نان تفتان نان قدیمی و سنتی وخیلی خوشمزه

طرز تهیه نان تفتان دامغان

اگر دلتان می‌خواهد در فصل جدید تجربه‌های تازه‌ای داشته باشید بهتر است با نان‌پزی شروع کنید. نان تفتان، نان سنتی دامغانی‌ها خیلی راحت پخته می‌شود؛ به همین دلیل می‌تواند پیشنهاد خوبی برای شما باشد.
کد خبر: ۱۲۹۹۴۰۰

طرز تهیه نان تفتان دامغان

به گزارش جام جم آنلاین طرز تهیه نان خوشمزه تفتان


 
مواد لازم:

شیر ۱ کیلو

شکر ۲ پیمانه ( اگر کم شیرین دوست دارید ، ۱ پیمانه )

وانیل نصف ق م ( عطر و طعم بهتری به نام میدهد)

روغن ۱ پیمانه

مایه خمیر۱ ق م

آرد به میزان لازم

کنجد یا سیاهدانه به میزان لازم

زرده تخم‌مرغ۱عدد

زعفران به میزان لازم

آب ولرم کمی

طرز تهیه نان تفتان دامغان

1 مایه خمیر را با کمی شکر و آب ولرم در ظرفی در دار بریزید حدودا ۱۰ دقیقه طول می‌کشد تا عمل بیاید

3 شیر ولرم را با شکر و روغن مخلوط کنید.

4 حالا مایه خمیر آماده را اضافه کنید.

5 آرد را کم‌کم اضافه کنید تا خمیری حاصل شود که به دست نچسبد. در نهایت حدود دو ساعت«تقریبا حجم خمیر سه برابر شود» صبر کنید تا خمیر ور بیاید.

6 از خمیر چانه‌های کوچکی بگیرید، در سینی فر بچینید و اجازه بدید دم بخورد و حجم خمیر دو برابر بشه ، روی آن از مخلوط زرده تخم‌مرغ و زعفران بمالید. کنجد یا سیاهدانه را روی نان‌ها بریزید و داخل فر در دمای180درجه سانتی‌گراد به مدت ۲۰ دقیقه قرار بدید تا نان ها آماده شوند

نکته :
با این دستور حدودا بین ۲۰ تا ۲۵ تفتان بدست می آید، البته به اندازه چونه هایی که میگیرید هم بستگی داره چون خمیر بعد از پخت سه برابر میشود،( اندازه چانه های من کمی بزرگ تر از گردو بود و بعد از پخت حدودا اندازه نعلبکی شده بود )

معمولا دامغانی ها این نان را به صورت شیرین برای صبحانه تهیه میکنند در صورت تمایل میزان شکر را کم تر کنید

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۱ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها