این هفته:

چطور کدو پلو بپزیم؟

کد خبر: ۱۳۸۵۱۸۷
نویسنده مژده مظهری

چه می‌خواهیم؟
برنج ایرانی: 3پیمانه
کدو حلوایی: 250 گرم
زعفران دم‌کرده: 2قاشق غذاخوری
سیر تازه 3حبه
پیاز متوسط: یک عدد
کشمش: 3قاشق غذاخوری
شکر: 2قاشق غذاخوری
دارچین، زیره، زردچوبه، فلفل سیاه و نمک و روغن: به میزان لازم

چطوری درست کنیم؟
پوست کدو را کنده و به تکه‌های کوچک خرد کرده و در ظرف مناسبی می‌ریزیم و روی آن شکر، زعفران دم‌کرده، پودر دارچین و زیره ریخته و کنار می‌گذاریم.(این کار باعث خوشمزگی و سفتی تکه‌های کدو می‌شود تا موقع پخت له نشود) پیاز را پوست کنده و خرد کرده و در قابلمه مناسبی ریخته و با کمی روغن روی حرارت می‌گذاریم و تفت می‌دهیم. وقتی سرخ شد سیرها را هم پوست کنده و خرد کرده و به آن اضافه می‌کنیم تا کمی تفت خورده و بوی عطر آن بلند شود. در این مرحله تکه‌های کدو را به مواد اضافه کرده و با حرارت نسبتا زیاد، کمی تفت می‌دهیم تا وقتی که سرخ شود. سپس قابلمه را از روی حرارت برداشته و کنار می‌گذاریم. برنج را که از قبل شسته و با آب ولرم و کمی نمک خیس کرده‌ایم در قابلمه ریخته و روی حرارت می‌گذاریم تا جوشیده و نیم‌پز شود سپس آن را آبکش می‌کنیم. در قابلمه مناسبی کمی روغن ریخته و کف آن ته‌دیگ موردنظرمان را که می‌تواند نان، سیب‌زمینی یا تکه‌هایی از کدو باشد، گذاشته و لایه به لایه برنج و مخلفات کدو و کشمش را که از قبل شسته و کمی تفت داده‌ایم، می‌ریزیم تا مواد و برنج تمام شود. بعد قابلمه را روی حرارت می‌گذاریم تا دم بیفتد و در انتها این برنج خوشمزه را در ظرف مناسبی ریخته و به سلیقه و بنا به ذائقه‌مان تزیین و سرو می‌کنیم.

نکات مهم:
***این پلوی خوشمزه را می‌توان با گوشت قلقلی، گوشت یا مرغ ریش‌ریش‌شده یا نیمرو سرو کرد.
***اگر طعم زیره یا دارچین را دوست ندارید، می‌توانید فقط از زعفران دم‌کرده استفاده کنید.
***اگر طعم خیلی شیرین را دوست ندارید، می‌توانید کشمش را حذف کنید.
***سعی کنید از قسمت گردن کدو استفاده کنید، زیرا گوشتی‌تر است و انسجام بیشتری دارد.

منبع: ضمیمه چاردیواری روزنامه جام‌جم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها