
«مهدیه اسفندیاری» دختر ایران که قرار بود بعد از هشت سال اقامت برای همیشه از فرانسه به تهران بازگردد، اوایل اسفند و سه هفته قبل از پروازش به سمت ایران، شاهد یورش مأموران پلیس این کشور در ساعت ۶ صبح به خانهاش و بازداشت خود بود. سه روز بعد خانواده اسفندیاری با پیگیری از دوستان مهدیه متوجه شدند که خواهرشان در بازداشت پلیس فرانسه است آن هم با ادعا و اتهام «حمایت از تروریسم»! حالا نزدیک ۱۳۸ روز است که مهدیه اسفندیاری در سلولی انفرادی و در شرایطی سخت بهسر میبرد.
در بزنگاههای تاریخی، هنگامی که تمامیت ارضی ایران با تهدید خارجی مواجه میشود، گویی یک قانون نانوشته اما قدرتمند، تمامی اختلافات داخلی و شکافهای اجتماعی را به حاشیه میراند و «غرور ملی» را به یگانه اصل حاکم بر کنش جمعی ایرانیان بدل میسازد.
در شرایطی که ایران پس از یک نبرد تمامعیار وارد فاز جدیدی از تقابل با دشمنان خود شده، میدان جنگ از خاکریزها به افکار عمومی منتقل شده است.
در روزهایی که هر خبر و روایت میتواند موجی در افکار عمومی ایجاد کند، ساخت و اجرای یک برنامه تلویزیونی سیاسی که با دعوت از چهرههای متفاوت حوزه سیاست در قالب گفتوگو به تحلیل شرایط حاکم میپردازد، به چیزی فراتر از مهارت رسانهای نیاز دارد.
۲۳خرداد۱۴۰۴ خورشیدی، ایران شاهد دومین جنگ تحمیلی دردوران استقرار جمهوری اسلامی بود.جنگی که شرایط ویژهای در فضای عمومی و رسانهای کشور ایجاد کرد. در این شرایط جدید، شاهد تحول و تلاطم رسانهای بودیم که موجب شد گروهی از برنامهسازان با تکیه بر تجربه و اندیشه تلاش کنند روایتی نو از مقاومت و مسائل روز را در قاب تلویزیون به مخاطب ارائه دهند.
قهرمانی در رقابتهای جهان اسکیت برای رومینا سالک۲۰ساله وتمامی ورزشکاران این رشته باتوجه به تعددرقیبان سرسخت، مسألهای بسیار سخت و پیچیده است که البته برای چهارمین بار آن را حل کرد.
در برههای بحرانی مانند جنگ تحمیلی ۱۲روزه اخیر، سلامت روان جامعه در معرض تهدیدی جدی قرار گرفت. با اینحال شاهد اقدامات نسبتا موفقی هستیم که توانسته اضطراب عمومی را تا حدی کنترل کند اما همچنان نیازهایی وجود دارد که بیتوجهی به آنها میتواند سلامت روان جامعه را به مخاطره اندازد؛
منیژه آرمین یکی از هنرمندان مطرح در حوزه سفال و مجسمهسازی است که در طول نیمقرن فعالیت هنری مستمر، نمایشگاههای انفرادی متعددی برپا کرده است. علاوهبراین، آرمین درکارنامه خودنگارش وانتشار رمانهایی چون شب و قلندر، شباویز، کافه مگنولیا، شانزده سال، بوی خاک و ایکاش گلسرخ نبود را نیز ثبت کرده است.
در گفتوگو با دکتر موسی حقانی، به بررسی تقابل تمدنی ایران و غرب، نقش تاریخی و تمدنی ایران در منطقه و ضرورت حفظ اقتدار و مقاومت در برابر فشارهای جهانی پرداخته شده است. به اعتقاد دکتر حقانی محور اصلی این تقابل، نه موضوع هستهای بلکه اصل «ما میتوانیم» و استقلال و توانمندی ملت ایران است؛ و این همان چیزی است که غرب را نگران کرده. این دشمنی، بهویژه با اسرائیل، ریشهای تاریخی و تمدنی دارد و صرفا به یک جنگ یا مقطع خاص محدود نمیشود.
هجدهم تیر در تقویم رسمی ایران بهعنوان روز «ادبیات کودک و نوجوان» نامیده شده است. دلیل نامگذاری هجدهم تیر، تقارن آن روز با درگذشت مهدی آذریزدی، نویسنده و بازنویس خوب کشورمان و خالق سری کتابهای «قصههای خوب برای بچههای خوب» است.
درعصری که رسانهها نه فقط منعکسکننده واقعیت بلکه سازنده آن شدهاند، روایتسازی به سلاحی تعیینکننده در نبردهای سیاسی و نظامی تبدیل شده است. رژیم صهیونیستی با اتکا به شبکهای پیچیده از رسانههای جهانی، اتاقهای فکر غربی و ابزارهای جنگ شناختی تلاش کرد حقیقت را به گروگان بگیرد.
هوشنگ جاوید یکی از پژوهشگران پرکار عرصه موسیقی نواحی و آیینی است. او تا امروز سمتهای مختلفی چون دبیر و مدیر اجرایی نخستین همایش «منقبتخوانان ایران»، مدیر جشنواره موسیقی «رمضان» در بخش آواها و نواهای قرآنی، مدیر و مؤسس واحد موسیقی صداوسیمای مرکز کردستان و... داشته است.
شبکه یک سیما، ساعت ۱۸:۳۰با برنامه «نبردملت»میزبان مردمی است که جنگ تحمیلی ۱۲روزه را پشتسر گذشتهاند. این برنامه که با حضور سه کارشناس ــ مجری اداره میشود،تلاش میکند با ارائه روایتی عینی و فنی،تصویر واقعی و غرورآفرینی از قدرت نظامی جمهوری اسلامی ایران را به مخاطب منتقل کند.
چندی قبل رژیم صهیونیستی با حمایت مستقیم آمریکا، در اقدامی جنایتکارانه و غیرقانونی به کشورمان حمله کرد که در این حملات جمعی از هموطنانمان از جمله فرماندهان نظامی و دانشمندان به شهادت رسیدند. همچنین آمریکا در یک جنایت و اقدامی که خلاف تمام قوانین بینالمللی است تأسیسات صلحآمیز هستهای ایران را هدف حملات وحشیانه خود قرار داد.
از زمانی که سحر امامی با رجزخوانی برای رژیمصهیونیستی، آنتن زنده شبکه خبر را مدیریت کرد، مسأله روایتهای زنانه و مادرانه، اهمیت برجستهتری پیدا کرده است. زنان با توجه به نقشی که دربستر خانواده دارند،میتوانند روایتهای متفاوتتری را ارائه دهند.
سریال «مرگ تدریجی یک رویا» با گذشت بیش از یک دهه از پخش آن همچنان برای بسیاری از مخاطبان تلویزیون یادآور خاطراتی فراموشنشدنی است. این اثر به کارگردانی فریدون جیرانی، با روایت داستان زندگی مارال عظیمی و فرازونشیبهای خانواده یزدانپناه توانست تصویری ملموس از دغدغههای یک نسل، بحران هویت و چالشهای خانوادگی را به نمایش بگذارد و به همین دلیل، هنوز هم تماشای دوباره آن برای خیلیها با نوستالژی همراه است.
به جرأت میتوان گفت ایران و جامعه ایرانی در ۱۵ روز اخیر پراتفاقترین دوهفته تاریخ خود را از سر گذراند؛ از آغاز جنگ تحمیلی ۱۲ روزه تا مهمانی ۱۰ کیلومتری غدیر تا به امروز که شاهد متفاوتترین محرم در ایران بودهایم.
جنگ ۱۲ روزه تحمیلی، علاوه بر خسارات مادی، بار سنگینی از آسیبهای روانی را بر خانوادهها و اقشار مختلف جامعه تحمیل کرد؛ بحرانی که سازمان نظام روانشناسی و مشاوره با تشکیل ستاد امنیت روان و آرامبخشی، به سرعت وارد میدان مقابله با آن شد.با استفاده از ظرفیت روانشناسان داوطلب و همکاری نزدیک با نهادهای مرتبط، این سازمان تلاش کرد تا تابآوری اجتماعی را تقویت و اضطراب عمومی را کاهش دهد.
با دکتر محمد اسحاقی به بررسی شرایط رویارویی تمدنی غرب با شرق پرداختیم و این استاد برجسته دانشگاه تهران با رسایی و روشنی به روشنگری دراینباره پرداخت؛ با ما باشید.
آنچه که به صورت یک جنگ محدود موشکی درجریان بود،به دلیل عدم تماس مرزی، امکان گسترش جغرافیایی در آن به آسانی مقدور نبود و نیست. تعارض نتانیاهو باجمهوری اسلامی یامثلا مسئولان ردهبالای ایران نیست بلکه تعارض غرب علیه اسلام و ایران و علیه استقلالخواهی و عزتمندی وتلاش مابرای بردهنبودن است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
خانواده مهدیه اسفندیاری در گفتگو با جام جم از ۱۳۸ روز زندان انفرادی خواهرشان میگویند
درگفتوگو با دکتر محمدعلی بهمنی قاجار، واکنش ملت ایران به مداخلات خارجی و منفوربودن تجزیهطلبان را مورد بررسی قرار دادیم
مهدی مهدی قلی، مجری برنامه «راهبرد» در گفتوگو با «جامجم» از رویکرد این برنامه در دعوت از مهمانانی از طیفهای مختلف سیاسی گفته است