دانش - فناوری - جدیدترین اخبار ایران و جهان | پایگاه خبری جام جم

فناوری
آفتاب حیات بر تن صحرا

آفتاب حیات بر تن صحرا

۳۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۸

انرژی خورشیدی مدت‌هاست به عنوان یک راه حل کلیدی در مبارزه با تغییرات آب و هوایی مورد استقبال قرار گرفته است؛ اما گاهی پرسش‌هایی در مورد تاثیرات زیست‌محیطی آن مطرح می‌شود. یک مطالعه پیشگامانه در چین نشان داده است پوشاندن بیابان‌ها با صفحات یا همان پنل‌های خورشیدی نه تنها انرژی پاک تولید می‌کند، بلکه اکوسیستم‌های شکننده را نیز احیا می‌کند. این کشف می‌تواند چگونگی درک ما از مزارع خورشیدی در مقیاس‌های عظیم را بازتعریف کند.

ببینید | رژه سگ‌های رباتی

ببینید | رژه سگ‌های رباتی

۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۱

با ظهور هوش مصنوعی و فراگیر شدن ربات‌ های هوشمند باید منتظر افزایش چنین صحنه‌هایی باشیم؛ رژه سگ‌ های رباتی در هند!

رونمایی از ماهواره پارس ۲ در دهه فجر | پارس ۳ در حال ساخت است

معاون وزیر ارتباطات:

رونمایی از ماهواره پارس ۲ در دهه فجر | پارس ۳ در حال ساخت است

۲۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۸

رئیس سازمان فضایی ایران با بیان اینکه ماهواره پارس ۳ در حال ساخت است، گفت: ماهواره سنجشی پارس ۲ که دارای قابلیت تصویربرداری سیاه و سفید با دقت بهتر از ۴ متر و ساخت شرکت صاایران است، دهه فجر رونمایی خواهد شد.  

جیغ بنفش بیخ گوش ما!

جیغ بنفش بیخ گوش ما!

۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۱

آمارهای تازه منتشر‌شده جهانی نشان می‌دهد ایران و کشورهای منطقه در دهه‌های آینده با افزایش دمای هواوکاهش بارندگی رو‌به‌رو خواهند بود. بی‌تعارف‌تر که باشیم باید بگوییم در یک دهه آینده دمای هوا به میزان ۲.۶درجه سانتیگراد افزایش و بارندگی‌ها تا ۳۵ درصد کاهش خواهد یافت.

وقتی سلول‌ها مغرضانه رفتار می‌کنند

وقتی سلول‌ها مغرضانه رفتار می‌کنند

۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۵

یکی از پرسش‌های مهم در حوزه علم ژنتیک این است که چرا برخی افراد مبتلا به جهش‌های ژنتیکی بیماری‌زا، بدون علایم باقی می‌مانند و به بیماری‌ای که ژن‌هایش را دارند، مبتلا نمی‌شوند؟ تحقیقات جدید نشان می‌دهد که در خانواده‌هایی که دارای اختلالات ژنتیکی هستند، شدت بیماری را غالباً نسخه فعال یک ژن تعیین می‌کند. این یافته‌ها پارادایم‌های ژنتیکی سنتی را به چالش می‌کشند و رویکردهای جدیدی را برای تشخیص و درمان بیماری‌های ارثی پیش می‌گذارند.

شهری که آرزو داشتیم!

شهری که آرزو داشتیم!

۱۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۷

شهر خوب چه شهری است؟ اگر دل‌ببندیم به مؤلفه‌های پرادعای پایگاه‌های خبری جهانی نمی‌توانیم به یک تعریف ثابتی که قابلیت تعمیم به همه شهرهای جهان را داشته باشد برسیم. اما اغراق نیست اگر بگوییم تعریف «شهر خوب» به‌ اندازه تمامی شهروندان آن شهر می‌تواند تنوع داشته باشد.

ببینید | ایران آماده پرتاب دو ماهواره جدید تا پایان سال جاری

ببینید | ایران آماده پرتاب دو ماهواره جدید تا پایان سال جاری

۱۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۷:۰۰

رئیس سازمان فضایی ایران گفت:‌ ما از ابتدای سال ۵ تا ۶ پرتاب را پیش‌بینی کرده‌ایم که انجام بشود و هدف آن تثبیت صنعت ماهواره‌سازی و تثبیت پرتابگرهای داخلی است، تاکنون سه پرتاب انجام شده است و انتظار داریم ۲ پرتاب تا پایان سال داشته باشیم.

ماهواره‌های طلوع ۳ و ظفر ۲ بهار ۱۴۰۴ پرتاب می‌شوند

رئیس سازمان فضایی ایران:

ماهواره‌های طلوع ۳ و ظفر ۲ بهار ۱۴۰۴ پرتاب می‌شوند

۱۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۶

رئیس سازمان فضایی ایران درباره زمان پرتاب ۲ ماهواره «طلوع ۳» و «ظفر ۲» که در صف پرتاب قرار دارند، گفت: این پرتاب به علت تأخیر پرتابگر خارجی، چند ماه به تعویق افتاده است؛ به احتمال زیاد، پرتاب این دو ماهواره در اواخر بهار ۱۴۰۴ انجام خواهد شد.

ببینید | سریع‌ترین قطار جهان

ببینید | سریع‌ترین قطار جهان

۱۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۵:۲۲

نمونه اولیه قطار سریع‌السیر چینی با سرعت آزمایشی ۴۵۰ کیلومتر در ساعت دیروز در پکن به‌صورت رسمی رونمایی شد.

فرمانده‌ بی‌دفاع‌ است؛ مراقب باشید

با شناخت میکروبیوم مغز، می‌توانیم از زوال عقل پیشگیری کنیم؟

فرمانده‌ بی‌دفاع‌ است؛ مراقب باشید

۰۴ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۷

همین حالا اگر قلم و کاغذ را بردارید، حتما می‌توانید تصویری از مغز طراحی کنید. حجمی درهم تنیده و پیچ‌ در پیچ که همه آن را به عنوان فرمانده بدن می‌شناسیم. اما به نظر شما این فضا چه شرایطی دارد؟ بین پیچ در پیچ‌های بی‌شمار مغز، بین میلیون‌ها سلول و عصبی که بدن را رهبری می‌کنند، چه خبر است؟

نیازمندی ها