jamejamsara
سرا آشپزی کد خبر: ۷۰۶۴۱۲ ۲۶ مرداد ۱۳۹۳  |  ۱۳:۲۹

مواد لازم- آرد نول الک شده: ۲۵۰ گرم|پودر قند الک شده: ۶۰ گرم|نمک: نصف قاشق چایخوری|کره خردشده: ۷۰ گرم|تخم مرغ: ۴ عدد|روغن جامد: مقداری برای چرب کردن|لوبیا یا برنج: به مقدار لازم|شکر نرم و دانه ریز: ۲۰۰ گرم|پوست پرتقال رنده شده: ۱ قاشق چایخوری|آب پرتقال: ۴۵ میلی لیتر|پوست لیموترش رنده شده: ۱ قاشق چایخوری|آب لیموترش: ۴۵ میلی لیتر|خامه صبحانه: ۱۲۵ میلی لیتر|لیموترش حلقه‌ای خردشده: تعدادی برای تزیین.

جام جم سرا:

طرز تهیه:

۱- آرد نول، پودر قند و نیمی از نمک را در ظرفی، مخلوط و الک کنید. کره را به آن افزوده و با دست ورز دهید تا خمیر شبیه تکه‌های پودر سوخاری شود، سپس یک عدد تخم مرغ به آن اضافه کرده و به آرامی با سرِ انگشت، ورز دهید تا خمیر یکدستی حاصل شود.
۲- خمیر را با سلفون بپوشانید و به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید تا سرد شود. فر را از ۱۵ دقیقه قبل، روی حرارت ۱۷۵ درجه سانتی گراد تنظیم و گرم کنید.
۳- خمیر سردشده را با وردنه به ضخامت یک سانتی متر باز کنید و آن را داخل قالب تارت قرار داده و اضافی آن را بگیرید، سپس با چنگال سطح خمیر را سوراخ کنید.
۴- خمیر را با فویل آلومینیومی بپوشانید و روی آن، مقداری لوبیا یا برنج بریزید و به مدت ۱۰تا ۱۵دقیقه در طبقه وسط فر گرم شده قرار دهید. پس از این مدت، فویل و لوبیا را از روی تارت بردارید و آن را مجدداً داخل فر برگردانید و پخت را به مدت پنج دقیقه دیگر ادامه دهید.
۵- در این فاصله، بقیه تخم مرغ و شکر را در ظرفی ریخته و با همزن دستی هم بزنید، سپس رنده پوست پرتقال، آب پرتقال، رنده پوست لیموترش، آب لیموترش، خامه صبحانه و بقیه نمک را به آن افزوده و هم بزنید تا مایه یکدستی خاصل شود.
۶- خمیر تارت آماده شده را از فر خارج کرده، مایه آماده شده را روی آن بریزید و با پشتِ قاشق، سطح آن را صاف کنید، سپس آن را مجدداً به مدت ۴۵ دقیقه در طبقه وسط فر گرم شده قرار دهید تا کاملاً بپزد.
۷- پس از پخت، تارت را از فر خارج کرده و بگذارید به مدت ۳۰دقیقه در دمای محیط بماند تا کاملاً خنک شود، سپس آن را برش داده و با حلقه‌های لیموترش، تزیین و سرو کنید. (هفتگی)

ارسال نظر
* نظر:
نام:
ایمیل:

یادداشت

بیشتر
شمایل دانش و خرد

شمایل دانش و خرد

دانش و دانایی و خرد، بزرگ‌ترین سرمایه یک انسان و یک ملت است. فرهنگ‌ها و تمدن‌ها بر بنیاد این هر سه پدید آمده، بالیده و بارور و بارآور شده‌اند و چشمه هنرها در سایه ایمن دانایی و خرد، جوشیده و جاری گشته و فضای زیست فردی و اجتماعی را در هوایی تازه و اهورایی زنده و شاداب ساخته‌اند.

۱۶ آذر؛ زادروز گفتمان «نه به ذلت»

۱۶ آذر؛ زادروز گفتمان «نه به ذلت»

۱۶ آذر ۱۳۳۲ شهادت دانشجویان دانشگاه تهران در اعتراض به سفر نیکسون به ایران پس از کودتای ۲۸ مرداد، آغاز خط مبارزه 67 ساله‌ای است که امپراتوری پر نخوت و شیطانی آمریکا را به سراشیبی افول کشاند.

خطر تندروی در رفع محدودیت‌ ها

خطر تندروی در رفع محدودیت‌ ها

در کشور ما دور تازه محدودیت‌ های کرونایی از اول آذرماه آغاز شد که این تقریبا مصادف با اعمال محدودیت‌های جدید در اغلب کشورهای درگیر با کرونا و به‌خصوص اروپا بود.

گفتگو

بیشتر

پیشنهاد سردبیر

بیشتر

پیشخوان

بیشتر