حقیقتی جاری که در اسفند ۱۴۰۴ بار دیگر معنا یافت

از خاکریز تا آنتن

دفاع مقدس برای ما تنها یک خاطره در دهه ۶۰ نیست، بلکه حقیقتی جاری است که در اسفند سال ۱۴۰۴ بار دیگر معنا یافت. در پی تجاوزات اخیر دشمن خبیث امریکایی صهیونی به خاک میهن، همکاران ایثارگر ما صبورانه و مقتدرانه در صحنه حاضر شدند.
دفاع مقدس برای ما تنها یک خاطره در دهه ۶۰ نیست، بلکه حقیقتی جاری است که در اسفند سال ۱۴۰۴ بار دیگر معنا یافت. در پی تجاوزات اخیر دشمن خبیث امریکایی صهیونی به خاک میهن، همکاران ایثارگر ما صبورانه و مقتدرانه در صحنه حاضر شدند.
کد خبر: ۱۵۴۹۶۹۵

به گزارش جام‌جم‌آنلاین از روابط عمومی رسانه ملی، به پاس تجلیل از فداکاری‌های این عزیزان و به مناسبت ایام مقاومت در جنگ تحمیلی سوم، با دو تن از این همکاران پیشکسوت ایثارگر گفت‌و‌گو کرده‌ایم تا ابعاد کم‌نظیر این دفاع ملی را در مقایسه با دفاع مقدس از زبان آنها بشنویم.

نیم‌قرن ایستادگی در سنگر ایمان و تخصص

در تقویم حماسه‌های این مرز‌وبوم، برخی نام‌ها پیوندی ناگسستنی با مفهوم «دفاع» دارند؛ خواه این دفاع در خاکریز‌های والفجر باشد، خواه در مدیریت امواج ماهواره‌ای. مهندس حسن نیکدست، از آن دست شخصیت‌های متواضع و متخصصی است که زندگی‌اش آینه‌ای تمام‌نما از پیوند تخصص فنی و تعهد انقلابی است. او که جوانی‌اش را در جبهه‌های حق علیه باطل گذرانده، سال‌ها نیز در قامت مهندس الکترونیک، نبض ارتباطات ماهواره‌ای سازمان را در دست داشته است.

مسیر حرفه‌ای و ایثارگری نیکدست، آمیزه‌ای از علم و جهاد است. وی که متولد ۱۳۴۵ و فارغ التحصیل مهندسی الکترونیک است، فعالیت خود را از سال ۱۳۷۳ در واحد‌های توسعه رادیویی و تلویزیونی و ارتباطات معاونت توسعه فنی صداوسیما آغاز کرد، نقش مؤثری در طرح‌های راهبردی سازمان ازجمله راه‌اندازی پخش ماهواره‌ای شبکه استانی آذربایجان غربی و همچنین همکاری در راه‌اندازی پخش ماهواره‌ای شبکه العالم در بیروت و دمشق برعهده داشت اما ریشه این نگاه جهادی را باید در سال ۱۳۶۱ جست‌و‌جو کرد؛ سالی که او پس از شهادت دایی‌اش در عملیات رمضان، رخت رزم بر تن کرد و راهی جبهه‌ها شد.
 
نیکدست در عملیات والفجر۲ نخستین زخم جانبازی را به جان خرید تا امضای افتخاری بر پرونده ایثارگری‌اش باشد. این پیش‌کسوت دفاع مقدس در مقایسه نبرد‌های سنتی و جنگ‌های نوین (نظیر جنگ ۱۲روزه و نبرد اخیر رمضان ۱۴۰۴)، معتقد است که فناوری، مرز‌های میان خط مقدم و پشت جبهه را از میان برده است. از نگاه او، در جنگ‌های امروزی، هرچند ابزار‌ها دگرگون شده‌اند، اما شروط پیروزی همچنان ثابت مانده است: داشتن هدفی مقدس، اتحاد کامل و استقامت در مسیر. 

او خاطرات به‌یادماندنی دفاع مقدس، وداع با هم‌رزمان و درک امداد‌های غیبی در شب‌های عملیات را زیباترین بخش از حیات معنوی خود می‌داند؛ روزگاری که جبهه ایمان با کمترین امکانات در برابر تمام قدرت کفر قد علم کرد.

بخش مهمی از سخنان این پیش‌کسوت رسانه به فضای سیاسی و معنوی پس از شهادت رهبر معظم انقلاب اختصاص داشت. وی با تحلیل خطای محاسباتی دشمن در به شهادت رساندن ایشان تأکید کرد که تصور دشمن برای ایجاد رخنه در صف امت اسلام با حذف فیزیکی رهبری، به یک معجزه الهی تبدیل شد که اتحاد مستضعفان جهان با ملت ایران را مستحکم‌تر کرد.

او با خوشبینی و ایمانی راسخ به تداوم راه ولایت فقیه، معتقد است که در دوران رهبری سوم، سنگ بنای مستحکمی‌که امام راحل (ره) و امام شهید بنا نهاده‌اند، روزبه‌روز شکوفاتر خواهد شد و این مسیر نهایتاً به جامعه جهانی منتظران ظهور و برپایی نظام پر از عدل و داد پیوند خواهد خورد.

در پایان، وقتی از نیکدست خواستیم تا یک عمر خدمت صادقانه را در یک جمله برای نسل جوان بیان کند، تنها بر یک نکته تأکید کرد: آرزو می‌کنم برای خدا زندگی کنیم و خداوند مرگ ما را نیز در راه خودش رقم بزند.

پاک باش و خدمتگزار

محمدحسن نوروزی از همکاران باسابقه و مدیران پیشین معاونت برون‌مرزی است که کارنامه خدمتی‌اش با ایثارگری در دوران دفاع مقدس گره خورده است. او که تجربه حضور در عملیات کربلای ۵ را دارد، در تمام سال‌های پس از جنگ نیز در سنگر‌های مختلف رسانه‌ای، از آرشیو تا مدیریت رادیو‌های خارجی، مشغول به خدمت بوده است. در ادامه، نگاه او را به خاطرات جبهه و تحولات مهم اخیر مرور می‌کنیم.
وی که از سال ۱۳۷۴ وارد سازمان و در معاونت برون‌مرزی مشغول به کار شد، در سال‌های ابتدایی خدمت آرشیویست کتابدار بود و در ادامه با گرایش به مطالعات حوزه ارتباطات اجتماعی وارد عرصه خبر شد و شغل دبیری خبر را تجربه کرد و تا زمان بازنشستگی نیز در همین شغل ماند.

نمایندگی معاونت برون‌مرزی در دفتر کابل در سال‌های ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۷، مدیریت رادیو دری معاونت برون‌مرزی در مرکز خراسان رضوی در سال‌های ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۴ و مدیرکلی رادیو‌های شبه‌قاره و شرق آسیای برون‌مرزی از سال ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۲ ازجمله سوابق کاری اوست و از سال ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ نیز مشاور شبکه الکوثر بوده است.

خاطرات نوروزی از دفاع مقدس، با طعم شیرین یک «رسیدن» آغاز می‌شود. او با لبخندی از سر دلتنگی، از روز‌هایی می‌گوید که به دلیل کمیِ سن، با اعزامش مخالفت می‌شد، اما اراده‌اش او را به آخرین نفرِ قطار تهران - اهواز تبدیل کرد. این حضورِ مشتاقانه، در فاصله سال‌های ۱۳۶۳ تا ۱۳۶۷ بود و در سال ۱۳۶۵ به حماسه کربلای ۵ پیوند خورد؛ جایی که او نشان جانبازی را به افتخارات زندگی‌اش افزود.

نوروزی با نگاهی تحلیلی به مقایسه دفاع مقدس هشت‌ساله و نبرد‌های اخیر (جنگ ۱۲روزه و نبرد رمضان ۱۴۰۴) می‌پردازد. او نقطه اشتراک تمام این ادوار را ولایت‌پذیری مردم و نیرو‌های نظامی‌کشور همراه با بصیرت و درک درست از حوادث و دفاع از تمامیت ارضی و کیان کشور می‌داند که از همه چیز خود گذشتند و پای انقلاب اسلامی و رهبری نظام ایستادند.

 این پیشکسوت رسانه به تفاوت‌های جنگ تحمیلی و جنگ‌های اخیر اشاره می‌کند و می‌گوید: اگر در دهه ۶۰ با دلاوری کمبود تجهیزات را جبران می‌کردیم، امروز در جنگ تحمیلی سوم شاهد بودیم که آمادگی خیره‌کننده دفاعی در حوزه‌های موشکی و پهپادی، در کنار ایمان نیرو‌های نظامی‌کشور چنان جایگاهی به ایران بخشیده که مستکبران عالم را به تمکین واداشته است.

این پیشکسوت رسانه، محاسبات دشمن در به شهادت رساندن رهبر معظم انقلاب را ناشی از «حماقت تاریخی» آنان می‌داند و معتقد است: دشمن به اشتباه گمان می‌کرد این نظام شخص‌محور است و با حذف فیزیکی فرماندهان و مسئولان از هم می‌پاشد، اما تاریخ نشان داد که خون «امام شهید»، درخت انقلاب ۴۷ ساله را تنومندتر کرده است.

او با اشاره به فضای پس از اسفند ۱۴۰۴ می‌گوید: شهادت حضرت آقا (رضوان‌الله تعالی علیه)، اگرچه داغی سنگین بر دل‌ها گذاشت، چنان انسجام بی‌نظیری ایجاد کرد و مشروعیت نظام را در حد غیرقابل‌وصفی بالا برد که تمام معادلات اندیشکده‌های غربی را به هم ریخت و آنان را مأیوس کرد، زیرا حامیان فعلی انقلاب در جای جای ایران اسلامی فقط از یک جناح و یک گروه سنی خاص نیستند و تمام بخش‌های جامعه را دربرمی‌گیرند. حتی در بعضی موارد شاهد بازگشت و رجعت اشخاص و گروه‌هایی به انقلاب و نهضت اسلامی هستیم که جای شکر دارد.

نوروزی با یادآوری دوران سخت رحلت امام راحل (ره) در سال ۱۳۶۸ و تبدیل آن اندوه به امید بستن به حضور حضرت آقا، وضعیت کنونی را نیز مشابه همان دوران می‌داند. او با اطمینان خاطر از انتخاب حضرت آیت‌الله‌العظمی سیدمجتبی حسینی خامنه‌ای به‌عنوان سومین رهبر انقلاب معتقد است این انتخاب در میانه طوفان جنگ، دوباره آرامش و امید را به کالبد امت اسلامی دمیده است تا این نظام با صلابت از گردنه‌های سخت عبور کند.

در پایان این گفت‌و‌گو، وقتی از تدبیر یک عمر خدمت صادقانه پرسیدیم، او تقوای الهی را تنها راه مقابله با خستگی و ناامیدی دانست و خطاب به نسل جوان سازمان تأکید کرد که اگر کار برای رضای خدا باشد، آدمی همواره کارآمد و اثرگذار خواهد بود. نوروزی کلامش را با جمله‌ای ماندگار از مرحوم ابوترابی به پایان برد که باید آویزه گوش هر خدمتگزاری باشد: پاک باش و خدمتگزار.

newsQrCode
برچسب ها: خاکریز
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها