jamejamsara
سرا سلامت کد خبر: ۱۰۲۹۳۸۸   ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۶  |  ۰۹:۱۹

سلامت خانه و آشپزخانه

پرسش و پاسخ کشکی!

۱

بسیاری از خانواده‌ها درباره نحوه تولید و نگهداری و مصرف کشک، پرسش‌های زیادی مطرح می‌کنند که به مهم‌ترین آنها پاسخ خواهیم داد.

پرسش و پاسخ کشکی!

در صنعت، کشک به چه روش‌هایی تولید می‌شود؟ پایه و اساس تولید کشک در کارخانه به دو روش است. در یک حالت، کشک‌ خشک‌شده را ساییده، با کمی آب و نمک مخلوط و رقیق و پاستوریزه می‌کنند و در شیشه یا کیسه‌ پلی‌اتیلن می‌ریزند. در روش دیگر، کشک به صورت تازه و از شیر تخمیر شده یا ماست و دوغ چربی گرفته و پس از جوشاندن و تغلیظ تهیه‌ می‌شود. کشک از فرآورده‌های لبنی کم‌چرب محسوب می‌شود.

کشکی که هنوز باز نشده نیاز به نگهداری در یخچال دارد؟ در صورتی که کشک خشک یا استریل باشد، نیاز به یخچال ندارد. در غیر این صورت کشک به دلیل داشتن آب، فسادپذیری ‌بالایی دارد و نگهداری آن در خارج از یخچال باعث تغییر مزه و طعم و حتی کپک زدن آن می‌شود.

آیا کشک را می‌توان در فریزر نگهداری کرد؟ بله. دمای فریزر جلوی رشد و تکثیر هر گونه میکروبی را می‌گیرد و به شرطی که هر بار به مقدار نیاز، کشک را از حالت انجماد خارج کنید و مابقی آن را مجدد فریز نکنید، روش خوبی برای نگهداری طولانی‌مدت این فرآورده لبنی است.

اگر کشک آلودگی میکروبی داشته باشد، با جوشاندن، خطر مسمومیت‌زایی آن رفع می‌شود؟ با جوشاندن کشک به مدت 20 دقیقه، خطر مسمومیت کلسترودیوم بوتولینوم از بین می‌رود. احتمال وجود این باکتری سمی و کشنده در اغلب کشک‌هایی که از ترکیب کشک خشک ساییده و آب تهیه شده‌اند و اغلب کشک‌های محلی که زمان تغلیظ طولانی‌تری دارند،‌ بیشتر است.

آیا می‌توان کشک کپک‌زده را پس از جوشاندن مصرف کرد؟ توده کپک، سمی و مولد بیماری است و جوشاندن، باعث تجزیه سم آن نخواهد شد. همچنین برداشتن توده کپک از سطح کشک، کمکی به رفع آلودگی آن نمی‌کند و این کشک غیرقابل مصرف است.

چه کشکی تقلبی محسوب می‌شود؟ در صنعت، افزودن آرد و نشاسته به کشک، تقلب محسوب می‌شود، اما در برخی استان‌ها کشک‌های محلی را با آرد و زردچوبه تهیه می‌کنند که جزو فرمولاسیون تهیه کشک است.

چرا برخی انواع کشک‌ها رنگ تیره‌تری دارند؟ هر چقدر میزان چربی، غلظت و میزان حرارت دیدن کشک بیشتر باشد یا در آفتاب خشک شده باشد، رنگ تیره‌تر و کاراملی‌تری دارد.

چرا به کشک نمک می‌زنند؟ نمک باعث خشک شدن سریع‌تر کشک می‌شود و از فساد آن پیشگیری می‌کند. البته نمک روی باکتری خطرناک بوتولینوم تاثیری ندارد. کشک‌های خشک محلی در مقایسه با سایر کشک‌ها نمک بیشتری دارند و لازم است بدانید هر چقدر میزان نمک به کار رفته در محصول بیشتر باشد، جذب کلسیم آن پایین خواهد بود.

نحوه مصرف کشک خشک چگونه است؟ کشک‌های خشکی که به صورت بهداشتی تولید شده‌اند را می‌توان آسیاب و پودری کرد و به شکل خشک به غذا افزود. همچنین می‌توانیم این کشک‌ها را پس از پودری کردن با آب مخلوط و به صورت مایع در غذاها استفاده کنیم.

اگر کشک خشکی را که به صورت مایع درآورده‌اید، یکی دو روز از ماندگاری آن بگذرد، باید بجوشانید چون احتمال رشد میکروب‌های خطرناک در کشک مرطوب یا مایع زیاد است.

فاخره بهبهانی - جام‌جم

ارسال نظر
* نظر:
نام:
ایمیل:
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
Peyman
Iran, Islamic Republic of
۱۷:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۲
سلام وقتتون بخیر ، میشه بگین را بعضی از کشک های محلی که رنگ تیره ای دارن خیلی سفت و محکم هستند بعضی بعضیا زود خرد میشن ؟ امکانش هست کشکی که زود خر میشه تقلبی باشه ؟
۰
۲

یادداشت

بیشتر
فرق است بین خر و گورخر

فرق است بین خر و گورخر

گورخر آفریقایی درون جوی آبی افتاده است و به دلیل استرس زیاد قادر به حرکت نیست، کمی آن طرف‌تر مردی تقریبا تنومند با چیزی شبیه افسار که در دست دارد به حیوان ضربه می‌زند تا از جوی آب بیرون بیاید.

تهران سینوسی

تهران سینوسی

آمار مبتلایان روز گذشته در تهران نشان می‌دهد با این‌که تعداد بستری‌ها همچنان بالاست اما تهران روزهای تقریبا آرام‌تری را نسبت به چند روز گذشته می‌گذراند؛ البته آرام نه به معنای این‌که سیر نزولی داشته باشیم بلکه این روند کاملا سینوسی است؛ یعنی مدام در حال بالا و پایین‌شدن است و به هیچ‌کدام از موج‌های نزولی‌اش نمی‌شود اطمینان کرد.

چرا طالبان با مذاکرات صلح بازی می‌کند؟

چرا طالبان با مذاکرات صلح بازی می‌کند؟

در افغانستان همه مشتاق شروع مجدد گفتگوهای صلحند. اما فرجام این مذاکرات بنفع کیست؟ بی‌رغبتی طالبان برای شرکت در محفل استانبول سبب شده برخی گمان کنند آنها از گفتگو فراریند.

گفتگو

بیشتر

پیشنهاد سردبیر

بیشتر
وضعیت قرمز گیشه

سینما سال جدید را هم با بحران شروع کرده و ظاهرا مردم هنوز رغبتی به فیلم دیدن ندارند

وضعیت قرمز گیشه

پیشخوان

بیشتر