جام جم سرا: این بیمار تبریزی صاحب چهار کلیه غیرفعال بود که پس از عمل جراحی، دارای یک کلیه فعال شد. پزشکی که جراحی پیوند کلیه را انجام داده بود گفت: از چهار کلیه قبلی در بدن بیمار که فعالیت خود را از دست دادهاند، دو کلیه اصلی و دو کلیه پیوندی است که جواب نداده و در واقع رد پیوند شدهاند.
دکتر علی افشار زمردی به ایرنا گفت: برای جلوگیری از عوارض مختلف جراحی و بدون برداشتن چهار کلیه قبلی، با جایگزینی مناسب و پیوند کلیه پنجم در بدن بیمار، وی به میزان صد درصد به زندگی عادی برگشت. جایگزینی مناسب و آمادگی زیاد بدن بیمار برای دفع کلیه پنجم از سختیهای این عمل جراحی پنج ساعته بود.
افشار زمردی افزود: بازگشت بیمار به وضعیت مطلوب بدون هیچ عارضهای از مزایای این پیوند است. این بیمار بعد از دو روز با بهبودی کامل از بیمارستان مرخص میشود.