jamejamsara
سرا پیشخوان سرا کد خبر: ۶۰۴۱۹۸   ۱۵ مهر ۱۳۹۲  |  ۰۹:۰۰

امروز قصد داریم طرز تهیه دسری ایرانی را آموزش دهیم که احتمالا بارها آن را در شکل و شمایلی معمولی دیده‌اید و در جمع بسیار خودمانی خانواده خورده‌اید؛ اما به عنوان دسری برای مهمانی...؟ شاید حتی فکرش را هم نکرده باشید! دسری شکیل‌تر و خوشمزه‌تر از آنچه در جمع خانواده خورده‌اید: شیر برنج قالبی.

مواد لازم:


شیر                                                                پنج فنجان
برنج                                                                 یک فنجان
موز                                                                  دو عدد
خامه                                                                دو قاشق غذاخوری
پودر کارامل                                                       یک بسته
خلال پسته و مارمالاد آلبالو برای تزئین              یک قاشق غذاخوری

 

با این مقدار مواد، به اندازه یک دیس کوچک از ”‌شیر برنج قالبی“خواهیم داشت.
دو قاشق غذاخوری سرپر خامه پاستوریزه (معادل 70 گرم)، یک قالب مستطیل به طول 26 سانت و به عرض و ارتفاع 6 سانت:

پنج فنجان شیر (معادل هفتصد گرم)، یک بسته پودر کارامل (معادل 70 گرم):

یک قاشق غذاخوری خلال پسته و یک الی دو قاشق غذاخوری مارمالاد آلبالو برای تزئین، یک فنجان برنج (معادل 120 گرم):

دو عدد موز (معادل 400 گرم):



طرز تهیه:

یک فنجان برنج را 3 الی 5 ساعت خیس می‌کنیم (بدون نمک). در یک قابلمه آب را جوش آورده، برنج خیس خورده را در آن می‌ریزیم تا کاملاً بپزد و نرم شود و بعد آن را آبکش می‌کنیم. سپس پنج فنجان شیر را جوش آورده، برنج آبکش شده را در آن می‌ریزیم تا حدود 20 دقیقه در شیر بجوشد و لعاب بیندازد. در حین پخت چند مرتبه آن را هم می‌زنیم.

یک بسته پودر کارامل را کم کم اضافه کرده، هم می‌زنیم و بعد دو قاشق خامه را اضافه کرده، شعله را خاموش می‌کنیم. تا مایه شیر برنج قالبی آماده شود. می‌گذاریم شیر برنج کمی سرد شود. در حین سرد شدن آن را چند مرتبه هم می‌زنیم تا رویه نبندد.

یک عدد کیسه فریزر را باز کرده، ته یک قالب مستطیل شکل به طول 26 سانت قرار می‌دهیم. کمی از شیر برنج را ته قالب ریخته، روی آن را صاف می‌کنیم و برش‌هایی از موز را دور قالب می‌چینیم و با بقیه شیر برنج قالب را پر می‌کنیم. در نهایت پلاستیک را روی شیر برنج برگردانده و آن را برای 3 الی 4 ساعت در یخچال قرار می‌دهیم تا سفت شود.

شیر برنج را از یخچال درآورده، بر می‌گردانیم و پلاستیک روی آن را جدا می‌کنیم. برش‌هایی از موز دور آن می‌چینیم و با یک قاشق غذاخوری مارمالاد آلبالو و خلال پسته آن را تزئین می‌کنیم تا آماده پذیرایی شود.

شیر برنج را می‌توان در قالب‌های مختلف ژله تهیه کرد.

>> انجمن مهندسی علوم و صنایع غذایی ایرانیان

ارسال نظر
* نظر:
نام:
ایمیل:

یادداشت

بیشتر
خوزستان نیازمند مدیریت صحیح است

خوزستان نیازمند مدیریت صحیح است

رهبر معظم انقلاب دیروز در بیانات‌شان به موضوع پیگیری مشکلات استان خوزستان و همچنین بی‌تدبیری‌ هایی که در جریان معضلات این استان صورت گرفته اشاره کردند.

گفتگو

بیشتر
كودكان دلتایی؛ مبتلا و ناقل

بررسی‌ها نشان می‌دهد سویه دلتای ویروس كرونا نسبت به انواع قبلی مسری‌تر بوده و كودكان بیشتری را به‌صورت علامت‌دار مبتلا می‌كند

كودكان دلتایی؛ مبتلا و ناقل

پیشنهاد سردبیر

بیشتر
وضعیت قرمز گیشه

سینما سال جدید را هم با بحران شروع کرده و ظاهرا مردم هنوز رغبتی به فیلم دیدن ندارند

وضعیت قرمز گیشه

پیشخوان

بیشتر