چه میخواهیم؟
گوجهفرنگی: ۲ کیلوگرم
گلکلم: ۲۵۰ گرم
سیبترشی متوسط: ۵ عدد
فلفل سبز تازه: ۱۰عدد
هویج متوسط: ۳ عدد
کلم سفید: یک برش کوچک
سیر تازه: ۱۰حبه
موسیر خشک: ۱۰ عدد
سرکه: ۲ لیوان
نمک: ۲ قاشق غذاخوری
رب گوجهفرنگی: ۴ قاشق غذاخوری
چطور درست کنیم؟
گوجهفرنگیها را شسته و پوست آنها را گرفته و خرد میکنیم و با مخلوطکن میکس کرده و در کاسه بزرگی میریزیم. سیر، هویج، کلم سفید، فلفلسبز و سیب ترشی را شسته و با غذاساز خرد کرده و به گوجهفرنگی اضافه میکنیم. موسیر خشک را خیس و با غذاساز خرد کرده و به مواد اضافه میکنیم. گلکلم را هم شسته و وقتی آب اضافهاش رفت با دست خیلی ریز کرده و به مواد اضافه میکنیم. دو لیوان سرکه، دو قاشق غذاخوری نمک و چهار قاشق غذاخوری رب گوجه را در قابلمه مناسبی ریخته و خوب با هم مخلوط میکنیم و روی حرارت میگذاریم و بعد از پنج دقیقه جوشیدن، آن را از روی حرارت برمیداریم و کنار میگذاریم تا کمی خنک شود. سپس مواد را در ظرف شیشهای تمیزی ریخته و از مایع پر کرده و در شیشه را محکم میبندیم و در جای خنکی مانند یخچال و دور از نور میگذاریم. این ترشی خوشمزه را بعد از یک هفته میتوان با انواع غذا سرو کرد.
نکات مهم:
اگر از سرکه انگور یا سرکه سیب استفاده کنیم طعم ترشی بسیار خوب و متفاوت میشود.
این ترشی را باید در حجم کم تهیه و زود مصرف کرد چون وقتی در ظرف باز میشود احتمال کپکزدن آن زیاد میشود.
بنا به ذائقهمان میتوانیم برای طعمدارشدن ترشی از ادویه مختلف مانند تخم گشنیز، سیاهدانه و... استفاده کنیم.
رب گوجه فرنگی اگر شور یا پرنمک بود باید میزان مصرف نمک را کمتر کنیم.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم