به گزارش جام جم آنلاین، در تحقیقات پیشین به اثرات نامطلوب کشیدن دندان عقل بر حس چشایی و از بین رفتن این اثرات به مرور زمان پرداخته شده است اما تحقیقات جدید که در آن وضعیت چشایی و بویایی ۸۹۱ داوطلب پس از کشیدن دندان عقل آنها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت، نشان میدهد که حس چشایی شخص پس از کشیدن دندان عقل و در طول ۲۰ سال بعد از آن بهبود مییابد.
به اعتقاد محققان ممکن است علت این امر دو رخداد متفاوت باشد: در حالت اول ممکن است کشیدن دندان موجب آسیب دیدگی جوانه های چشایی جلوی دهان شده و در نتیجه اعصابی که به جوانههای چشایی پشت دهان متصل هستند، غیرفعال شوند و حساسیت تمام دهان افزایش یابد. حالت دوم ایجاد حساسیت مفرط در اثر آسیب دیدگی اعصاب جلویی دهان است که در اثر جراحی و خارج کردن دندان ایجاد میشود. در این خصوص تحقیقات علمی متعددی وجود دارد.
به گفته محققان، کشف این که کدامیک از حالتهای مذکور، موجب تشدید حس چشایی میشود نیاز به انجام تحقیقات بیشتر دارد.
منبع: ایرنا
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
مهدی مذهبی معتقد است پیوند میان هنر، هویت و فضای شهری، محور اصلی وظایف سازمان زیباسازی شهر تهران است
رئیس کنفدراسیون صادرات ایران در گفتوگو با «جامجم»:
حمیدرضا حسینی معتقد است تاریخ بهارستان بازتابی از فراز و فرود سیاست و فرهنگ ایران در ۲ سده اخیر بوده است