به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایسنا، پروین رامک اظهار کرد: موسیر ایرانی یکی از گیاهان اندمیک ایران است که به لحاظ خواص و مصارف خوراکی نزدیکترین گونه به سیر محسوب میشود.
وی ادامه داد: در ایران از دیرباز موسیر دارای مصارف خوراکی متعددی بوده و به عنوان چاشنی در تهیه چاشنی، ترشی و یا معطر و ضدعفونی کردن دوغ و ماست استفاده میشود. همچنین در طب سنتی ایران برای درمان روماتیسم و کاهش التهاب مفاصل، هضم کننده غذا و اشتهاآور به کار برده میشده است.
این پژوهشگر مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان ادامه داد: موسیر ایرانی غنی از عناصر معدنی مانند آهن، مس، روی، منگنز و پتاسیم بوده و به لحاظ تغذیهای، پیاز موسیر از ارزش بالایی برخوردار است.
وی از ترکیبات این گیاه به آلیسین اشاره کرد و گفت: این ماده به لحاظ بیولوژیکی ترکیب فعالی بوده و خاصیت باکتریکشی، قارچکشی و ضدپارازیت بودن آن گزارش شده است. آلیسین موجود در عصاره کلروفرمی موسیر ایرانی قادر است از رشد و تکثیر سلولهای سرطانی نوع Hela و Mcfv جلوگیری کند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد