در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایلنا، بهشته النگ، دبیرعلمی چهاردهمین کنگره تغذیه کودکان و نوجوانان ایران در ارتباط با موضوع آلرژی به پروتئین شیر گاو در نوزادان گفت: این کنگره با هدف افزایش اطلاعات پزشکان و کارشناسان تغذیه در زمینه موضوعات مربوط به تغذیه کودکان و نوجوانان برگزار شده و یکی از موضوعات مورد بحث در مورد شیر و بیماریهای تغذیهای مرتبط با آن است.
وی ادامه داد: در چهاردهمین کنگره تغذیه کودکان و نوجوانان از کتابی رونمایی میشود که راهنمایی جامع و کامل در زمینه حساسیت نوزادان به پروتئین شیر گاو است.
النگ با اشاره به علائم حساسیت به پروتئین شیر گاو اظهار کرد: حساسیت به شیر گاو می تواند با علائمی چون خس خس سینه، بی قراری، اسهال خونی، رگه خونی در مدفوع شروع شود و در مواردی علائم شدیدی چون تنگی نفس، مشکل تنفسی حتی حساسیت شدید ریوی در برخی کودکان بروز میکند.
دبیر علمی چهاردهمین کنگره تغذیه کودکان و نوجوانان ایران تصریح کرد: متأسفانه برخی پزشکان به محض آن که با حساسیت به پروتئین شیر گاو مواجه میشوند و کودک مبتلا به کولیک روده را شناسایی می کند مادر نه تنها از محصولات لبنیاتی شیر گاو بلکه از گوشت آن و حتی شیر مادر منع می کنند.
وی افزود: در صورت ابتلا به حساسیت به پروتئین شیر گاو مادر فقط باید محصولات لبنی گاو را از رژیم غذایی خود را حذف کند و به جای آن از محصولات لبنی گوسفند و مکملها استفاده کند همچنین تاکید میکنیم که شیر مادر نباید در نوزادانی که حساسیت به شیر گاو دارند حذف شود چرا که هیچ غذایی تا ۲ سالگی جایگزین شیر مادر نمیشود و اصلیترین تغذیه کودک تا ۲ سالگی باید شیر مادر باشد.
النگ درباره اینکه برخی از شیر شتر استفاده میکنند و در مواردی حتی از شیر شتر به جای شیر مادر برای تغذیه نوزاد کمک میگیرند، گفت: مادران باید بدانند شیر شتر قیمت بسیار بالایی دارد و شیر شتری که میبینیم در بسیاری از فروشگاهها به فروش میرسد شیر شتر نیست به همین دلیل مادران نباید گول تبلیغات دروغین شیر شتر را بخورند و بدانند که شیر هیچ حیوانی را نمیتوان جایگزین شیر مادر کرد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد