مواد لازم:
- کدو حلوایی، یک و نیم کیلوگرم
- پیاز، 3 عدد متوسط
- شکر، یک قاشق سوپخوری
- زعفران ساییدهشده، یک قاشق چایخوری سرپر
- آرد سفید، یک قاشق سوپخوری
- نمک و فلفل به مقدار لازم
- روغن مایع سرخکردنی به مقدار لازم برای سرخکردن
- تخممرغ، 4 عدد
طرز تهیه:
1 – ابتدا پیازها را پوست کنده و پس از شستن، با رنده درشت، رنده کرده و کنار بگذارید.سپس در یک تابه گود مقداری روغن بریزید و پیازهای رندهشده را به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا پیاز تفت داده شود.
2 – کدو حلوایی را شسته و پوست آن را با چاقو بکنید، سپس شروع به رندهکردن کنید.
نکته: برای آنکه رندهکردن کدو راحتتر انجام شود، ابتدا آن را به تکههای درشت بریده و سپس رنده کنید. در ضمن برای رندهکردن، بهتر است از رنده درشت استفاده کنید.
3 – حالا کدوی رندهشده را به پیاز اضافه کنید و مرتب مخلوط کدو و پیاز را هم بزنید تا در روغن تفت داده شده و آب آن کشیده شود.
در این موقع، زعفران ساییدهشده و نمک و فلفل را نیز اضافه کنید و مواد را همبزنید. بعد از آنکه آب اضافی مخلوط تمام شد، شعله را خاموش کنید و مخلوط را بگذارید تا کاملا سرد شود.
4 – تخممرغها را در ظرف دیگری شکسته و با چنگال، خوب همبزنید . سپس به آن آرد اضافه بکنید و به همزدن ادامه دهید. پس از آن، تخممرغها را روی مخلوط کدو و پیاز ریخته و با هم خوب مخلوط کنید. حالا دیگر مایه کوکو آماده شده است.
5 – در یک تابه گود حدود نصف پیمانه روغن بریزید و روی شعله اجاقگاز قرار دهید تا داغ شود؛ سپس مایه کوکو را داخل تابه بریزید و با پشت قاشق سطح آن را صاف کنید و در تابه را بگذارید تا کوکو بپزد.
6 – بعد از گذشت حدود یک ربع، در تابه را بردارید و اجازه دهید تا آب اضافی آن بخار شود. برای این منظور، بهتر است چند سوراخ کوچک روی کوکو ایجاد کنید تا کوکو بهتر سرخ شود (علامت سرخشدن کوکو، تغییر رنگدادن دور آن است).
7 – بعد از اینکه دور کوکو تغییررنگ پیدا کرد، سینی گردی - کمی بزرگتر از دهانه تابه- را روی آن بگذارید و کوکو را برگردانید؛ سپس کوکو را با همان روش، داخل همان تابه یا تابه دیگری به همان اندازه منتقل کنید تا طرف دیگر آن نیز سرخ شود؛ با این روش، کوکو به صورت درسته و مانند تهچین برمیگردد.
نکته: اگر کوکو را در تابه دیگری برمیگردانید، ریختن کمی روغن در تابه را از یاد نبرید.
8 – با توجه به اینکه برگرداندن کوکو به صورت درسته – آن هم در دو مرحله – کار چندان راحتی نیست، شما میتوانید مانند بعضی از کوکوهای دیگر، آن را به صورت مثلثی یا هر شکل دیگری برش زده و هرکدام از برشها را به صورت جداگانه برگردانده و سرخ کنید.
زمان لازم برای پخت این غذا، حدود یک ساعت است که در یک ربع آخر بهتر است از شعله پخشکن استفاده کنید تا کوکو نسوزد.
توجه: قبل از اینکه مایه را داخل تابه بریزید، حتما از داغبودن روغن اطمینان پیدا کنید تا کوکو به صورت درسته برگردانده شود.
روش دیگر: برای پخت این کوکو، از فر نیز میتوان استفاده کرد؛ به این ترتیب که تابهای با دسته فلزی یا ظرف مخصوص فر انتخاب کرده و در طبقه اول فر که حرارت آن پیش از این روی 180 درجه سانتیگراد تنظیم شده است، به مدت 45 دقیقه قرار دهید.
پس از این مدت، شعله بالای فر را روشن کنید و بگذارید سطح کوکو نیز طلاییرنگ شود. به این ترتیب، بدون استفاده از سینی، هر دو سطح کوکو سرخ شده و طلایی متمایل به قهوهای میشود. بنابراین آن را میتوانید در همان ظرف سرو کرده یا در ظرف دیگری قرارداده و پس از تزئین، از مهمانانتان پذیرایی کنید.
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد