مجموعه مناسبتی «ششمین نفر» برای پخش از شبکه 3 سیما در ایام دهه فجر تولید می‌شود

6 مبارز و یک قتل

خیلی از مردم ایران روزهای قبل از پیروزی انقلاب اسلامی را به یاد دارند؛ لحظاتی که ثانیه به ثانیه اش خاطرات این کشور را رقم می‌زند. مجموعه‌ای به صورت ویژه برای ایام دهه فجر در حال تولید است تا بتواند گوشه‌ای از مبارزات مردم کشورمان را به تصویر بکشد.
کد خبر: ۴۵۳۵۸۲

داستان این مجموعه از آنجا آغاز می‌شود که در پی قتل پدر سرگرد آسایش که از افسران ارتش است، وی به داوود (برادر همسرش) مظنون می‌شود و او را دستگیر می‌کند و این سرآغاز روشن شدن ماجراهای پنهان شده‌ دیگری است. ماجراهایی که باعث می‌شود همکاری داوود با انقلابیون آشکار شود. این مجموعه 13 قسمتی روزهای پایانی تولیدش را پشت سر می‌گذارد تا برای پخش از شبکه 3 سیما در ایام دهه فجر آماده شود.

بهمن گودرزی به عنوان کارگردان و پولاد کیمیایی،‌ نرگس محمدی، کامران تفتی، رحیم نوروزی‌، نادر فلاح،‌ فرشید نوابی، بهشاد شریفیان،‌ رضا اخلاقی، ‌مهدی تقی‌نیا‌، زویا امامی‌، عباس موسوی،‌ مجتبی مسکنی‌، توران قادری، مجید شهریاری،‌ خسرو خان‌محمدی، شاهین مومنی، سیاوش قندی، منوچهر یکتا وثوق، شاهین حسینی، امین آذر و... به عنوان بازیگر در این سریال حضور دارند. این مجموعه همزمان با تصویربرداری تدوین هم می‌شود تا با کیفیت مطلوبی آماده پخش شود.

نگاهی متفاوت به دوران انقلاب اسلامی

کامبیز کاشفی، سریال «ششمین نفر» را تهیه می‌کند. بیشتر مخاطبان تلویزیون، کاشفی را با عناوین دیگری همچون کارگردانی، بازیگری و حتی گویندگی می‌شناسند. کاشفی ابتدا تولید یک فیلم تلویزیونی را برای این فیلمنامه در نظر داشته، اما با توجه به ظرفیت مناسب فیلمنامه طرح 13 قسمتی این سریال تصویب می‌شود و بلافاصله گروه تولید، پیش تولید و مراحل بعدی را شروع می‌کنند تا سریال ششمین نفر، زمان مناسبی را برای تولید در اختیار داشته باشد. کاشفی درباره تولید این سریال می‌گوید: پس از مشخص شدن کارگردان، بازیگران باتجربه و مخاطب پسند را برای بازی در این سریال انتخاب کردیم و در همین حین عوامل تولید هم تلاش کردند امکانات موجود برای ساخت مجموعه را مهیا کنند.

وی می‌افزاید: در طول سال‌های بعد از انقلاب اسلامی آثار بسیار خوبی تولید شده است تا بخشی از مبارزات مردم به تصویرکشیده شود، اما در این مجموعه تلاش شده از زوایای جدید و متفاوتی به مبارزات اقشار مختلف مردم برای پیروزی انقلاب اسلامی اشاره شود. کاشفی امیدوار است تلاش‌های شبانه روزی گروه تولید این سریال بتواند علاوه بر نشان دادن بخشی از تاریخ کشورمان لحظات خوبی را برای مخاطبان تلویزیون تداعی کند.

ششمین نفر مقابل دوربین کارگردان سینما

سال‌هاست بهمن گودرزی در سینمای ایران فعالیت دارد. شروع کار حرفه‌ای این کارگردان از اواسط دهه 70 و با دستیاری فیلم‌های همسفر (قاسم جعفری) و نابخشوده (ایرج قادری) بود تا این که فیلم «شیش و بش» را برای سینما کارگردانی کرد. پیش از این هم چند فیلم ویدئویی ساخته و روانه بازار نمایش خانگی کرده است. وی در حال حاضر مشغول تصویربرداری اولین تجربه سریال‌سازی خودش است. سریالی که 16 آبان همزمان با عید سعید قربان کلید خورد. گودرزی در خصوص همکاری‌اش با سریال ششمین نفر می‌گوید: پس از این‌که دعوت به همکاری شدم فیلمنامه را مطالعه کردم و تغییراتی در آن ایجاد و مجددا آن را بازنویسی کردم تا بتوان به شکل خوبی به دوران پیروزی انقلاب اسلامی و رخدادهای تاریخی آن زمان پرداخت.

وی سوژه این مجموعه تلویزیونی را با نمونه‌های مشابه متفاوت می‌داند و در این باره می‌گوید: نوع پرداخت به موضوع، نشان دادن برخی فعالیت‌های سیاسی و روند شکل‌گیری داستان عواملی است که باعث شده تفاوت‌های به سزایی در این مجموعه ایجاد شود.

فکر کنم شما هم این روزها وقتی از تلویزیون یک اثر تاریخی را تماشا می‌کنید به کوچک‌ترین مسائل آن توجه دارید. به طور مثال وقتی مجموعه‌ای که تصاویر آن مربوط به دهه 50 یا 60 است، انتظار ندارید ماشین‌هایی که امروز در خیابان‌ها هستند را تماشا کنید یا حتی لیوان یکبار مصرف و... را در سکانسی ببینید. انتخاب لوکیشن و حتی طراحی صحنه و لباس برای این‌گونه آثار حساسیت بسیار بالایی دارد. گودرزی هنگام تصویربرداری به این نکات هم توجه ویژه‌ای دارد و حتی برای انتخاب عوامل موثر در این زمینه سعی کرده کسانی را دعوت به همکاری کند که حرفه‌ای هستند.

یکی دیگر از مهم‌ترین دغدغه‌های کارگردانان این است که اثرشان در زمان مناسبی آماده پخش شود و به دور از هر‌گونه اضطراب و عجله بتوانند در زمان مناسبی مجموعه‌ای با کیفیت را برای پخش آماده کنند.

گودرزی در این باره می‌گوید: در تلاشیم تصویربرداری قبل از پخش به اتمام برسد و کار با عجله انجام نشود البته با این روندی که در حال حاضر پیش می‌رویم امیدواریم با مشکلی مواجه نشویم و این مجموعه در زمان مقرر و بدون هیچ‌گونه شتابزدگی روی آنتن برود.

بازسازی صحنه‌های واقعی

طبیعی است ساخت اثری که داستان آن مربوط به قبل از انقلاب است با مشکلات زیادی همراه باشد، اما گویا این روند برای ششمین نفر با زحمتی بیش از آنچه تصور می‌شود همراه بوده است. به گفته سعید مرادی، مدیر تولید «ششمین نفر» بخش عمده‌ای از سنگینی و سختی تولید این مجموعه به نبودن بانک‌های اطلاعاتی و آرشیوهای مناسب، ابزار صحنه، لباس و... مربوط است.

کاشفی: در طول سال‌های بعد از انقلاب اسلامی آثار بسیار خوبی تولید شده است تا بخشی از مبارزات مردم به تصویرکشیده شود، اما در این مجموعه تلاش شده از زوایای جدید و متفاوتی به مبارزات اقشار مختلف مردم برای پیروزی انقلاب اسلامی اشاره شود

وی می‌گوید: برای تولید این کار باید به سال‌ها قبل برگردیم زمانی که نه علمک گاز وجود داشته نه تابلوی کوچه‌ها و خیابان‌ها این شکلی بوده، نه شکل رنگ خانه‌ها و خیابان‌ها شبیه امروز بوده است. بعد از سال‌ها همه چیز عوض شده است. وقتی تماشاگر ششمین نفر را ببیند احساس نمی‌کند زحمت خاصی برای آن کشیده شده چون همه چیز طبیعی به نظر می‌رسد، اما ما زحمات زیادی کشیدیم تا صحنه‌ها واقعی به نظر برسد. وقتی قرار است خانه‌ها یا خیابان‌های قدیمی را به تصویر بکشیم باید یک پیش تولید عظیم انجام می‌دادیم تا همه چیز در یک نمای چند دقیقه‌ای طبیعی به نظر برسد.

سوژه‌های تاریخی را دوست دارم

رحیم نوروزی کلا فضای کارهای تاریخی را به دلیل تفاوت سوژه‌هایش بسیار دوست دارد و معتقد است این‌گونه آثار نه تنها برای خودش حتی برای مخاطب هم از جذابیت بیشتری برخوردار است. وی در این مجموعه در نقش نادر ظاهر شده است. وقتی با او صحبت می‌کنم بخشی از گریم صورتش باقی مانده است و همزمان روبه‌رویش می‌نشینم و گفته‌هایش را می‌نویسم. نوروزی با توجه به این‌که تجربه بازی در سینما را هم دارد، اما در تلویزیون هم فعالیت دارد. وی در همین ارتباط می‌گوید: من کار بازیگری‌ام را با تئاتر شروع کردم. خودم را هم موظف می‌دانم سالی یکی دو کار تئاتر انجام بدهم. کار تلویزیون را هم به خاطر امرار معاشم انجام می‌دهم.

وی در پاسخ به این پرسش که بازیگر نقش مقابل‌ برایتان تا چه اندازه مهم است، می‌گوید: مسلما هر چه او به لحاظ بازی بهتر و بزرگ‌تر باشد، احساس مسوولیتم نسبت به بازی‌ام بیشتر می‌شود. وی تصریح می‌کند: موفق شدن در این حرفه به خیلی از عوامل بستگی دارد. یک بازیگر صرفا می‌تواند خود را مدیریت کند و اگر باهوش باشد باید بتواند توقعی که از او دارند را برآورده کند.

مجموعه‌های مناسبتی نباید شعار بدهند

عسل بدیعی کار خود را با فیلم سینمایی «بودن یا نبودن» کیانوش عیاری شروع کرده و بعد از آن در کارهای سینمایی و تلویزیونی زیادی بازی کرده است. همین امسال بدیعی بازیگر نقش دکتر صدر در مجموعه داستانی «زمین انسان‌ها» بود اما به طور کلی او بازیگری است که کمتر دیده می‌شود. وی در این باره می‌گوید: تنها دلیل این‌که کمتر بازی می‌کنم این است که پیشنهادهای قابل قبولی دریافت نمی‌کنم. عموما فیلمنامه‌هایی که برایم ارسال می‌شود بسیار ضعیف هستند و من ترجیح می‌دهم به جای این‌که در جایگاه نامناسبی حضور داشته باشم اصلا دیده نشوم. بیشتر صبر می‌کنم تا فیلمنامه خوبی را انتخاب کنم.

بدیعی در مجموعه ششمین نفر، نقش ناهید را به عهده دارد. شخصیتی که به اتفاق همسرش در سال 1356 برای پیرزوی انقلاب اسلامی مبارزه می‌کند. بدیعی می‌افزاید: من متولد 1356 هستم اما با توجه به این‌که چند سال پیش مجموعه‌ای با عنوان «تا صبح» را بازی کردم آشنایی کاملی با دوران انقلاب دارم و توانستم تلاش‌ها و زحمات انقلابیون را برای پیروزی درک کنم و با استفاده از همین شناخت سعی می‌کنم در نقشم بخوبی ظاهر شوم.

وی معتقد است: برای بازی در چنین مجموعه‌هایی باید فرصت یک ماهه‌ای را برای بازیگران در نظر بگیرند تا با تحقیق و پژوهش بازیگر بتواند با فضای نقشش آشنا شود و بخوبی بازی قابل قبولی ارائه کند.

بدیعی برقراری ارتباط بازیگر با مخاطبانش را برای رسیدن به موفقیت ضروری می‌داند و ادامه می‌دهد: اگر بازیگر بتواند در بیننده همذات پنداری ایجاد کند و میان خودش با بیننده فاصله ایجاد نکند، موفق خواهد بود.

این بازیگر سینما و تلویزیون معتقد است: برای تولید مجموعه‌های مناسبتی بخصوص در ایام دهه مبارک فجر باید از شعار فاصله گرفت و زندگی دقیق شخصیت‌های دینی، انقلابی و تاثیرگذار بخوبی و بدرستی روایت شود تا مخاطب بتواند با آن ارتباط برقرار کند. اگر شخصیت‌ها به شکل صحیحی بیان نشود مطمئنا اثر تولید شده با استقبال مواجه نخواهد شد.

وی عوامل تولید سریال ششمین نفر را گروه خوبی می‌داند و می‌گوید: افراد تلاش می‌کنند هر کدام با توجه به تجربیاتشان خلاق باشند و با استفاده از تکنیک‌ها و ابزارها نگاه متفاوتی برای تولید در نظر بگیرند.

وی خاطرنشان می‌کند: مطمئنا همه ما می‌دانیم بنیان یک اثر را فیلمنامه می‌سازد و برای تولید یک مجموعه موثر باید فیلمنامه قابل قبولی در اختیار بازیگران باشد. امیدوارم بهمن گودرزی بتواند با استفاده از خلاقیت، جذابیت‌های لازم را در این مجموعه ایجاد کند.

گفتنی است عوامل دیگری همچون محمد افضلی (مدیر تصویربرداری)، بابک اردلان( مدیرصدابرداری)، آیدین ظریف (‌طراح صحنه و لباس) علیرضا جوادپور (طراح گریم)، سعید عطایی (مدیر تدارکات)، موحد شادروح (تدوین)، محمد فرشته‌نژاد (آهنگساز)، آرش محمدزاده (صداگذار)، حمید رسولیان (طراح جلوه‌های ویژه) همکاری دارند. ‌

فرشید قره‌لی / جام‌جم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها