حراج مدال نوبل «ذهن زیبا»

خانه حراج «سادبیز» مدال نوبل اقتصاد جان نش، ریاضیدان فقید که برای ارائه «نظریه بازی» و همچنین داستان ‌زندگی‌اش در فیلم «ذهن زیبا» مشهور است، به حراج گذاشت.
کد خبر: ۹۵۷۵۵۲

به گزارش ایسنا به نقل از ان‌پی‌آر، هر دو مدال طلا و مدرک دست‌نویس همراه آن وارد حراج شده و سادبیز تخمین زده که هر دو آنها به قیمتی بین 5/2 تا چهار میلیون دلار فروش خواهد رفت.

نش در سال 1994 برای کار خود روی نظریه بازی موفق به دریافت جایزه نوبل اقتصاد شد. وی همچنین از بیماری اسکیزوفرنی رنج می‌برد که کار را برای وی سخت کرده بود.

وی در مستند «جنون درخشان» اظهار کرده بود: من ابتدا در سال 1959 به بیماری دچار شدم و تا تابستان 1964 صداها را نمی‌شنیدم، اما پس از آن مساله حل شد و من روی مفهوم صداها شروع به کار کردم. حالت توهمی ذهن، مانند زندگی در رویاست.

این ریاضیدان فقید در مصاحبه‌ای در سال 2004 که روی سایت جایزه نوبل منتشر شد، اظهار کرد: برد این جایزه تاثیر بسیار زیادی روی زندگی من نسبت به سایر برندگان نوبل داشت؛ زیرا من در شرایط غیرعادی و بیکار بودم. نش و همسرش طی یک سانحه رانندگی در سال 2015 از دنیا رفتند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها