بالاخره آن پستههایی را که دهانشان باز و گشادتر است میخرید و راهی خانه میشوید؛ غافل از اینکه با خوردن چند عدد آن تازه به طعم و کیفیت نامطلوب پسته پی میبرید و متوجه میشوید خنده پسته بیحکمت نبوده و گول خوردهاید، اما سوال اینجاست مگر خندان بودن پسته نشاندهنده کیفیت آن نیست، پس چرا اغلب پستههای خندان طعم و مزه مطلوبی ندارند و اینکه از کجا بفهمیم کدام پسته مرغوبتر است؟
پسته آب خندان چیست؟
شاید تا به حال واژه آب خندان را نشنیده باشید، اما آجیلفروشها خوب میدانند که چه میگوییم. آب خندان روشی است که طی آن به صورت مصنوعی، پستههای ناخندان را خندان میکنند. در این روش پستههای در بسته را که اغلب کیفیت پایینی دارند، در آب یخ خیس کرده و بلافاصله در معرض منابع حرارتی قرار میدهند. این شوک دمایی باعث میشود پسته، دهان باز کرده و مغز آن پیدا شود. به این پسته یخ ترکان یا یخ خندان هم میگویند که در مقایسه با پستههای خندان و نیمه خندان طبیعی به سرعت طعمشان برگشته و تند شده و زود فاسد میشوند و ارزش تغذیهشان افت میکند. ضمن اینکه چون این پستهها در اثر رطوبت یخ و حرارت اعمال شده اغلب بوی نامطلوب به خود میگیرند محصول را با جوهرلیمو و نمک فراوان تفت میدهند و در ترکیب با پستههای طبیعی خندان با قیمت گزافی به مشتری قالب میکنند. اگر هم مغز پسته، رنگی به رخ نداشته باشد آن را با مواد شیمیایی رنگین میکنند.
روش شناسایی پسته آب خندان
خرید پسته خوب قلقهایی دارد. برای آنکه پی به خنده مصنوعی یا طبیعی پسته ببرید به این نکات توجه کنید. سطح پوسته سخت پستههای آب خندان نسبت به سطح داخلی پوسته روشنتر است. اگر ترک خندان پسته با فشار بین انگشتان براحتی روی هم بسته شود یا مغز پسته با مختصر فشار انگشتان خرد شود به یخ ترکان بودن پسته مشکوک شوید. یک روش دیگر، تکان دادن پسته است اگر مغز پسته در حفره پوسته سخت آن آزادانه حرکت کند نشاندهنده آب خندان بودنش است. البته این را هم بدانید برخی عرضهکنندگان غیرمتعهد برای ثبات مغز پسته داخل پوسته و حجیمتر کردن آن به همراه جوهرلیمو و نمک مقداری نشاسته نیز به محصول میافزایند. معمولا مغز این نوع پستهها کمی آردی به نظر میرسد.
اما اگر حوصله این موشکافیها را ندارید و میخواهید با ورود به اولین مغازه یک پسته خوب و مرغوب و تازه به دستتان بدهند، پسته خام بخرید. پسته خام با کیفیت واقعی به خریدار عرضه میشود و اگر کهنه باشد طعم و بوی نامطلوب آن با تست اولین پسته به سرعت مشخص میشود. ضمن اینکه شما برای خرید پسته به ازای وزن نشاسته، جوهرلیمو یا نمک آن پولی پرداخت نخواهید کرد.
فاخره بهبهانی/جامجم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد