در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دور جدید مذاکره ایران و اروپا قرار است در هفته آخر دی ماه برگزار شود. در اهمیت این گفتگوها برای حل مشکلات فیمابین تردیدی نیست، اما انتظار است طرفین از مرحله «مذاکره برای مذاکره» عبور کرده و به دنبال دستاوردهای ملموس و قابل اجرا باشند.
جمهوری اسلامی ایران همواره اعلام کرده اهل مذاکره است، اما مذاکراتی که در چارچوب منافع ملی کشور باشد. در واقع چنانچه گفتگوها به زیاده خواهی طرفهای مقابل بینجامد و آنها منافع ملی کشور ما را در نظر نگیرند، جمهوری اسلامی ایران همواره آماده مقابله نیز هست.
جمهوری اسلامی همواره در خط مقدم مقابله با گروههای تروریستی قرار داشته و نقش اساسی در حفظ امنیت و صلح منطقه ایفا کرده است. تهران با حضور فعال و مستمر در این مبارزات، توانسته نه فقط امنیت کشورهای همسایه خود را تقویت کند، بلکه بهعنوان نقطه مقابل در برابرگروههای تروریستی و جریانهای خارجی در منطقه، در تثبیت ثبات و امنیت نقشآفرینی کند.
چنانچه در تحولات اخیر در منطقه دقیق شویم درمییابیم که بخشی از این مسائل بهدلیل هراس آمریکا و رژیمصهیونیستی از نفوذ جمهوری اسلامی ایران در منطقه رخ داده است. در این خصوص لازم به یادآوری است که مجتبی امانی، سفیر ایران در لبنان نیز در واکنش به شرط آمریکا برای حاکمان جدید سوریه مطلبی را در فضای مجازی منتشر کرده که از نگرانی آنها درخصوص نفوذ ایران در کشورهای منطقه حکایت دارد.
این روزها و پس از سقوط بشار اسد در سوریه، جنگ شناختی ــ رسانهای گستردهای علیه جبهه بزرگ مقاومت تدارک دیده شده است. از یک طرف، امپراتوری رسانهای وابسته به صهیونیسم و غرب، در پی تلقین شکست مقاومت است و از سوی دیگر در عرصههای میدانی، تحت فشار مقاومت از لبنان تا غزه بهدنبال پایان جنگ بیدستاورد هستند.
دشمنان جمهوری اسلامی ایران با شبهه افکنی تلاش میکنند مردم را نسبت به دستاوردهای انقلاب و آینده ناامید کنند. در واقع دو قطبیهای کاذب ایجاد شده در جامعه نیز تحت تاثیر این شیوه تبلیغاتی و جنگ ترکیبی و روانی دشمن شکل میگیرد.
نژادپرستی نفرتانگیز، تحجر فرقهای، نفرت کور و ناشکیبایی برای آزادی واقعی، سبب شده تا در طول تاریخ سیاسی منطقه، با بدترین و غمبارترین سناریوها برای جهان غرب مواجه شویم.دموکراسیهای ادعایی که درجهان عرب و شعارها و شانتاژهای فریبنده ساختهشده، اکثرا ماهیت و سرنوشتی یکسان دارند.
امنیت از مهمترین مولفه ها و اساسی ترین نیازهای توسعه در هر کشوری است و کشورهای توسعه یافته امنیت را بنای پیشبرد اهداف اقتصادی و سیاسی خود قرار داده اند.پشتوانه مردمی نیروهای مسلح و تامین امنیت توسط مردم از مختصات اصلی سیاست های امنیتی در جمهوری اسلامی ایران است و همین موضوع سبب شده تا امروز به رغم ناامنی و نا آرامی ها و ناپایداری امنیت در منطقه، جمهوری اسلامی ایران،نیروهای مسلح و دستگاه های امنیتی در تامین امنیت بخوبی عمل کرده اند و بومی شدن شاخصه های امنیت در داخل کشور مانع از ورود ناامنی ها از بیرون مرزها به داخل کشور، بهرغم تلاش های صورت گرفته، شده است.
۱ــ در پدیدارشناسی روابط بینالملل رفتار دولتها را تابع معنا و تفسیر آنها از واقعیت میدانی میدانند و برآمدن معنای مشترک بینالاذهانی(Intersubjectivity) بین دولتهای متعدد را محصول کنشگری فعال آنها در میدانی مشترک دانسته و آن را بایسته و ضروری میپندارند.
انقلاب اسلامی ایران در سال۱۳۵۷ نهتنها یک تحول بنیادین در عرصه داخلی کشور بود، بلکه بهعنوان یکی از بزرگترین تحولات سیاسی قرن بیستم تأثیرات عمیقی بر جهان گذاشت. این انقلاب که با شعار استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی آغاز شد، به مسلمانان و مستضعفان جهان این پیام را رساند که میتوان زیست سیاسی جدیدی را بر پایه عزت، استقلال و عدالت پایهریزی کرد.
تاریخچه کشورهای عضو دی ۸ با حدود ۶۰ درصد جمعیت مسلمانان جهان نشان میدهد که به لحاظ تمدنی، فرهنگی، اقتصادی و نظامی میتواند اهرم قدرتمندی در نظم منطقهای و ساختار بینالمللی تعریف شود
اقدام به جعل واژگان برای جنبشهای آزادی بخش منطقه توسط آمریکا و رسانههای وابسته به آن به منظور ایران هراسی و تهی کردن افکار عمومی استقلال خواه در منطقه انجام شده است.
آخرین نمونه رویکرد ایجاد استبداد و یا اغتشاش از سوی آمریکاییها در سوریه پیش روی همه است. آنها، چون نتوانستند رژیم آقای بشار اسد را از محور مقاومت جدا کنند. با کمکهای خود به عواملشان این وضعیت جدید را در سوریه ایجاد کردند که در نهایت سبب فروپاشی رژیم بشار اسد شد و به این شکل آنها تسلط بیشتری بر مناطق نفتی سوریه پیدا کردهاند.
بازدارندگی، مقولهای است که در حوزه روابط بینالملل، چه در حوزه نظریات کلاسیک و چه مدرن، از جایگاه خاص و سرنوشتسازی برخوردار است. بدون شک در مناطقی که دارای اهمیت ژئوپلیتیک یا ژئواستراتژیک هستند، معادله بازدارندگی پررنگتر است.
شرایط امروز سوریه نتیجه برنامهریزیهای آمریکا و اسرائیل است که یکی از اهداف آن دسترسی به بلندیهای جولان بود. ممکن است برخی فکر میکردند که درسال ۲۰۱۵ داعش سرکوب شده است، اما باید توجه داشت که در آوریل ۲۰۱۳، جبهه النصره بهنوعی به شاخه رسمی القاعده درسوریه تبدیل شد و درواقع، آغاز شکلگیری اولیه داعش در این کشور بهشمار میرفت.
سرنگونی بشار اسد و به قدرت رسیدن جبههالنصره در سوریه طرحی اسرائیلی در راستای ایجاد خاورمیانه جدید مورد نظر واشنگتن و تلآویو است که از مدتها پیش برنامهریزی برای انجام آن آغاز شده بود.
هیات آمریکایی برای دیدار با رهبر هیات تحریرالشام وارد دمشق شد و با ابومحمد الجولانی دیدار کرد. پیش از آمریکا نیز کشورهای فرانسه، آلمان، انگلیس و سازمان ملل نیز به منظور ارتباط با گروههای نظامی در سوریه نمایندگانی به دمشق فرستاده بودند.
آنچه امروز در سوریه میگذرد، در سایر مناطق دنیا از جمله در آسیای جنوبی و به طور خاص در پاکستان تأثیر خواهد داشت.
در حال حاضر در سوریه شاهد وضعیتی هستیم که به نوعی تداعیکننده حمله کفتارها به صید ثمین خود است. در این حملات، هیچیک از اصول اخلاقی، حقوقی و ارزشهای ادعایی غربیها به هیچوجه رعایت نمیشود. به نظر من، این یک رسوایی تمامعیار است که نفاق موجود در سیاستهای غرب را به نمایش میگذارد.
جمعبندی اطلاعات به دست آمده از سوی آمریکاییها از این حکایت دارد که گرایشهای مختلف سیاسی در سوریه در حال حاضر نیز میتوانند پذیرای حضور جمهوری اسلامی ایران باشند و این موضوعی است که مقامات واشنگتن را بشدت نگران می سازد. در واقع آمریکاییها به نوعی با در نظر گرفتن شرط برای آقای جولانی در خصوص مقبولیت جمهوری اسلامی ایران در سوریه و منطقه، به این امر اعتراف کردهاند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با محسن بهرامی، گوینده کتاب «مسیح بازمصلوب»
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم: