فرهنگ - سینما و تئاتر

سینما و تئاتر
هنرخوشنویسی‌ میراث ماندگار ملی

هنرخوشنویسی‌ میراث ماندگار ملی

۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۲۱

استاد یدالله کابلی را باید به‌حق یکی از هنرمندان پیشگام در عرصه خوشنویسی قلمداد کرد. این هنرمند پرسابقه با بیش از هفت دهه فعالیت مستمر، تاامروز نمایشگاه‌های متعددی در داخل و خارج از کشور برپا کرده و برخی از آثارش در موزه‌های معتبر جهان به نمایش گذاشته شده است.ابداع کلید خط شکسته معاصر ایران و ابداع قطعه‌پردازی با ترکیب‌بندی‌های مختلف قلم‌، از غبار تا جلی را می‌توان از مهم‌ترین حرکت‌های او دراین سال‌ها به شمار آورد.

«اشک هور»؛ روایت روح سلحشوری و عرق ملی!

مهدی جعفری توانسته با ارائه تصویری نمادین، عمق فاجعه جنگ را از دریچه‌ای انسانی به نمایش بگذارد

«اشک هور»؛ روایت روح سلحشوری و عرق ملی!

۳۰ تير ۱۴۰۴ - ۱۴:۲۳

فیلم «اشک هور» در اصل یک سریال تلوزیونی است و نسخه سینمایی آن برای نمایش در چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد.

آفرینش اپرای ملی از دل تعزیه

آفرینش اپرای ملی از دل تعزیه

۳۰ تير ۱۴۰۴ - ۱۳:۱۹

بهروز غریب پور، کارگردان تئاتر و سینما و استاد نمایش عروسکی را همه اهل هنر می‌شناسند. او از سال ۴۶ تا به حال طراحی و کارگردانی بیش از ۵۰نمایش و اپرای عروسکی را به عهده داشته وبالغ بر ۲۰اثر راتألیف و ترجمه کرده است.غریب‌پور علاوه بر سمت‌های مدیریتی مختلف، از سال ۲۰۰۰ عضو مرکز بین‌المللی تئاتر یونیما بوده است.

خطر هوش مصنوعی بیخ گوش نهادهای سینمایی؟!

خطر هوش مصنوعی بیخ گوش نهادهای سینمایی؟!

۳۰ تير ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۶

هوش مصنوعی، جدیدترین انقلاب جهانی بشر در عرصه علمی/ تکنولوژی است که هنوز گستره مورد استفاده از آن در کشور ما به غایت و در حد ظرفیت بس عجیب این پدیده مدرن نیست ولی تا همین‌جا هم که به کار گرفته شده و می‌شود در کنار دستاوردهای مثبت، متاسفانه آسیب‌هایی را متوجه مردم کرده است.

آنچه در غزه رخ می‌دهد «از بیمارترین چیزهایی‌ست» که دیده‌ام

بازیگر برنده اسکار:

آنچه در غزه رخ می‌دهد «از بیمارترین چیزهایی‌ست» که دیده‌ام

۲۹ تير ۱۴۰۴ - ۱۸:۲۲

بازیگر برنده اسکار در یک حضور نادر در پادکست، از کمدین آمریکایی تئو وان به‌دلیل اظهاراتش درباره آنچه «نسل‌کشی» در غزه خوانده شد، تمجید کرد و گفت: شجاعت او در این زمینه «واقعاً تحسین‌برانگیز» بوده است.

یک خانواده مرفه، یک بحران عجیب

یک خانواده مرفه، یک بحران عجیب

۲۹ تير ۱۴۰۴ - ۱۰:۳۰

فیلم «زعفرانیه ۱۴ تیر» اولین فیلم بلند سیدعلی هاشمی است که پیش از ساخت آن، فیلم کوتاه «صبح روز بعد» را درباره دغدغه‌های زنان ساخته. او پیش از ساخت این فیلم دستیار کارگردان فیلم «دوران عاشقی»، سریال «در مسیر زاینده‌رود» و همچنین برنامه‌ریز سریال‌های «خوش‌نشین‌ها»، «جزیره» و «محمد رسول‌الله» بوده است.

نقد، تلخ، اما لازم 

کارشناسان «مدرسه نقد» معتقدند تقویت تفکر نقادانه، پذیرش صریح دیدگاه‌ها و تربیت مخاطبانی آگاه از الزامات سینمای ایران است

نقد، تلخ، اما لازم 

۲۸ تير ۱۴۰۴ - ۱۵:۴۲

نقد و نقادی در فضای هنری، به‌ویژه در سینما، همواره با چالش‌هایی همراه بوده است. بسیاری از هنرمندان نقد را نه به‌عنوان تحلیل سازنده، بلکه نوعی تخریب تلقی می‌کنند و از سوی دیگر، برخی مخاطبان نیز توانایی تفکیک بین اثر و صاحب اثر را ندارند.

وقتی چخوف و شکسپیر ایرانی می‌شوند

۲۸ تير ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۱

اولین جشنواره «مونولوگ‌های برگزیده شکسپیر و چخوف» به دبیری مسعود دلخواه درحال برگزاری است و تا روز اول مرداد ادامه دارد. آثار برگزیده در این جشنواره، با رأی هیأت داوران انتخاب شده و تمام آثار برگزیده در قالب یک اجرای ۷۰ دقیقه‌ای در سالن بوتیک هنر ایران در قالب مونولوگ‌گویی به روی صحنه می‌روند.

رسانه میدان اصلی نبرد است

رسانه میدان اصلی نبرد است

۲۵ تير ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۲

در اوج دفاع‌مقدس درحالی‌که از شدت غرش پدافندهای سرفرازمان، همکاران را به حیاط روزنامه دعوت کرد تا شاهد آتش‌بازی سرافرازانه‌ای باشند که دشمن را از خود بی‌خود کرد و پس‌راند، با استاد رضا برجی در جام‌جم‌آنلاین نشسته بودیم و مسائل مهمی را بررسی می‌کردیم مانند رویارویی تمدن‌ها، تجربیاتش از برخورد با صهیونیست‌ها و همراهی با رزمندگان حزب‌ا... لبنان و کوشش‌های مستندنگارانه‌اش در عراق و پایگاه‌های آمریکایی و‌ شهدای بلندنظر استکبارستیز، مانند سید شهید مقاومت حسن نصرا...، احمد شاه‌مسعود و ... . با ما این گفت‌وگوی دل‌نشان را بخوانید.

وقتی خورشید در غزه طلوع می‌کند

حجت‌الاسلام سید کاظم سید باقری، معتقد است گفتمان مقاومت یک آرمان فراگیر اسلامی و انسانی است که فراتر از مرز‌ها و فرقه‌ها حرکت می‌کند 

وقتی خورشید در غزه طلوع می‌کند

نیازمندی ها