فرهنگ - کتاب و ادبیات - جدیدترین اخبار ایران و جهان | پایگاه خبری جام جم

کتاب و ادبیات
مردم غزه چگونه زندگی می‌کنند؟!

۲‌نگاه به کتاب «لهجه‌های غزه‌ای» از انتشارات سوره‌مهر

مردم غزه چگونه زندگی می‌کنند؟!

۱۲ تير ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۹

اشاره: کتاب «لهجه‌های غزه‌ای؛ چند روزنوشت از غزه» نوشته یوسف القدره و فاتنه الغره؛ دو شاعر فلسطینی با ترجمه محمدرضا ابوالحسنی همزمان با آخرین روز برگزاری نمایشگاه کتاب تهران رونمایی شد.

«خط مقدم»؛ پیشتاز روایت پیشرفت

در نشست روایت پیشرفت «ژرفا» مطرح شد

«خط مقدم»؛ پیشتاز روایت پیشرفت

۱۲ تير ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۹

نشست‌های «روایت پیشرفت» با موضوع کتاب «خط مقدم» در قالب هفدهمین جلسه از سلسله‌نشست‌های «عصر کتاب» توسط مرکز مطالعات راهبردی ژرفا و اندیشکده هنر و رسانه برگزار شد.

پیشنهاد کارورخوانی در دل تابستان

مروری بر کتاب «وقتی از عشق حرف می‌زنیم از چه حرف می‌زنیم»

پیشنهاد کارورخوانی در دل تابستان

۱۲ تير ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۲

داستان‌های کارور مثل همان یله‌شدنش در آن کاناپه نرمی است که در عکس سیاه و سفید نقش بسته است. مثل وقتی که نیمی از جورابش پایین آمده و رها و آسوده، در حال مطالعه است. عکس سیاه و سفید را که نگاه می‌کنم، بیشتر باور می‌کنم ریموند کارور همان‌قدر رها می‌نویسد که زندگی کرده است.

هوش خواننده را دست‌کم نگیریم!

نگاهی گذرا بر کتاب «بیمار خاموش» نوشته «الکس مایکلیدیس»

هوش خواننده را دست‌کم نگیریم!

۱۲ تير ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۴

ژانر معمایی جنایی در میان علاقه‌مندان به داستان و رمان جایگاه ویژه‌ای دارد. به‌شخصه معتقدم خواندن یک رمان معمایی جنایی، لابه‌لای چند کتاب در ژانرهای مختلف به ‌منزله زنگ‌تفریح است، چراکه بازی‌های فکری و چالش‌های معمایی ذهن خواننده را برای خواندن کتاب‌های بعدی آماده می‌کند.

ایران و هند؛ ۳۰قرن پیوند فرهنگی

مناسبات فرهنگی دوکشور را در روز بزرگداشت صائب تبریزی بررسی کرده‌ایم

ایران و هند؛ ۳۰قرن پیوند فرهنگی

۱۱ تير ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۳

امروز روز بزرگداشت صائب، شاعر مشهور قرن یازدهم است، او بزرگ‌ترین شاعری است که در شاخه ایرانی سبک هندی مشهور به سبک اصفهانی ظهور کرد و شاید بتوان او را نماد و نمونه‌ای برای پیوند میان ایران و هند در طول تاریخ دانست. با همین انگیزه، مروری داریم بر زندگی او و بر پیوند میان این دو کشور بزرگ و تاریخ‌ساز منطقه و آورده‌ای که این پیوند تاریخی می‌تواند بر فرهنگ امروز ایران داشته باشد.

گامی برای پرکردن خلأ نظری در ادبیات کودک

معرفی کتاب «ارکان ادبیات کودک»

گامی برای پرکردن خلأ نظری در ادبیات کودک

۱۰ تير ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۲

حوزه‌ ادبیات کودک در کشور ما به لحاظ منابع نظری و پژوهشی، همواره با کمبود مواجه بوده است. در سال‌های اخیر با افزوده شدن گرایش ادبیات کودک به مقطع کارشناسی ارشد در تعدادی از دانشگاه‌های کشور، ضرورت تالیف و تدوین منابع نظری معتبر و قابل قبول در این زمینه، بیش از پیش احساس می‌شود.

تبیین ۶دهه نفاق و جنایت

به انگیزه سالگرد شورش کور منافقین، کتاب‌هایی درباره این سازمان تروریستی را بررسی کرده‌ایم

تبیین ۶دهه نفاق و جنایت

۳۰ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۶

روز ۳۰خرداد۱۳۶۰، روز مهمی در تاریخ معاصر ایران است. در این روز، سازمان مجاهدین خلق ایران بعد از مدت‌ها کشمکش سیاسی و با آشکار شدن ماهیت رهبرانش نزد مردم، دست به یک اقدام ماجراجویانه زد و با فراخوان نیروهایش برای مقابله مسلحانه با نیروهای انقلاب، تضاد خود را با نظام جمهوری اسلامی و رهبری امام(ره) آشکار کرد.

دریچه‌ای نو برای نگاه به جهان

یادداشت کوتاهی بر کتاب «کشتن مرغ مینا» ترجمه فخرالدین میررمضانی

دریچه‌ای نو برای نگاه به جهان

۲۹ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۷

شروع داستان«کشتن مرغ مینا»دوست‌داشتنی است. صحبت ازیک اتفاق است.راوی قصد می‌کند از ابتدا آن را تعریف کند و تمام وقایعی که به رویداد اصلی منجر شده را به ترتیب بگوید. مخاطب با او همراه‌ می‌شود و به چند سال قبل سفر می‌کند. زاویه‌دید و دانشی که به خواننده منتقل می‌شودازنگاه دختری شش‌هفت‌ساله به نام اسکاوت است.

هشدار! خطر شکستن تابوهای اجتماعی

گذری بر کتاب «مرثیه‌ای بر یک رهایی»،۱۰روایت درباره طلاق

هشدار! خطر شکستن تابوهای اجتماعی

۲۹ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۷

همه ما یک قرارداد نانوشته اجتماعی امضا کرده‌ایم که نگوییم؛ بعضی چیزها را جوری به سبک کبک پنهان می‌کنیم که انگار از اساس وجود ندارند. واضح است که این رد شدن معنادار همگانی چیزی از حضور پررنگ‌شان کم نمی‌کند.

نیازمندی ها