس فتای کشور
«جام جم» در گفتوگوی اختصاصی با دبیر ستاد نانو، عملکرد این مجموعه در سال ۱۴۰۱ را بررسی میکند
گفتوگوی «جامجم» با نادر مشایخی، هنرمند تجربهگرا
سیده الهام حسینی دختر تاریخساز وزنهبرداری ایران