45 استفاده خلاقانه و خواص و فواید جالب توجه پوست پرتقال:

دنیایی از خواص که در یک تکه پوست پرتقال پنهان است

با فواید درمانی و خواص خرمالو و مضرات آن آشنا شوید

خواص خرمالو

خواص خرمالو میوه خوش رنگ پاییزی است که خواص شگفت انگیز زیادی دارد و بسیار لذیذ و خوشمزه است البته نوع رسیده آن، وگرنه کال این میوه گس بوده و دهن را بعد از خوردن جمع میکند و حس بدی به آدم دست میدهد
خواص خرمالو میوه خوش رنگ پاییزی است که خواص شگفت انگیز زیادی دارد و بسیار لذیذ و خوشمزه است البته نوع رسیده آن، وگرنه کال این میوه گس بوده و دهن را بعد از خوردن جمع میکند و حس بدی به آدم دست میدهد
کد خبر: ۱۲۷۹۲۳۴

با فواید درمانی و خواص خرمالو و مضرات آن آشنا شوید


به گزارش جام جم آنلاین به نقل از حرف تازه خواص خرمالو میوه خوش رنگ پاییزی است که خواص شگفت انگیز زیادی دارد و بسیار لذیذ و خوشمزه است البته نوع رسیده آن، وگرنه کال این میوه گس بوده و دهن را بعد از خوردن جمع میکند و حس بدی به آدم دست میدهد


خرمالو برای چی خوبه


خرمالو سرشار از ویتامین است و املاحی چون ویتامینA، c ، b1،b2 ،b3 ، بتاکارون، در آن موجود است.
علاوه بر این مواد معدنی هم چون کلسیم، گوگرد، آهن، فسفر، پتاسیم، منیزیم را که برای بدن بسیار مفید هستند را در خرمالو یافت.

خرمالو را جزو میوه هایی می توان دانست که برای بیماران کبدی، کلیوی و نقرسی فایده دارد.
نام علمی این میوه “میوه‌ی الهی”(از ریشه‌ی یونانی) نیز شناخته‌شده است که در فصل پاییز برداشت می‌شود.
هرچند انواع مختلفی از این میوه کشت می‌شود، اما یکی از محبوب‌ترین انواع آن که در ایران نیز ما مصرف می کنیم خرمالو گس یا Diospyros Kaki است، که بومی چین است
ولی عموما به عنوان خرمالوی ژاپنی شناخته شده‌است.
این میوه‌ی فوق‌العاده که پوستی به رنگ نارنجی دارد، به لحاظ شکل و ظاهر شبیه گوجه‌فرنگی است، اما در واقع، نوعی میوه‌ی بدون هسته و گوشتالو است.
خرمالو میوه‌ای کم کالری است که در انواع گس و غیر گس در دسترس است
و می‌توان آن را به صورت خام یا خشک‌شده مصرف کرد.
همچنین می‌توان از آن در تهیه‌ی خوراکی‌های مختلفی از جمله پودینگ و تهیه ماسک پوست استفاده کرد.
این میوه منبع غنی فیتوکمیکال‌ها (مواد شیمیایی گیاهی) و منبع غنی فیتوکمیکال‌ها (کاتچین و آنتی‌اکسیدان‌های پلی‌فنل) است. کاتچین یک عامل ضد التهابی و ضد عفونی‌کننده‌ی قدرتمند است.
بنابراین، می‌تواند در دفع واکنش‌های التهابی ناخواسته و عفونت کمک کند.


خواص خرمالو برای درد سینه


افرادی که از درد سینه رنج می برند بهتر است خرمالوی رسیده بخورند.


خواص خرمالو در درمان اسهال خونی


گفته می شود اگر به صورت ناشتا خرمالو بخورید ، اسهال خونی تان درمان می شود.


کاهش چربی خون با خرمالو


پکتین این میوه در کاهش چربی خون بدن بسیار موثر است.


خواص خرمالو برای لاغری


خرمالو دارای چربی و کربوهیدرات کمی است.

به همین دلیل برای افرادی که می خواهند رژیم لاغری بگیرند می تواند گزینه مناسبی باشد.


خواص انرژی زا بودن خرمالو


از دیگر فواید خرمالو می توان به انرژی زا بودن آن به علت داشتن قند طبیعی اشاره کرد.

مصرف این میوه شیرین برای کودکان، ورزشکاران توصیه می شود.

هم چنین اگر زود خسته می شوید و استرس دارید می توانید خرمالو را جزو برنامه غذایی تان قرار دهید.


کنترل فشارخون خرمالو


این میوه پاییزی به دلیل دارا بودن مقدار بالای پتاسیم باعث گشادی عروق می شودو با این کار جریان خون را افزایش و بهبود می بخشد.


فواید خرمالو درمان یبوست


این میوه حاوی مقدار زیادی فیبر محلول در آب است که مانند ملین طبیعی عمل می کند.


خواص خرمالو برای سلامت پوست


گس بودن خرمالو موجب باز شدن منافذ پوست می شود و این امر پوست را شاداب تر و جوان تر می کند.
هم چنین می توان از ترکیب این میوه پائیزی در ماسک های صورت همراه با عصاره لیمو، زرده تخم مرغ نیز استفاده کرد که چهره را درخشان تر می کند.

خرمالو ویتامین‌هایی مانند ویتامین A، ویتامین E و همچنین آنتی‌اکسیدان دارد. اعتقاد بر این است که این مواد مغذی به ما کمک می‌کنند تا یک پوست صاف و روشن داشته باشیم و از بروز چروک‌های ریز و درشت جلوگیری کنیم.


خواص خرمالو برای کبد


پاکسازی کبد و بهبود سلامت آن از خواص این میوه است.

آنتی اکسیدان موجود در این میوه می تواند به خوبی بدن را از سموم پاکسازی کند.


خواص خرمالو برای کلیه


وجود مقادیر زیاد کلسیم و پتاسیم در خرمالو می تواند برای افراد مبتلا به مشکلات کلیوی مفید باشد.
بهتر است روزانه یک عدد از این میوه را مصرف کنید، چون تا حد زیادی از نگه داری آب به شکل مناسب و موثری جلوگیری می کند


درمان آنفولانزا و سرماخوردگی


با مصرف منظم خرمالو می توان تا حدودی از مشکلات التهاب، سرماخوردگی، آنفولانزا و عفونت جلوگیری کرد.
هم چنین چنین میوه ای سرشار از ویتامین ث است.


خواص خرمالو در دوران بارداری


خرمالو سرشار از دو ماده معدنی مهم کلسیم و فسفر است و مصرف آن در افزایش رشد استخوان های جنین بسیار موثر است.
محتویات این میوه می‌تواند انرژی مورد نیاز زنان باردار را تامین کند و همچنین سبب افزایش میزان خون در زنان باردار که از کم‌خونی رنج می‌برند، شود.
علاوه بر این، آنتی‌اکسیدان‌های موجود در این میوه مقاومت بدن زنان باردار را افزایش می‌دهد، و به این ترتیب از بروز بیماری و حملات ویروسی در دوران بارداری جلوگیری می‌کند
یکی دیگر از خواص خرمالو در دوران بارداری، تاثیر قابل توجه مصرف آن در تقویت دستگاه ایمنی بدن زن باردار است.
ویتامین A و کاروتن موجود در خرمالو  در بهبود بینایی و تقویت ماهیچه های قلب موثر است. ویتامین C نیز در عملکرد بهتر دستگاه ایمنی بدن نقش دارد.


مفید برای سلامت قلب


با کنترل و کاهش فشار خون از بیماری های قلبی هم پیش گیری می شود و افراد مبتلا به این نوع بیماری ها می توانند جهت درمان خود از این میوه شیرین و گس پاییزی کمک بگیرند.


پیشگیری از سرطان


رادیکال های آزاد دلیل بسیار مهمی در مبتلا شدن به سرطان هستند.
به همین خاطر برای رهایی از آن ها نیاز به آنتی اکسیدان است.
خرمالو نیز با دارا بودن آنتی اکسیدان نقش موثری در پیش گیری از سرطان  و برخی بیماری ها دارد.
هم چنین کلسیم موجود در این میوه از پوکی استخوان جلوگیری می کند.


خواص آنتی هموروئید (ضد بواسیر)


معروف است که خرمالوی ژاپنی خواص ضد خونریزی دارد.
جای تعجب نیست که این میوه از زمان‌های خیلی قدیم برای کنترل خونریزی بیش از حد از زخم استفاده می‌شده‌است.
 


خواص خرمالو برای دیابت



بیماران دیابتی برای مقابله با گرسنگی می‌توانند این میوه را که فیبر فراوانی دارد، بخورند. همچنین معروف است که خرمالو سطح قند خون را تنظیم می‌کند.


تقویت قوه‌ی بینایی


خرمالو مقادیر قابل‌توجهی ویتامین A دارد. و، این یک واقعیت ثابت شده است که ویتامین A قابلیت بهبود قوه‌ی بینایی را دارد.


درمانی طبیعی سکسکه


خرمالوی ژاپنی به طور گسترده‌ای توسط پزشکان چینی برای درمان سکسکه استفاده می‌شود.
 


خواص ادرار آوری خرمالو


این میوه از احتباس آب جلوگیری میکند
خرمالو که طبیعتی ادرارآور دارد می‌تواند جلوی احتباس آب را بگیرد و همچنین میزان ادراری را که از کلیه‌ها عبور می‌کند، افزایش دهد.
این میوه که سرشار از پتاسیم است، تضمین می‌کند که هیچ ماده‌ی معدنی مهمی در هنگام ادرار کردن از بین نمی‌رود.



خواص خرمالو برای آسم و سرفه‌

 

دو تکه خرمالوی خشک را بردارید، کمی آب به آن اضافه کنید و آن را بخار بدهید تا بپزد.
پس از آن‌که خرمالو پخت، آن را تبدیل به پوره کنید و یک یا دو قاشق غذاخوری عسل نیز به آن اضافه کنید.
این روش می‌تواند یک درمان جایگزین برای حل کردن مشکل آسم و سرفه باشد.


مصرف مربای خرمالو


خرمالوها را شستشو دهید و پوست آن‌ها را جدا کنید و ریز خرد کنید.
۴ فنجان از این میوه را داخل یک قابلمه بریزید و کمی‌شکر اضافه کنید. شکر و خرمالو را خوب مخلوط کنید.
مقداری دارچین، جوز هندی و / یا پوست پرتقال رنده شده نیز به مربا اضافه کنید. سپس صبر کن تا به جوش بیاید.


دسر خرمالو


گوشت خرمالو را پوره کنید و بعد آن را با پنیر خامه‌ای، آب پرتقال، عسل و نمک مخلوط کنید.
پوره‌ی خرمالو را به کیک‌ها یا کوکی‌هایی که طبخ می‌کنید، بیفزایید.



نان خرمالو


رسپی نان خرمالو یا کلوچه‌ی خرمالو را امتحان کنید. جوش شیرین طعم گس این میوه را کاهش می‌دهد و باعث می‌شود که گوشت خرمالو حجیم شود.
این ماده همچنین با خرمالو واکنش می‌دهد و سبب می‌شود که خمیر بسیار سبک شود. اگر دوست داشتید نان‌تان متراکم‌تر شود، نیمی از پودر جوش شیرین را کم کنید یا به طور کامل آن را از رسپی حذف کنید.


سس سالسای خرمالو


مواد معمول سس سالسا مانند پیاز قرمز، فلفل، سیر و گشنیز را نیز خرد کنید.
خرمالوها را با مواد دیگر در یک کاسه مخلوط کنید. با استفاده از چنگال تمام مواد را هم بزنید.


مصرف آب خرمالو


دستور تهیه‌ی آسان و ساده‌ی آب خرمالو را در ادامه می‌بینید:


خرمالوی بزرگ و تازه را بعد از شستن و جدا کردن ساقه و سر آن در یک مخلوط کن بریزید. نصف فنجان آب به خرمالوها اضافه کنید. آنها را خوب مخلوط کنید تا به یک قوام متوسط و آب میوه‌ای لطیف برسید.
اگر دوست دارید نوشیدنی‌تان غلیط‌تر باشد، خیلی راحت آب را حذف کنید و خرمالو‌های خام را تبدیل به خمیری نرم کنید.
سپس آن را درون صافی بریزید و با یک قاشق یا انگشتان‌تان فشار دهید تا آب آن خارج شود و آن را داخل یک کاسه بریزید.


مضرات خرمالو


این میوه را به مقدار زیاد مصرف نکنید، زیرا حاوی فروکتوز است که ممکن است در صورت مصرف بیش از اندازه، برای سلامت شما مضر باشد.

ارزش غذایی در (۲۸ گرم) خرمالو
ارزش غذایی
درصد میزان توصیه شده‌ی روزانه
انرژی ۲۰ کیلو کالری ۱%
کربوهیدرات ۵ گرم ۲%
فیبر غذایی ۱ گرم ۴%
قند ۴ گرم
پروتئین ۰ گرم ۰%
چربی کل ۰ گرم ۰%
کلسترول ۰ گرم ۰%
ویتامین‌ها
ویتامین A ۴۵۶ واحد جهانی ۹%
ویتامین C ۲.۱ میلی‌گرم ۴%
ویتامین E ۰.۲ میلی‌گرم ۱%
ویتامین K ۰.۷ میکروگرم ۱%
تیامین ۰.۰ میلی‌گرم ۱%
ریبوفلاوین ۰.۰ میلی‌گرم ۱%
نیاسین ۰.۳ میلی‌گرم ۱%
ویتامین B۶ ۰.۰ میلی‌گرم ۱%
ویتامین B۱۲ ۰.۰ میکروگرم ۱%
فولات ۲.۲ میکروگرم ۰%
کولین ۲.۱ میلی‌گرم ۱%
مواد معدنی
کلسیوم ۲.۲ میلی‌گرم ۰%
آهن ۰.۰ میلی‌گرم ۰%
منیزیوم ۲.۵ میلی‌گرم ۱%
فسفر ۴.۸ میلی‌گرم ۰%
پتاسیوم ۴۵.۱ میلی‌گرم ۱%
سدیم ۰.۳ میلی‌گرم ۰%
روی ۰.۱ میلی‌گرم ۰%
مس ۰.۰ میلی‌گرم ۲%
منگنز ۰.۱ میلی‌گرم ۵%
سلنیوم ۰.۲ میلی‌گرم ۰%
این مقدار خرمالو همچنین دارای ۱.۱ میلی‌گرم فیتواسترول است، ۲۲.۵۰ گرم آب و ۰.۱ خاکستر دارد

هشدار! این مطلب صرفا جنبه آموزشی دارد و برای استفاده از آن لازم است با پزشک یا متخصص مربوطه مشورت کنید.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها