
اختصاصی جام جم آنلاین
شعری مذهبی از شهریار
از اشعار مذهبی مرحوم شهریار که در ملاقات یکی از دوستانش از مرند پشت پاکت سیگار نوشتند و متاسفانه در دیوان اشعار چاپ شده ایشان نیست.
از اشعار مذهبی مرحوم شهریار که در ملاقات یکی از دوستانش از مرند پشت پاکت سیگار نوشتند و متاسفانه در دیوان اشعار چاپ شده ایشان نیست.
برخی جنگها را بیشتر از این که مردانه بدانند، زنانه میدانند؛ چه این که اگر زنان تصمیم بگیرند پشت مردانشان را در جبهههای نبرد خالی کنند، سنگرها خالی میماند و همه جنگها مغلوبه میشوند. زنان در روزهای جنگ، پشت میدانهای نبرد، خودشان را اثبات میکردند و بعدها وقتی آتشها میخوابید، وقت آن بود که روایتها را دست بگیرند و از حماسههای فرزندان و همسرانشان بگویند.
کتاب «اسیر آلواتان» که مجموعه خاطرات شهدا و اسرای دربند کومله و دموکرات از زبان شاهدان عینی است را رضا رستمی نوشته و انتشارات روایت فتح منتشر کرده است. این کتاب، امروز طی مراسمی در بنیاد روایت فتح رونمایی میشود؛ کتاب مهمی که میتواند برگ ناشناختهای از جنایات دشمنان مردم ایران را به رخشان بکشد.
مرتضی قاضی از آن دست نویسندههایی است که با دست پر به استقبال نوشتن میرود. به گفته خودش: «پنج سال بود کار و زندگیام تحقیق و مصاحبه درباره زندگی آدمهای جنگ بود.» این نویسنده آثاری را در این حوزه به چاپ رساندهاست که از جمله آنها میتوان به «اسارت در هور»، «یادگاران احمدی روشن»، «حرفهای»، «اولین روزهای مقاومت»، «عملیات فریب»، «شماره پنج»، «تنهای تنها»، «جلد سوم تاریخنگاران و راویان صحنه نبرد؛ دوره سوم مدرسه مفید» و «متهم دادگاه old bailey» اشاره کرد. درخصوص ژانر و گونه در بحث ادبیات دفاعمقدس گفتوگویی با او داشتیم که در ادامه میخوانید:
نشست رونمایی و معرفی کتاب «دیوان حسنبنعلی علیهالسلام» با حضور دکتر حبیب راثیتهرانی و دکتر مهدی امینفروغی در خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار شد. این کتاب توسط ابوالحسن علیبنمحمدبنعبدا... مدائنی در سال ۲۲۵ هجری گردآوری شده و تحقیق، شرح و استدراک شیخ قیس بهجت العطار روی این کتاب صورت گرفته و راثیتهرانی آن را ترجمه کرده است. این اثر از دو حیث قابلتوجه است؛ اول ارزش ادبی این کتاب و بعد اشعاری که منتسب به حضرت امامحسنمجتبی(ع) است.
۱- آن شاعر شیرین سخن، آن نه معاصر نه کهن، آن از ستونهای ادبیات، آن که معروف است به غزلیات، آن ابومحمد مشرفالدین مصلح بنعبدا... بن مشرف، آن مکلف، آن حضرت کلمه، آن که خوب شعر میسرود به نظر همه، آن بهتر از هر شاعر قبلی و بعدی، شیخ اجل، جناب سعدی، از آن دسته مردم بود که اگر نبود شعر فارسی نه بوستان داشت نه گلستان! درباره سعدی زیاد نوشتهاند و دانستهاند اینچنین درباره او که برای علمآموزی مرزهای زیادی را عبور کرد و سفرهای زیادی کرد. بنابر روایات، در حدود سال۶۲۰هجری قمری و در پی حمله غیاثالدین پسر سلطان محمد خوارزمشاه به شیراز، سعدی شیرازی برای تکمیل تحصیلات به بغداد رفت و در نظامیه بغداد به کسب علوم و معارف گوناگون مشغول شد.
زبان و ادبیات گرجی این روزها در گرجستان، جایگاه قبلی خود را از دست داده است.
فریدون مشیری اگر هنوز زنده بود در روزی مانند فردا به 97سالگی میرسید. پدربزرگ و پدرش هردو در حوزه مخابرات ایران پیشگام بودند و از طرف مادر نیز نسب به میرزا جواد مؤتمنالممالک ادیب، شاعر و نماینده اولین دوره مجلس شورای ملی میبرد.
برنامه گفتوگومحور میز داستان از شبکه کتاب با موضوع، «شهر در رمان فارسی» با حضور آراز بارسقیان، نویسنده و مترجم و اجرای نادر سهرابی پخش شد.
برنامه گفتوگومحور جلد دوم از شبکه کتاب با حضور دکترمریمچهرقانی و مصطفی آهنگر، نویسندگان دو کتاب «ترویج کتاب؛ راهنمای عملی» و «پیشپرده کتاب» پخش شد. ترویج کتاب؛ راهنمای عملی درباره مفاهیم اصلی و محیط ترویج کتاب، ضرورتها و انگیزههای ترویج کتاب است. همچنین کتاب پیشپرده کتاب به معرفی گونههای مختلف پیشپرده کتاب و ظرفیتهای ارزشمندش در ترویج کتابخوانی و تبلیغ کتاب میپردازد.
حجتالاسلام سید حمید روحانی در گفتوگوی تفصیلی با «جامپلاس»:
در گزارشی پشت پرده شبکه جاسوسی و تخریب نیروهای حامی در منطقه را بررسی کردهایم
گفتوگو با محمد فیلی:
به بهانه بحث درباره بودجه تولید مجموعههای فاخر تاریخی-مذهبی
گفتوگوی «جامجم» با بازیگر سریال تلویزیونی رحیل
یک پژوهشگر دوران دفاع مقدس در گفتگو با جامجم آنلاین عنوان کرد:
گفتوگوی «جامجم» با فرزاد موتمن، نویسنده و کارگردان از روزهای دفاعمقدس
پروفسور زوران میلوشویچ، استاددانشگاه صربستان در گفتوگو با «جامجم»: