به گذشته فکر نمی کنم

هانیه توسلی متولد سال 1358 در همدان و فارغ التحصیل رشته هنرهای نمایشی است. توسلی حضور در سینما را به صورت جدی از سال 80 با بازی در فیلم «شام آخر» شروع کرد.
کد خبر: ۱۳۲۷۶۷

او تاکنون در فیلمهایی چون اثیری ، گاهی به آسمان نگاه کن ، شبهای روشن ، یک شب ، کافه ستاره ، جایی برای زندگی ، عصر جمعه ، زمان می ایستد، عاشق و به خاطر خواهرم و سریال های «غریبه»، و «وفا» ایفای نقش کرده است.
5 اردیبهشت برنامه «شب شیشه ای» میزبان هانیه توسلی بود، این بازیگر کم گوی در این برنامه به پرسشهای رشیدپور پاسخ داد. گزیده این گفت و شنود را می خوانیم.

چرا اینقدر کم حرف؛
کم حرف نه ولی خب برای صحبت کردن باید یک دلایلی وجود داشته باشد برای این که آدم دوست داره در مورد یه چیزهایی حرف بزنه بعد ترجیح می ده چیزی نگه به طور جدی پیش نیومده بود.

درسته پس برای حضور در این برنامه حتما دلایلی هست؛
دلایلی که اولین دلیلش خود برنامه شماست. نسبت به برنامه های دیگه تلویزیون متفاوت تره و در واقع بهتره.

چرا شما اینقدر کم حاشیه هستید؛
خدا رو شکر.

خوبه؛
حاشیه به چه معنی؛

حاشیه به معنای این که هر روز در مطبوعات مختلف و رسانه ها خبرهای گوناگون از بازیگر درج می شه که الان در مسافرته ، دراروپاست ، در فلان جاست ، چرا خبرهای این طوری را در مورد شما کم می شنویم؛
نمی دونم. شاید شکلی که من کار می کنم یا فیلمهایی که بازی می کنم یک دلیلش باشه ، شاید هم من برای نشریات زرد زیاد جذاب نیستم.

فکر می کنید مردم شما رو از کی شناختند و هانیه توسلی رو یک بازیگر دونستند؛
من اولین کارم یک سریال بود به اسم غریبه.

اونجا مردم شما رو شناختند؛
زمانی که پخش می شد، من سر دومین فیلمم بودم ولی وقتی فیلم شام آخر اکران شد و به فروش خوبی دست یافت من بیشتر شناخته شدم البته معمولا مخاطب تلویزیون بیشتره. من 2 سریال کار کردم. فکر کنم سریال وفا بیشتر باعث شد من به عنوان بازیگر به مردم معرفی شوم.

می گویند بازی خانم توسلی در فیلم «شام آخر» با این که اولین کارش بوده ، اما بهترین حضورش هم به شمار می آید.
من در شام آخر احساسی بازی کردم. چون اولین فیلمم بود، برایم خیلی مهم بود و خیلی تلاش کردم ، اما وقتی فیلم رو دیدم احساس کردم کنترل لازم را نداشتم و همان گونه بازی کردم که آقای جیرانی خواسته بود. شاید اگر قبل از آن چند فیلم دیگر بازی کرده بودم ، این فیلم رو بهتر بازی می کردم. اما خودم فیلم «شبهای روشن» را بیشتر دوست دارم.

شبهای روشن روشن ترین نقطه درکارهای شماست؛
بله.

در تلویزیون چطور مثلا سریال وفا جزو بهترین هاست؛
بله.

خیلی ها گمان می کردند پس از وفا خانم توسلی را بیشتر در تلویزیون می بینند. درخشش فوق العاده ای در بین مردم پیدا کرد، ولی برعکسشو دیدیم ، حضور کمرنگ شما دلیل خاصی داشت؛
نه. سریال هایی به من پیشنهاد شد که در اون حد نبود که اگر بازی کنم خیلی موفق نمی شدم.

یک واژه در اون حد را تقریبا همه بازیگران به کار می برند، فیلمنامه را خوندیم. کارگردان یا سناریو در آن حد نبود این واژه یعنی چه؛
یعنی در آن حد نیست که آدمو جذب کنه یا قصه تکراریه یا شخصیت پردازی عیب داره.

یعنی بزرگترین عیبش کلیشه ای بودنش است؛
می تونه این هم باشه. بعضی وقتها یک فیلم آنقدر بی سرو ته است و پیامهای سنگین داره که حتی خوندن فیلمنامه حوصله رو سر می بره.

خانم توسلی ، شما از جاهای خوبی شروع کردید ولی نتوانستید به همین خوبی ادامه بدهید مخاطب انتظار دیگری از شما داشت ، چرا؛
پس از شام آخر من خیلی بازی کردم. «اثیری» کار آقای سجادی ، «شبهای روشن» کار آقای معتمدی. من بنا به دلایلی فیلمهای خاص را دوست دارم. بعد از شام آخر فیلمهای زیادی به من پیشهاد شد که کاملا تجاری بود و اصلا دوست نداشتم بازی کنم.

اگر باز هم به آن زمان برگردید، آن پیشنهادها را رد می کنید؛
نه.

یعنی پشیمونید؛
نه چون به گذشته فکر نمی کنم.

از نظر شما فیلمهای خوب اگر فروش نداره ، چه نیازی هست که بسازیم؛
سینما صرفا تجارت نیست ، ولی سرمایه همیشه حرف اول رو می زنه. چیزی که یک فیلمساز به عنوان یک هنرمند می خواهد بسازد، از جاهای خاصی باید حمایت شود.

نظرتان تقسیم بندی سینماست که مثلا این فیلم هنریه آن یکی نیست؛ من احساس می کنم الان این فضا به وجود آمده که مثلا وقتی فیلمی فروش نداره می گویند این فیلم هنری بوده؛
نه من این حرف شما رو قبول ندارم. خیلی فیلمها کم می فروشه ، ولی قرار بوده خوب بفروشد. در واقع فاکتورهایی که یک فیلم برای فروش لازم داشته ، در این فیلم وجود داشته ولی باز هم نفروخته.

حداقل با قسمت اول عرایضم موافق هستید که این فیلمها به 2 دسته هنری یا غیر هنری تقسیم بندی می شوند؛
با تقسیم بندی فیلمها موافقم . زیرا سلیقه های مردم فرق می کند مثل این که هر کس یک نوع موسیقی دوست دارد.

فکر می کنید شما در مدیوم تلویزیون موفق تر هستید یا در سینما؛
من سریال زیاد بازی نکردم ، ولی سریال «وفا» هم خیلی موفق بود. من هم اونو خیلی دوست داشتم.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها