به گزارش جام جم آنلاین، چای موز ممکن است ترکیبی از دو آیتم غیرمرتبط به نظر برسد، اما به طرز شگفت انگیزی خوشمزه است.
چای موز اخیرا به عنوان یک نوشیدنی برای کمک به خواب بهتر شاهد افزایش محبوبیت خود بوده است.
افراد بسیاری معتقدند که نوشیدن چای موز پیش از زمان خواب می تواند به تسکین اعصاب و بهبود شرایط خواب کمک کند. چای موز می تواند فواید دیگری مانند بهبود خلق و خو، سلامت قلب و مدیریت کاهش وزن را نیز ارائه کند.
چای پوست موز حتی می تواند از قدرت بیشتری برخوردار باشد. پوست موز سرشار از مواد مغذی است، از این رو، می تواند قدرت این چای را افزایش داده و میزان ضایعات میوه را نیز کاهش دهد.
چای موز سرشار از پتاسیم، ویتامین B6، منگنز و منیزیم است. به گفته وزارت کشاورزی آمریکا، یک موز رسیده اندازه متوسط جوشیده در آب حاوی 293 میلی گرم پتاسیم، 0.3 میلی گرم ویتامین B6، و 24.6 میلی گرم منیزیم است. با این وجود، این ارقام با توجه به روش تهیه می توانند متفاوت باشند.
نوشیدن چای موز برای افرادی که با مشکلات خواب، افسردگی، اضطراب مزمن، سیستم ایمنی ضعیف، فشار خون بالا، چاقی، و مشکلات التهابی مواجه هستند، می تواند مفید باشد.
سطوح بالای تریپتوفان، سروتونین و دوپامین در چای موز ممکن است با بهبود شرایط خواب، کاهش بی خوابی، و به طور کلی خواب آرامش بخش و بدون وقفه مرتبط باشد.
این مواد شیمیایی به میزان زیاد در پوست میوه موز وجود دارند، اما در خود میوه اینگونه نیست. هرچه مدت زمان بیشتری کل پوست و میوه موز دم بکشد، میزان بیشتری از این مواد مغذی در نوشیدنی وجود خواهد داشت.
نوشیدن یک فنجان چای موز پیش از خواب ممکن است سطوح هورمون های استرس را کاهش داده و به خواب آرامش بخش و بدون وقفه کمک کند.
اگرچه مطالعاتی که این دو را به طور مستقیم با هم پیوند دهند، وجود ندارند، اما یک مطالعه نشان داد که غذاهای کاربردی می توانند به بهبود خواب کمک کنند. موز حاوی بسیاری از عناصر از جمله پتاسیم و تریپتوفان است.
چای موز شاید به دلیل محتوای پتاسیم خود شناخته شده باشد که می تواند به بهبود سلامت قلب کمک کرده و فشار خون را کاهش دهد.
به عنوان یک گشادکننده رگ های خونی، پتاسیم نه تنها می تواند تعادل مایع در بدن را تنظیم کند، بلکه ممکن است با کاهش تنش در سرخرگ ها و رگ های خونی دیگر، فشار روی دستگاه قلبیعروقی را کاهش دهد.
دوپامین و سروتونین موجود در چای موز می تواند به تنظیم سطوح هورمونی و تقویت خلق و خو کمک کند زیرا آنها انتقال دهنده های عصبی احساس خوب هستند. افزودن چای موز به رژیم غذایی ممکن است یک درمان طبیعی و سالم برای تقویت خلق و خو باشد.
انواع مختلفی از مواد معدنی، از جمله منگنز و منیزیم در چای موز وجود دارند که این دو ماده مغذی می توانند به بهبود تراکم مواد معدنی استخوان کمک کنند.
دریافت این مواد مغذی به میزان کافی از یک رژیم غذایی متعادل می تواند به کند کردن یا پرهیز از پوکی استخوان با افزایش سن کمک کند.
پتاسیم و منیزیم هر دو به عنوان موادی که عملکرد عضلات صاف را بهینه سازی می کنند، شناخته شده هستند که این در دستگاه گوارش اهمیت دارد.
این شرایط می تواند به تحریک حرکت پریستالتیک کمک کند که ممکن است حرکات روده را تنظیم کند، از این رو، امکان دارد از یبوست، نفخ، و کرامپ جلوگیری کند، در شرایطی که جذب مواد مغذی را نیز بهبود ببخشد.
ویتامین C و ویتامین A که هر دو در موز وجود دارند می توانند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کنند. هر دو ویتامین می توانند به عنوان آنتی اکسیدان عمل کنند.
ویتامین C تولید گلبول های سفید خون را تحریک می کند و ویتامین A می تواند به طور مستقیم با پیشگیری از استرس اکسیداتیو در شبکیه چشم، احتمال ابتلا به انحطاط ماکولا و آب مروارید را کاهش دهد.
برخلاف باور عمومی، موز می تواند گزینه خوبی برای کنترل وزن باشد. موز سرشار از فیبر محلول و نامحلول است که می توانند به کند کردن گوارش، کاهش اشتها، و تقویت متابولیسم بدن کمک کنند. موز می تواند به تقویت احساس سیری کمک کند.
بنابر یک مقاله در Penn Medicine، یک رژیم غذایی متعادل عامل کلیدی برای حفظ کاهش وزن در بلند مدت است.
استفاده از قندهای طبیعی، فیبر و دیگر مواد مغذی موجود در موز می تواند در برنامه ریزی یک چنین رژیم غذایی مفید باشد.
شما می توانید چای موز را به راحتی در خانه آماده کنید. آنچه نیاز دارید یک موز ارگانیک، آب داغ، و یک افزودنی طبیعی مانند عسل یا دارچین است.
این چای گزینه ای خوب برای کسب آرامش پیش از زمان خواب است.
مواد لازم:
- یک موز ارگانیک
- دو فنجان آب
- یک چوب دارچین
- یک قاشق غذاخوری عسل
روش تهیه:
آب و چوب دارچین را در یک ظرف ریخته و آب را به جوش آورید.
انتهای موز را برش زده و آن را در آب جوش قرار دهید. در صورت تمایل می توانید پوست موز را بکنید. اما پوست این میوه مواد مغذی بسیاری دارد.
اجازه دهید موز برای 10 دقیقه بجوشد و سپس آن را از روی حرارت بردارید.
چای را از یک صافی عبور دهید. شما می توانید موز جوشیده را برای استفاده در یک پودینگ دانه های چیا یا فرنی نگه دارید.
برای بهبود طعم چای می توانید به آن عسل اضافه کنید. این یک نوشیدنی آرامش بخش فوق العاده است که پیش از زمان خواب می توانید آن را مصرف کنید.
نکته: از موز ارگانیک استفاده کنید تا حاوی مواد شیمیایی و آفت کش ها نباشد. همچنین، به جای چوب دارچین می توانید از پودر آن استفاده کنید. یک چهارم قاشق چایخوری پودر دارچین را پس از دم کشیدن چای موز به آن اضافه کنید.
این یک روش طبیعی برای افزایش سطوح منیزیم در بدن است که به خواب خوب کمک می کند.
مواد لازم:
پوست یک موز
دو فنجان آب
یک چهارم قاشق چایخوری پودر دارچین
روش تهیه:
انتهای پوست موز را برش بزنید. شما می توانید پوست موز را منجمد کرده یا خشک کنید تا همواره برای تهیه این چای در دسترس شما باشد.
آب را به جوش آورده و پوست موز را در آن قرار دهید. اجازه دهید برای 10 دقیقه به آرامی بجوشد.
چای را از یک صافی عبور دهید و برای بهبود عطر و طعم به آن پودر دارچین اضافه کنید. همچنین، می توانید از یک شیرین کننده طبیعی مانند عسل نیز استفاده کنید.
نکته: موز سبز انتخاب بهتری نسبت به موز کاملا رسیده است. پوست موز سبز سطوح بالاتر پروبیوتیک ها و همچنین نشاسته مقاوم را دارد که به سرعت توسط بدن گوارش نمی شود. این شرایط هرچه بیشتر چربی سوزی و کاهش وزن را تقویت می کند.
عوارض جانبی نوشیدن چای موز ممکن است شامل حالت تهوع، استفراغ، ناراحتی معده، و هایپرکالمی (سطوح بالای پتاسیم) شوند. این آثار منفی به طور کلی تنها زمانی که افراد میزان بیش از حد چای موز را مصرف می کنند یا موز استفاده شده ارگانیک نیست، تجربه می شوند. یک تا دو فنجان چای موز در روز باید حد معقول برای بیشتر افراد باشد.
میزان بیش از حد پتاسیم: همان گونه که اشاره شد، افراد گاهی اوقات پس از نوشیدن چای موز از حالت تهوع، استفراغ یا ناراحتی معده شکایت می کنند. اما این شرایط به طور معمول در نتیجه مصرف بیش از حد پتاسیم رخ می دهد که می تواند به هایپرکالمی منجر شود. شدت زیاد این شرایط می تواند حتی مرگبار باشد. بیشتر موارد میزان بیش از حد پتاسیم منجر به اسپاسم های عضلانی، ضربان قلب نامنظم، و اسپاسم های دستگاه گوارش می شوند. مصرف متعادل چای موز نباید موجب عوارض جانبی شود. شرایط دیگر از جمله بیماری مزمن کلیه ممکن است به معنای محدود کردن مصرف پتاسیم باشد.
موزهای غیر ارگانیک: استفاده از موزهای ارگانیک برای آماده کردن چای موز توصیه شده است، به ویژه اگر موز را با پوست دم می کنید زیرا خطر ورود آفت کش ها و مواد شیمیایی دیگر به بدن را افزایش می دهد. اگر مطمئن نیستید که موز ارگانیک یا عادی را استفاده می کنید، پوست موز را پیش از دم کردن چای به خوبی شستشو دهید.
منبع: عصرایران
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد