جام جم سرا:
مواد لازم برای داخل دستپیچ:
۲۰۰ گرم برگهٔ قیسی
۱۵۰ گرم گردوی خرد شده
۱۵۰ گرم کشمش
۲ قاشق سوپخوری پیازداغ
مواد لازم برای تهیهٔ سس دستپیچ:
۲ قاشق سوپخوری رب گوجه فرنگی
۲ قاشق سوپخوری آبلیمو
۱ لیوان آب
۱ قاشق سوپخوری شکر
طرز تهیه:
گوشت را با پیاز، نمک، فلفل و زردچوبه مزه دار میکنیم.
لپه را پس از پختن چرخ کرده و به همراه آرد نخودچی به گوشت میافزاییم.
تخم مرغها را به مخلوط گوشت و لپه اضافه میکنیم و مواد را خوب ورز میدهیم تا کاملاً چسبندگی پیدا کند. (مواد را داخل پلاستیک گذاشته و به مدت نیم ساعت در یخچال قرار میدهیم.)
برگههای قیسی را خوب میشوییم، آبکش کرده و در ظرفی با گردو، کشمش و پیازداغ مخلوط میکنیم.
از مواد گوشتی به اندازهٔ یک پرتقال برداشته، درون آن را با مخلوط برگههای قیسی پر میکنیم و به صورت بیضی شکل میدهیم، به طوری که جای انگشتان روی آن بماند.
تابهای را روی حرارت گذاشته، روغن را در آن داغ کرده و دست پیچها را سرخ میکنیم.
در ظرفی رب گوجه فرنگی، آبلیمو، آب و شکر را با هم مخلوط میکنیم تا به صورت سس درآید (اگر از موادی که برای داخل دست پیچ تهیه کردهایم، باقی ماند، میتوان در تهیهٔ سس استفاده کرد).
دستپیچها را در قابلمهٔ بزرگی چیده (دستپیچها نباید روی هم قرار بگیرند؛ زیرا ممکن است کاملاً مغزپخت نشوند) و سس را روی آن میریزیم.
قابلمهٔ محتوی دستپیچها را به مدت ۲۰ دقیقه روی حرارت ملایم میگذاریم تا سس کاملاً به خورد آن برود؛ پس از آن میتوانید دستپیچها را در ظرف مناسب بریزید و سرو کنید. |آشپزانه|
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد