در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جام جم آنلاین از دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، در شرایط کنونی که شاهد شیوع جهانی کرونا هستیم، نیاز است چند نکته مرتبط با تغذیه که باعث نگرانی عمده در سطوح ملی و بین المللی شده است و امنیت غذا و تغذیه را به خطر می اندازد، بیشتر مورد توجه افراد قرار گیرد.
با توجه به شرایط فاصله گذاری اجتماعی و خانه نشینی نگرانی از افزایش وزن به دنبال کاهش فعالیت فیزیکی و افزایش مصرف تنقلات بسیار بالا رفته است. چاقی و افزایش وزن از عوامل مهم ابتلا به بیماری های غیرواگیر مانند دیابت و پرفشاری خون و ... است که ابتلا به این بیماری ها فرد را در برابر بیماری کووید ۱۹ آسیب پذیرتر می کند. نیاز هست در کنار رعایت توصیه های بهداشتی و در خانه ماندن، مراقب فعالیت فیزیکی خود باشیم و جهت پیشگیری از ابتلا به اضافه وزن و چاقی توجه بیشتری به کاهش دریافت مواد پرکالری مثل نوشیدنی های شیرین، قند و شکر، انواع کیک ها و غذاهای سرخ شده بکنیم.
از طرفی نگرانی از انتقال بیماری کووید ۱۹ از طریق مواد غذایی می تواند باعث تغییر الگوی غذایی افراد شود و مردم به سمت غذاهای بسته بندی شده روی بیاورند و یا مواد غذایی مفیدی مثل میوه و سبزی ها را از سفره خود حذف کنند که می تواند دریافت ویتامین ها و مواد معدنی را کاهش دهد و سیستم ایمنی افراد را تضعیف کند. در این صورت افراد در برابر بیماری کووید ۱۹ آسیب پذیرتر می شوند. با توجه به اینکه مدت زمان درگیری جامعه با این ویروس ناشناخته است، این مسئله در دراز مدت می تواند باعث تغییر عادات و الگوی غذایی افراد شود بنابراین توصیه می شود افراد با رعایت اصول بهداشتی و نحوه صحیح شست و شوی میوه و سبزی ها به سمت حذف این گروه از مواد غذایی نروند.
موضوع مهم دیگر که در این شرایط باید نسبت به آن آگاه بود، گسترش اطلاعات نادرست تغذیه ای است. گسترش اطلاعات نادرست در همه زمینه ها وجود دارد اما در شرایط کنونی اشاعه اطلاعات نادرست درباره بیماری کووید ۱۹ به معضلی در دنیا تبدیل شده است که در ارتباط با تغذیه می تواند باعث حذف برخی از گروه های غذایی و افزایش غیرضروری برخی از اقلام غذایی و افزایش قیمت ها آنها در بازار شود یا بر اثر اطلاعات نادرست، مردم به مصرف بی رویه برخی از مکمل های غذایی روی آورده که علاوه بر هزینه بر بودن، می تواند سلامتی افراد را به خطر اندازد.
گسترش اطلاعات نادرست در کنار مشکلات سلامتی که می تواند ایجاد کند، سلامت روانی افراد را نیز مورد مخاطره قرار می دهد. توصیه می شود مردم اطلاعات مربوط به سلامت را از سایت های مورد تایید وزارت بهداشت دریافت کنند و در این زمینه به اطلاعات هر کانال و گروه مجازی اعتماد نکنند. جدیدترین اطلاعات درباره طغیان بیماری کووید ۱۹ را می توان از طریق وبسایت های سازمان جهانی بهداشت، وزارت بهداشت کشور و مسئولان بهداشت عمومی کشور یا محل زندگی خود کسب کرد.
با اینکه کووید ۱۹ یک بیماری واگیر است، اما افراد مبتلا به بیماری های غیرواگیر مثل دیابت، پرفشاری خون، سرطان و بیشتر در معرض خطر هستند. پس همچنان در همه گیری کووید ۱۹ توجه به کنترل و پیشگیری از بیماری های غیرواگیر باید مورد توجه قرار گیرد. تغذیه سالم یک فاکتور مهم کنترل بیماری های غیرواگیر و تقویت سیستم ایمنی است که در شرایط همه گیری کووید ۱۹ نیاز به توجه بیشتر دارد بنابراین همچنان در کنار رعایت اصول تغذیه ای، مواظب وزن خود باشید و اطلاعات تغذیه ای را از سایت های معتبر دریافت کنید.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم