به گزارش جام جم آنلاین، در تحقیقات پیشین به اثرات نامطلوب کشیدن دندان عقل بر حس چشایی و از بین رفتن این اثرات به مرور زمان پرداخته شده است اما تحقیقات جدید که در آن وضعیت چشایی و بویایی ۸۹۱ داوطلب پس از کشیدن دندان عقل آنها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت، نشان میدهد که حس چشایی شخص پس از کشیدن دندان عقل و در طول ۲۰ سال بعد از آن بهبود مییابد.
به اعتقاد محققان ممکن است علت این امر دو رخداد متفاوت باشد: در حالت اول ممکن است کشیدن دندان موجب آسیب دیدگی جوانه های چشایی جلوی دهان شده و در نتیجه اعصابی که به جوانههای چشایی پشت دهان متصل هستند، غیرفعال شوند و حساسیت تمام دهان افزایش یابد. حالت دوم ایجاد حساسیت مفرط در اثر آسیب دیدگی اعصاب جلویی دهان است که در اثر جراحی و خارج کردن دندان ایجاد میشود. در این خصوص تحقیقات علمی متعددی وجود دارد.
به گفته محققان، کشف این که کدامیک از حالتهای مذکور، موجب تشدید حس چشایی میشود نیاز به انجام تحقیقات بیشتر دارد.
منبع: ایرنا
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد