این هفته:

ارمنی‌پلو

کد خبر: ۱۳۸۶۷۵۰
نویسنده مژده مظهری

چه می‌خواهیم؟
برنج: 4 پیمانه
بال مرغ: یک کیلو
پیاز متوسط: یک عدد
آب لیموترش تازه: 3 قاشق غذاخوری
زعفران دمکرده: 2 قاشق غذاخوری
روغن، نمک، فلفل سیاه و پودر سیر: به میزان لازم
 روغن زیتون یا کره: به میزان لازم

چطوری درست کنیم؟
بال‌ها را شسته و در آبکش می‌ر‌یزیم و وقتی آب اضافه‌شان رفت آنها را در ظرف مناسبی ریخته و روی آن پیاز خلال‌شده درشت، زعفران دمکرده، آب لیموترش تازه، نمک و فلفل سیاه، روغن زیتون و پودر سیر ریخته و خوب با هم مخلوط کرده و در ظرف را گذاشته و حدود یک ساعت استراحت می‌دهیم. در این فاصله برنج را که از قبل شسته و با کمی آب ولرم و نمک خیس کرده‌ایم، با آب تازه در قابلمه‌ای ریخته و روی حرارت می‌گذاریم و وقتی پخت، آن را آبکش کرده و به دو قسمت تقسیم می‌کنیم. روی یک قسمت زعفران دمکرده ریخته و خوب هم می‌زنیم. در قابلمه‌ای کمی روغن یا کره ریخته و روی حرارت می‌گذاریم. بعد بال‌ها را کف آن چیده و روی آن برنج زعفرانی ریخته و با پشت قاشق خوب فشار می‌دهیم تا کاملا چسبیده و فشرده شود. سپس برنج سفید را روی آنها ریخته و با پشت قاشق فشار می‌دهیم و روی دم می‌گذاریم. در نهایت وقتی برنج خوب دم افتاد و بال‌ها سرخ شد آن را در دیس مناسبی برگردانده و با خلال پسته و زرشک تفت‌داده‌شده تزئین کرده و با انواع ترشی سرو می‌کنیم.

نکات مهم:
برای خوشمزه‌ترشدن غذا می‌توانیم از یک پیمانه برنج دودی استفاده کنیم.
به جای بال مرغ می‌توانیم از بال بوقلمون هم استفاده کنیم فقط زمان پخت بیشتر می‌شود.
بنا به ذائقه‌مان می‌توانیم از ادویه‌های متنوع مانند زیره استفاده کنیم که باعث خوشمزه‌ترشدن آن می‌شود.
باید از بال‌های درشت استفاده کنیم تا موقع سرخ‌شدن کف قابلمه خشک نشود.

منبع: ضمیمه چاردیواری روزنامه جام‌جم

ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها