jamejamsara
سرا آشپزی کد خبر: ۵۴۶۵۵۲ ۲۰ اسفند ۱۳۹۱  |  ۰۹:۵۲

قهوه، از میوه درختی به همین نام به دست می آید. پس از برداشت محصول و طی مراحلی چون خشک کردن، جداسازی غلاف، تفت (یا اصطلاحا بو) دادن، ترکیدن دانه، و... خلاصه فرآوری محصول، در دو نوع کلی «عربیکا» و «روبوستا» به بازار عرضه میشود که اولی گران، مرغوب و معطر است و دومی ارزان، پر کافئین و تلخ.


    قهوه را به صورت دانه یا آسیاب نگه میدارند، اما هر دو شکلش (بخصوص اگر دانه‌های حساس به گرما و رطوبت «عربیکا» باشند)، حتما باید در ظروف بدون درز، تاریک و خنک نگهداری شود تا کیفیت، مزه و عطر آن از بین نرود.
    روش های آماده‌سازی قهوه همانند اسامی آن متفاوت است، اما معروفترین آن، «اسپرسو» یا دم کردن به شیوه سریع ایتالیایی است. در این روش، آب داغ و تحت فشار را با دستگاه قهوه‌ساز از روی پودر آسیاب شده یا کوبیده شده قهوه میگذرانند تا قهوه دم بکشد.
    برای جلوگیری از تلخی نباید اجازه داد قهوه بجوشد. قهوه دم کرده را نیز زمان کمی میتوان در کنار اجاق یا درون ظرف مخصوص، گرم نگاه داشت. پس از آن مزه، عطر و کیفیتش از بین میرود و معمولا آن را استفاده یا مجددا گرم نمیکنند.
    اختلاط قهوه دمکرده به شیوه اسپرسو با مواد دیگر، انواعی از قهوه اسپرسو را پدید میآورد. وقتی میگویید «یک فنجان اسپرسو» یعنی فقط قهوه خالی و دم‌کشیده به روش اسپرسو میخواهید، اما «کافی لاته» یا کافه لاته، تشکیل شده از لایه‌های قهوه غلیظ اسپرسو در پایین، سپس شیر داغ و زیاد با لایه‌ای دیگر از کف شیر روی آن؛ «موکا» اسپرسو است با لایه‌هایی از شکلات مایع موکا، شیر و خامه (کرِم زده‌شده)؛ «کاپوچینو» اسپرسو با کمی شیر داغ و لایه‌ای از کف شیر است که گرد کاکائو یا ادویه‌جاتی مثل دارچین هم روی کف آن میپاشند؛ «آمریکانو»، اسپرسو است با مقدار زیادی آب داغ برای رقیق کردن قهوه و....
    روش دیگر برای تهیه قهوه، شیوه دیرساز فرانسوی است که با روندی آرام، به قهوه‌ای تلخ‌مزه و سیاهرنگ میرسد و معمولا آن را با شیر سرو میکنند. قهوه فرانسوی همان طور که دیرتر به دست میآید، دیرتر هم خاصیتش را از دست میدهد. پس میتوان برای مدت بیشتری (حتی چند ساعت) از آن استفاده کرد.
    قهوه یونانی، قهوه ترک، شیرقهوه، ماکیاتو، آیس کافی و... با طعم ادویه‌جاتی چون هل، وانیل، جوزهندی، دارچین و مانند اینها نیز از انواع دیگر قهوه است که هر کدام طرز تهیه، مزه، بو، مواد، مقادیر و شیوه مصرف متفاوتی دارد.

منبع: جام جم/ رشید حسام

ارسال نظر
* نظر:
نام:
ایمیل:
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
لی لی
Iran, Islamic Republic of
۱۸:۱۲ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۵
لطفا در مورد راهنمای خرید قهوه خوب هم توضیح بدین .
راسته كه میگن بعضی قهوه ها با ارد نخودچی مخلوط میكنن ؟
۰
۰

یادداشت

بیشتر
کدام دست در این خاک باد می‌کارد؟

کدام دست در این خاک باد می‌کارد؟

چهاردهم دی‌ماه امسال یک روز تلخ برای افغانستان بود. از پاکستان خبر رسید، ۱۰ معدنچی هزاره که گویا هفت نفر از آنها افغانستانی بوده‌اند توسط تروریست‌ها در ۵۰ کیلومتری شهر کویته، شبانه سر بریده شدند.

آخرین تنفس مصنوعی آمریكا به تروریست‌های سعودی

آخرین تنفس مصنوعی آمریكا به تروریست‌های سعودی

خشم ایالات متحده آمریكا از شكست در جنگ یمن، به نقطه اوج خود رسیده است. بن‌سلمان، بن‌زاید و دیگر مهره‌های واشنگتن در منطقه به نماد استیصال در برابر مقاومت تمام‌عیار انصارا... و نیروهای مقاومت یمن تبدیل شده‌اند.

گفتگو

بیشتر

پیشنهاد سردبیر

بیشتر

پیشخوان

بیشتر