مرکز تحقیقات صدا و سیما برگزار کرد

نشست ادبیات جنگ و دفاع مقدس

همزمان با هفته دفاع مقدس در نشستی که با حضور دکتر مجید ملکی‌تبار رئیس مرکز تحقیقات رسانه ملی، نویسندگان و منتقدان ادبیات داستانی آقایان فیروز زنوزی جلالی، قاسمعلی فراست و دکتر محمد حنیف، به همراه جمعی از مدیران و پژوهشگران صبح امروز سه‌شنبه 5 مهرماه در اتاق جلسات این مرکز برگزار شد، ادبیات دفاع مقدس از زوایای مختلف بررسی گردید.
کد خبر: ۴۳۱۰۹۵

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از روابط عمومی مرکز تحقیقات رسانه ملی، در ابتدای این نشست قاسمعلی فراست گفت، آنچه که در حوزه ادبیات دفاع مقدس، مهم‌تر از نام‌های مختلفی است که به این نوع ادبیات اطلاق می‌گردد، اعم از جنگ، دفاع مقدس و پایداری، تصویری کردن فرهنگ جنگ است. چرا که وجه غالب این ادبیات قداست آن است و اگر تصویر درستی از آنچه که در جبهه‌ها رخ داد ارائه گردد، قداست دفاع مقدس نشان داده شده است. اولویت در این حوزه نام نیست بلکه نشان دادن واقعیت‌هاست.

فیروز زنوزی جلالی در خصوص جایگاه پژوهش در ادبیات داستانی دفاع مقدس گفت، در حالیکه در بیشتر کشور‌های جهان دنیا قبل از نگارش داستان، اجرای پژوهش جدی بخش عمده کار را تشکیل می‌دهد و به عبارتی می‌توان آن را قسمت نانوشته کار دانست، نویسندگان ما کمتر اهل پژوهش هستند. البته شاید یکی از علل مهم فقر پژوهش، مسائل اقتصادی باشد. در ادامه دکتر حنیف نیز پژوهش در حوزه ادبیات داستانی جنگ را حلقه گم شده‌ای خواندند، که بدان توجه نمی‌شود. از سوی دیگر بسیاری از نویسندگان از پژوهش‌های انجام شده، استفاده نمی‌کنند.

زنوزی جلالی افزود، متأسفانه در سال‌های گذشته برای شناساندن ادبیات دفاع مقدس به مخاطبان داخلی و خارجی تلاش جدی صورت نگرفته است در این زمینه حرکت‌های بسیاری آغاز شده اما در میانه راه ناتمام مانده است.

در ادامه این نشست  فراست در خصوص وضعیت اقتباس از داستانهای دفاع مقدس در حوزه تصویر گفت: یکی از دلایلی که موجب شده است نتوانیم قداستی را که می‌خواهیم به تصویر بکشیم، در عظمت این اتفاقات نهفته است. اگر به حوادث هشت سال دفاع مقدس نگاه کنیم درمی‌یابیم که مظروف بزرگتر از ظرف است و از این‌رو رویدادها به خوبی به تصویر کشیده نمی‌شود. اتفاقی که در دیگر نقاط دنیا شاهد آن نیستیم. از سوی دیگر کم‌توجهی به امر پژوهش در فیلم‌سازی و سریال‌سازی موجب ارائه کارهای ضعیفی شده است.

زنوزی جلالی  در ادامه به ضعف دیالوگ‌ها در بسیاری از فیلم‌ها و سریال‌های دفاع مقدس اشاره کرد و افزود در حالیکه در دیگر کشورها یک گروه مسئولیت تنظیم دیالوگ‌ها را برعهده می‌گیرد، در داخل کشور این مسئله جدی به کاری فردی تبدیل می‌شود.

در پایان این نشست سخنرانان به سئوالات مختلف حاضران پاسخ دادند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها