
گزارش نشریه «اکونومیست»؛
عصر جدید تجارت آسیایی بدون اتکا به غرب
نفوذ آمریکا در آسیا و اهمیت اقتصادی این کشور در این منطقه از جهان کاهش چشمگیری داشته است. در این راستا شاهدیم تجارت آسیایی در حال ورود به دوره جدیدی است که کمتر به سمت غرب گرایش دارد.
نفوذ آمریکا در آسیا و اهمیت اقتصادی این کشور در این منطقه از جهان کاهش چشمگیری داشته است. در این راستا شاهدیم تجارت آسیایی در حال ورود به دوره جدیدی است که کمتر به سمت غرب گرایش دارد.
پیوستن الجزایر به بلوک اقتصادی قدرتمند بریکس، روابط این کشور با چین و روسیه را مستحکم میکند و فرصتهای جایگزین مالی و سرمایه گذاری خارجی را برای آن کشور فراهم میکند.
آمریکا برای مهار مهمترین رقیب خود در نظام بینالملل روی سیاست به حاشیه راندن مهمترین طرح پکن، یعنی کریدور «یک کمربند- یک جاده» دست گذاشته است. آمریکا و چین با افزایش سرمایهگذاری زیرساختی در کشورهای آسیایی، آفریقایی و اروپایی سعی میکنند بر شاهراههای حیاتی در اقیانوسها، دریاها، تنگهها و مسیرهای زمینی تسلط یابند تا مدل جدیدی از هژمونی را این بار بر پایه تجارت بینالمللی بازتعریف کنند.
تجارت بدون دلار. شاید اگر این سخن دو دهه پیش گفته میشد همه کارشناسان و تحلیلگران اقتصادی اجرای آن را محال میدانستند به این دلیل که تا اوایل دهه ۹۰ بیش از ۸۰ درصد تجارت جهانی با دلار انجام میشد اما رویکرد جهان چند قطبی ظاهرا به مسأله اقتصاد نیز ورود کرده و به دنبال این است که دلار را از مبادلات خود حذف کند؛ موضوعی که طی چند سال گذشته بارها از سوی رهبر انقلاب اسلامی تاکید شده و برخی کشورها نیز آن را اجرا کردند. بررسیها نشان میدهد برخی کشورها مهمترین معاملات خود را بدون دلار انجام میدهند و در مقابل بانک مرکزی آمریکا برای مقابله با این موضوع به دستکاری نرخ بهره اقدام میکند تا بتواند ارزش دلار را حفظ کند. درباره دلارزدایی کشورهای مختلف، گزارشی تهیه کردهایم که در ادامه میخوانید.
آمریکا با پولی که تنها زحمت چاپش را برعهده دارد، اقتصاد دنیا را به گروگان گرفته است.
از ابتدای رویکارآمدن دولت سیزدهم، ایران عضویت در سازمانهای بینالمللی را پیگیری میکند. در اولین قدم، ایران توانست عضو سازمان همکاریهای شانگهای شود و اکنون زمزمه عضویت کشورمان در گروه بریکس جدی شده است. کشورهای چین، هند، روسیه، آفریقایجنوبی و برزیل اعضای گروه بریکس هستند و توانستند به یک بلوک اقتصادی تبدیل شوند.
کسری بودجه مدتهاست مهمان اقتصاد جهانی شده و اکنون رتبه اول اقتصاد دنیا آن را با افزایش ۱۶۹درصدی تجربه میکند. در سال مالی جاری آمریکا ۱.۳۹تریلیون دلار کسری بودجه ایجاد شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد حدود ۱۷۰درصدی دارد. زمانی که در آمریکا بحران اقتصادی بهوجودمیآید تاثیر بیشتری بر بازار نسبت به سایر کشورها دارد اما بااینحال دولتهای فعلی و گذشته این کشور تمایلی به کاهش هزینههای خود ندارند.
بانک جهانی با اشاره به فراگیری گرانی مواد غذایی در جهان اعلام کرد نرخ تورم مواد غذایی در ایران نصف شده و به ۴۲ درصد رسیده است.
سازمان جهانی خواروبار و کشاورزی ملل متحد از کاهش قابل توجه سوء تغذیه در ایران طی سال های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۲ و بهبود ۱۲ پله ای رتبه ایران در رده بندی جهانی از این نظر خبر داد.
در سال مالی جاری کسری بودجه آمریکا 1.39 تریلیون دلار بود که در مقایسه با سال گذشته افزایش 169 درصدی نشان می دهد. مشکل اصلی آمریکا این است، بحران های اقتصادی ماهیتی وخیم تر به خود می گیرند. با وجود این، رؤسای جمهور کنونی و گذشته آمریکا تمایلی برای مهار هزینه های دولت از خود نشان ندادهاند.
حجتالاسلام سید حمید روحانی در گفتوگوی تفصیلی با «جامپلاس»:
در گزارشی پشت پرده شبکه جاسوسی و تخریب نیروهای حامی در منطقه را بررسی کردهایم
گفتوگو با محمد فیلی:
به بهانه بحث درباره بودجه تولید مجموعههای فاخر تاریخی-مذهبی
گفتوگوی «جامجم» با بازیگر سریال تلویزیونی رحیل
یک پژوهشگر دوران دفاع مقدس در گفتگو با جامجم آنلاین عنوان کرد:
گفتوگوی «جامجم» با فرزاد موتمن، نویسنده و کارگردان از روزهای دفاعمقدس
پروفسور زوران میلوشویچ، استاددانشگاه صربستان در گفتوگو با «جامجم»: