چه میخواهیم؟
عدس: نیم کیلو
برنج نیمدانه: نصف لیوان
سینه مرغ: 100 گرم
پیازداغ: 3 قاشق غذاخوری
سیرداغ: 3قاشق غذاخوری
نعناداغ: 2 قاشق غذاخوری
کشک: یک لیوان
پیاز متوسط: یک عدد
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
چطوری درست کنیم؟
مرغ را شسته و با پیاز، نمک، فلفل، زردچوبه و کمی آب در قابلمه مناسبی ریخته و روی حرارت میگذاریم و وقتی مرغ نیمپز شد عدس را که از قبل شسته و چند ساعت با کمی آب خیس کردهایم به آن اضافهکرده و بعد از پختن کامل مرغ و نیمپز شدن عدس، مرغ را از قابلمه درآورده، به اندازه دلخواه خردکرده و کنار میگذاریم. برنج را شسته و به عدس اضافهکرده و روی حرارت کم میگذاریم تا مواد پختهشده و لعاب بیندازد. در این مرحله نصف سیرداغ، پیازداغ و نعناداغ را که آماده کردهایم به مواد اضافه کرده و خوب هم میزنیم و بعد از چند دقیقه جوشیدن، تکههای مرغ را همراه کشک به آش اضافه کرده و دوباره هم میزنیم و حدود 5دقیقه بعد قابلمه را از روی حرارت برمیداریم، نمک آش را اندازه کرده و در نهایت آن را در ظرف مناسبی ریخته و با تکههای مرغ، باقی سیرداغ، پیازداغ و نعناداغ و کشک تزیین کرده و با نان تازه ترجیحا محلی سرو میکنیم.
نکات مهم:
***برنج اگر ایرانی و معطر باشد طعم آش بسیار بهتر و خوشمزه میشود.
***به جای سینه مرغ میتوانیم گوشت چرخکرده را به صورت قلقلی پخته و در آش بریزیم.
***سعی کنیم حتما از مواد تازه استفاده کنیم زیرا در متفاوتشدن مزه آن بسیار موثر است.
***این آش را به هیچعنوان نباید بهصورت داغ در یخچال بگذاریم و حتما باید سرد شده و در قابلمه را گذاشته و در یخچال بگذاریم درغیر اینصورت آب انداخته و مزهاش عوض میشود.
منبع: ضمیمه چاردیواری روزنامه جامجم
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد