بیش از هزار نوع دستور سکنجبین در کتب طب سنتی وجود دارد که هر کدام برای درمان بیماریهای متفاوتی است.
به گزارش تسنیم، ناصر رضایی پور متخصص طب سنتی گفت: شربت سکنجبین فرونشاننده خلط صفرا، برطرف کننده عطش, پاک کننده معده و سیستم گوارش از بلغم است.
-همچنین سکنجبین خنک کننده و بازکننده انسدادهای کبدی است اما مصرف زیاد آن برای معده، سیستم اعصاب، رحم، ریه و مثانه مضر است و بهتر است که افرادی که دارای معده سرد و ضعیف هستند و افرادی که دچار ضعف اعصاب یا زخم های گوارشی هستند، در مصرف آن احتیاط کنند.
وی نکاتی درباره سرکه نیز گفت: بهترین سرکه، سرکه انگوری خانگی است. سرکه انگوری مرکب القوی و سرد و خشک است.
-سرکه برای افراد پیر، افراد دارای مزاج سرد و خشک (سوداویها) و مبتلا به سرفه، درد مفاصل و ضعف دستگاه گوارش مضر است.
-مصرف زیاد سرکه باعث ضعف دید، زردی رنگ چهره و بیماریهای اعصاب میشود.
-سرکه محرک اشتها است. اگر مواد غذایی غلیظ مانند گوشت گاو یا کله پاچه را با آن بپزند یا همراه آن مصرف کنند موجب هضم بهتر آن میشود. سرکه برای افراد کمخون مفید نیست.
-سرکه بدن را لاغر میکند و مصرف بیش از حد آن نیروی جنسی را ضعیف میکند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد