در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از r-shakeri،تولید دی اکسید کربن در دمای صفر درجه سانتی گراد درحدود ۲ تا ۴ میلی لیتر میباشد و تولید اتیلن ۰/۱ پی پی بی در ساعت است. حساسیت خرمالو به اتیلن بسیار زیاد است و سریعا فرایند رسیدن را طی میکند. باید سعی شود تهویه سالن نگهداری خرمالو به نحوی باشد که مقدار باقی مانده اتیلن زیر ۱۰ پی پی ام و بهینه حالت زیر ۱ پی پی ام باشد. جهت رفع گسی می توان ۱۰ پی پی ام اتیلن را استفاده نمود ولی این عمل کنترل شده نمیباشد و ممکن است بیش از حد نرمی ایجاد مینماید. جهت رفع گسی از سالن با حجم ۸۰درصد دی اکسید کربن در ۲۴ساعت استفاده کرد که مزیت آن سفت ماندن خرمالو در عین رسیدگی میباشد.
جهت نگهداری خرمالو در شرایط اتمسفر کنترل شده باید اکسیژن در سطح ۳ الی۵ درصد و کربن دی اکسید در سطح ۸ درصد باشد. عمر ماندگاری در شرایط اتمسفر کنترل شده دردمای منفی یک درجه سانتی گراد بدون حضور اتیلن تا ۳ ماه می باشد. درشرایط عادی ۱تا ۲ ماه می توان نگهداری کرد. نگهداری طولانی مدت در معرض اکسیژن زیر۳ درصد باعث عدم رسیدگی میوه میشود و دی اکسید کربن بالای ۱۰ درصد به مدت یک ماه باعث بد طعمی خرمالو میشود.
آسیب سرمایی:
آسیب سرمایی در خرمالو در دمای ۵ الی ۱۵درجه سانتی گراد اتفاق میافتد که با زیاد شدن حجم اتیلن در سالن شدت تخریب میوه بالاتر میرود. نشانههای آسیب سرمایی قهوه ای شدن داخل میوه و نرم شدگی غیر عادی میباشد.
تاثیر مواد معدنی بر کیفیت خرمالو:
نیتروژن:کمبود نیتروژن باعث کاهش رشد میوه و کمرنگ شدن رنگ سبز برگ میگردد. اضافه بودن نیتروژن میوه و برگ تاثیر منفی زیادی بر کیفیت میوه دارد به گونه ای که تا سطح ۳۰ تا ۴۰ درصد عمر ماندگاری خرمالو کم میگردد. سطح نیتروژن بالای ۲/۲ درصد باعث ضعف بافت نشتی و شل شدگی خرمالو میشود.بهترین درصد نیتروژن ۸/۱ تا ۲/۲ درصد است.
پتاسیم: اثرات کمبود پتاسیم در خرمالو بیشتر روی برگ و اندازه خرمالو میباشد. کمبود پتاسیم باعث کوچک ماندن خرمالو میشود و برعکس آن زیاد بودن مقدار پتاسیم باعث بزرگ شدن بیش از اندازه میوه شده و جایگزین کلسیم شده و خرمالو دچار لکههای سیاه و تلخ میگردد. بهترین نسبت کلسیم به پتاسیم و کلسیم به نیتروژن در برگ ۱ ماه قبل از برداشت باید حدود ۵/۱ باشد
کلسیم:کمبود کلسیم موجب ایجاد لکههای سیاه اسکالد و نقطههای تلخ قهوه ای میشود.کلسیم در تقسیم سلولی، دیواره سلولی و مقاومتهای بعد از برداشت اهمیت زیادی دارد. تغذیه بیش از حد درخت به کلسیم موجب جایگزینی آن با منیزیوم میشود و درصد منیزیوم بافت کاهش مییابد(Alan George et al., 2005).
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم