پایان عظیم‌ترین سریال تلویزیون در جنوب‌

فتح خرمشهر «در چشم باد»

فیلمبرداری سریال «در چشم باد» به کارگردانی مسعود جعفری‌جوزانی به پایان رسید. در حالی که فیلمبرداری آن از مهر سال 82 در شمال کشور آغاز شد و اکنون پس از گذشت 5 سال از آغاز کار سریال، فیلمبرداری آن به پایان رسیده و مراحل فنی و آماده‌سازی آن آغاز شده است. پخش سریال در چشم باد به احتمال زیاد، پاییز از شبکه یک سیما آغاز می‌شود.
کد خبر: ۱۹۳۶۷۶
عباس اکبری، مدیر گروه حماسه و دفاع مقدس شبکه یک سیما و یکی از تهیه‌کنندگان سریال در چشم باد با ذکر این نکته که فیلمبرداری سریال در جنوب به پایان رسید، درباره مراحل تولید به خبرنگار جام‌جم گفت: سریال در چشم باد در 50 قسمت تولید شده و تاکنون حدود 25‌‌درصد آن تدوین شده و حسین علیزاده ساخت موسیقی آن را شروع کرده است.

اکبری درباره داستان این سریال گفت: نوشتن فیلمنامه در چشم باد را جوزانی  سال 81 آغاز کرد و سال 82 آن را به پایان رساند. محور اصلی داستان درباره خانواده‌ای است که در شمال کشور زندگی می‌کنند و پدر خانواده معروف به «ایرانی» از یاران میرزا کوچک خان جنگلی است. پس از کشته شدن میرزا، ایرانی همراه خانواده‌اش به تهران کوچ می‌کند و با دایر کردن یک چاپخانه فعالیت‌های سیاسی‌اش را پی می‌گیرد.

اکبری با ذکر این نکته که داستان سریال در 3 مقطع تاریخی روایت می‌شود، گفت: در ادامه این خانواده را در دهه 20 و جنگ جهانی دوم می‌بینیم و در مقطع سوم، زندگی آنها را بعد از پیروزی انقلاب و جنگ تحمیلی می‌بینیم و سریال با فتح خرمشهر به پایان می‌رسد.

اکبری با ذکر این نکته که در این سریال، حدود 150 بازیگر، نقش‌های اصلی را بازی کرده‌اند درباره چند شخصیت محوری سریال گفت: سعید نیکپور نقش پدر خانواده و شخصیت ایرانی را بازی می‌کند. او از ابتدای سریال در قصه حضور دارد و در فاز دوم از قصه خارج می‌شود. ایرانی 2 پسر دارد که نام یکی از آنها بیژن است و نقش او را پارسا پیروزفر بازی می‌کند. بیژن خلبان است و در جنگ جهانی دوم با متفقین می‌جنگد. به همین دلیل پس از جنگ، او را دستگیر و به خارج تبعید می‌کنند.

بیژن زمان جنگ تحمیلی به ایران می‌آید و برای پیدا کردن پسرش مجبور می‌شود به جبهه برود. نقش پسر دیگر ایرانی به نام نادر را کامبیز دیرباز بازی می‌کند. نادر تاجر است و تمایل زیادی به دخالت در ماجراهای سیاسی ندارد. نقش همکار و دوست او را رضا شفیعی‌جم بازی می‌کند. اکبر عبدی هم نقش یکی از همسایگان خانواده ایرانی را بازی می‌کند.

سحر جعفری‌جوزانی هم نقش ایران نخجوان را در سریال بازی می‌کند. او دختر تیمسار نخجوان و دختری روشنفکر است که طی اتفاقاتی با بیژن آشنا می‌شود اما آشنایی آنها طولی نمی‌کشد و بعد از این جدایی، بیژن به خارج از کشور می‌رود. نقش همسر بیژن را که لیلی نام دارد، یک بازیگر تاجیک ایفا می‌کند.

جهانگیر الماسی هم در این سریال نقش سرهنگی را بازی می‌کند که سال 1320 در ارتش بوده است. لاله اسکندری، محمود پاک نیت، محمدرضاهدایتی، هومن سیدی و.... بازیگرانی هستند که در این سریال بازی کرده‌اند.

 همه تهیه‌کنندگان در چشم باد

اکبری در ادامه با ذکر این نکته که طی چند سالی که از تولید سریال در چشم باد می‌گذرد، برخی عوامل اصلی سریال تغییر کرده‌اند، گفت: سریال در چشم باد به تهیه‌کنندگی انصاریان آغاز شد و بعد از چند ماه حبیب‌الله کاسه‌ساز جایگزین وی شد و پس از 2 سال هم تهیه‌کنندگی به مسعود جعفری‌جوزانی و خود من واگذار شد.وی افزود: کل کار حدود 2500 دقیقه است که حدود نیمی از آن در زمان تهیه‌کنندگی انصاریان و کاسه‌ساز فیلمبرداری شده و50‌درصد بقیه زمان تهیه‌کنندگان  فعلی کار به پایان رسیده است.

اکبری درباره فیلمبرداران سریال گفت: فیلمبرداری سریال را علیرضا زرین‌دست آغاز کرد اما او اواخر سال 82 از گروه رفت و حسن پویا به مدت یک ماه، جای او را به عنوان مدیر فیلمبرداری گرفت و بعد از آن فیلمبرداری به امیر کریمی سپرده شد که او کار را به پایان رساند.

اکبری با ذکر این نکته که دستیار یک کارگردان از ابتدای کار، احمد رمضان‌زاده بود که تا پایان کار در کنار جوزانی ماند، گفت: از عوامل اصلی که تغییر کردند می‌توان به مدیر هنری و طراح گریم اشاره کرد که ابتدا کزازی و مهین نویدی بودند و در ادامه کار، به میرفخرایی و سعید ملکان سپرده شد.اکبری درباره لوکیشن‌های سریال گفت: در سریال حدود 400 لوکیشن داشتیم که لوکیشن‌های مسجد جامع خرمشهر، خیابان طالقانی، خیابان لاله‌زار و پامنار کاملا بازسازی شدند.

تهیه‌کننده سریال در چشم باد درباره بازسازی این لوکیشن‌ها گفت: بازسازی خیابان‌های طالقانی، لاله‌زار و پامنار برای گرفتن سکانس‌های مربوط به سال‌های 60 و 61 در محل خود خیابان‌ها بازسازی شد و بازسازی مسجد خرمشهر حدود 8 ماه طول کشید که این بازسازی هم در خود مسجد اصلی انجام شد. شهرک غزالی لوکیشن اصلی فاز دوم سریال بوده است.اکبری با ذکر این نکته که  گفته می‌شود سریال در چشم باد بزرگ‌ترین سریال تلویزیون در حال حاضر است، گفت: اگر چنین چیزی صحت داشته باشد باید بگویم  این سریال با داشتن حدود 400 لوکیشن و صدها بازیگر، گران‌ترین سریال تلویزیون نیست.

سریال در چشم باد در 50 قسمت 50 دقیقه‌ای در گروه حماسه و دفاع مقدس شبکه یک سیما تهیه شده است و باتوجه به مراحل بعد از تولید اکبری اظهار امیدواری کرد که در چشم باد  پاییز امسال روی آنتن برود.

طاهره آشیانی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها