چه میخواهیم؟
لیموترش تازه: نیم کیلو
آب لیموترش تازه: به میزان لازم
نمک:3قاشق غذاخوری
فلفل قرمز و سیاه: از هرکدام یک قاشق مرباخوری
زردچوبه: یک قاشق چایخوری
سیاهدانه: به میزان لازم
چطوری درست کنیم؟
لیموترشها را شسته و حدود یک روز در معرض مستقیم نور آفتاب قرار میدهیم تا کاملا پوستش خشک شود سپس لیموها را بهصورت ورقهای برشزده و هستههای آن را گرفته و کنار میگذاریم. نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و قرمز و سیاهدانه را در ظرف مناسبی ریخته و خوب با هم مخلوط میکنیم. لایههای لیمو را در ظرف شیشهای تمیز و خشکی چیده و لابهلای آن ادویه مخلوط میریزیم تا وقتی که مواد و ادویه تمام شود. در ظرف را محکم بسته و حدود 3روز مقابل نور مستقیم آقتاب قرار داده و طی این مدت چند بار ظرف را تکان میدهیم تا تکههای لیمو و ادویه خوب با هم مخلوط شود. بعد از 3روز که ترشی آب انداخت در ظرف را باز کرده و روی آن تا جای ممکن آب لیموترش تازه میریزیم و دوباره در آن را محکم بسته و حدود یک ماه در جای خنکی مثل یخچال می گذاریم. بعد از این مدت ترشی آماده است و میتوانیم آن را با انواع غذاهای متنوع سرو کنیم.
نکات آشپزی:
***لیموهایی که انتخاب میکنیم باید سالم و بدون زدگی و خرابی باشد تا ترشی مرغوبی بهدست آوریم و مدت بیشتری قابل استفاده باشد
***هستههای لیمو را حتما باید جدا کنیم درغیراینصورت ترشی تلخمیشود.
***این ترشی تند است و اگر نمیخواهید تند شود باید فلفل قرمز آن را حذف کنید.
***ظرف حتما باید شیشهای و خشک باشد درغیر اینصورت در کوتاهترین مدت ترشی کپک میزند.
منبع: ضمیمه چاردیواری روزنامه جامجم
حجتالاسلام سید حمید روحانی در گفتوگوی تفصیلی با «جامپلاس»:
در گزارشی پشت پرده شبکه جاسوسی و تخریب نیروهای حامی در منطقه را بررسی کردهایم
گفتوگو با محمد فیلی:
به بهانه بحث درباره بودجه تولید مجموعههای فاخر تاریخی-مذهبی
گفتوگو با فواد ایزدی کارشناس مسائل آمریکا
در گفتوگو با حسن هانیزاده مطرح شد:
رایزن سابق فرهنگی ایران در مصر:
گفتوگوی «جامجم» با فرزاد مؤتمن، در باب کتابخوانی و بازیگریاش در فیلم «خاطرات بندباز»