قصابی آنلاین

اگر گیاهخوار نباشیم حداقل هفته‌ای یا دو هفته‌ای یک‌بار گذرمان به قصابی می‌‌افتد، اما دنیای تکنولوژی انگار می‌خواهد ما را کم‌کم خانه‌نشین کند و بهمان بفهماند دیگر همه کارها را می‌شود از پشت کامپیوتر انجام داد و دور نیست آن روزی که اگر خریدهایمان را از سطح شهر و نه از پشت مانیتور انجام بدهیم، دیگران بی‌کار و بی‌عار خطابمان ‌کنند.
کد خبر: ۹۱۹۹۲۶

همین چند وقت پیش می‌خواستم مبلغی را کارت به کارت کنم و رمز کارتم یادم رفته بود و وقتی به شعبه مراجعه کردم متصدی بادجه با اخم و تخم پرسید چرا این کارها را در خانه و با کامپیوتر انجام نمی‌دهم؟ و من هم در دلم گفته بودم از این‌که همه کارها را کامپیوتری انجام بدهم خسته شدم و اصلا آمده‌ام هوا بخورم، ولی چون در دلم گفته بودم متصدی به اخم کردن ادامه داد و من نیز به مغزم فشار آوردم که رمز یادم بیاید.

همه چیز دارد آنلاین می‌شود و در همین راستا، ایده‌ای جدید کارش را شروع کرده که شاید کمی عجیب به نظر برسد، اما ما را از رفتن به قصابی و انتخاب گوشت یا مرغ مناسب برای غذایی که می‌خواهیم بپزیم بی‌نیاز می‌کند و می‌شود با چند کلیک، گوشت و مرغمان را هم در خانه تحویل بگیریم، بدون این‌که گربه‌ها به پرو پایمان بپیچند و گاهی تا چند خیابان دنبالمان بیایند. اسم ایده، مستر‌قصاب است و دیگر در آن از مراجعه حضوری به قصابی و دیدن گوشت‌های سلاخی شده که پشت یخچال هستند و ساطوری که روی تکه‌های گوشت فرود می‌آید، خبری نیست. مستر‌قصاب، مغازه قصابی آنلاینی است که گوشت و مرغ و ماهی عرضه می‌کند و با ماشین‌های یخچالدار به خانه می‌فرستد. با محسن گودرزی، مدیرعامل مستر‌قصاب صحبت کردیم تا درباره راهی که این ایده طی کرده و به شکل و شمایل امروزی‌اش درآمده بیشتر بدانیم.

از شروع تا ایده

سال 82، محسن گودرزی دانشجوی رشته کامپیوتر دانشگاه شهید شمسی‌پور، به دلیل مشکلات مالی درسش را نیمه‌تمام رها می‌کند و چون ازدواج نیز کرده، دنبال منبع درآمدی است و وارد پخش و عرضه گوشت منجمد می‌شود، اما پس از مدتی شخصی که از او گوشت منجمد می‌خریده و برای سازمان زندان‌ها می‌برده، 800 میلیون تومان از او کلاهبرداری می‌کند. محسن که هاج و واج مانده مجبور می‌شود طلاهای همسرش را بفروشد و از دوست و آشنا قرض کند و بدهی‌هایش را بدهد. روزها می‌گذرد و بعد از این‌که کمی سرپا می‌شود و بخشی از بدهی‌ها را تسویه می‌کند، تصمیم می‌گیرد فروش گوشت را به‌صورت نقدی انجام دهد و سعی می‌کند مغازه کوچکی تهیه کند. گودرزی می‌گوید: «اوایل، بی‌پولی خیلی فشار ‌می‌آورد و چون متاهل بودم باید سریع خودم را بالا می‌کشیدم و کاری می‌کردم. به خودم گفتم تو تلاشت را بکن خدا بی‌کار نیست که حالت را بگیرد و همین روحیه باعث شد کسب و کار خودم را راه بیندازم.»

چطور شکل گرفته؟

محسن گودرزی دنبال این است که مغازه کوچکی باز کند تا این‌که روزی یکی از دوستانش پیش او می‌آید و با او از ایده‌ای می‌گوید که کله‌پاچه را آنلاین می‌فروشد. حرف از اینجا شروع می‌شود: «دیدی کله پاچه آنلاین هم اومده؟»

روزها می‌گذرد و ایده کله‌پاچه آنلاین ذهن محسن را به خودش مشغول کرده و چون بی‌پول است و می‌خواهد سریع کاری راه بیندازد، مدام به آن فکر می‌کند و موضوع را با همسر و مادرش مطرح می‌کند. آنها اول زیاد جدی‌اش نمی‌گیرند و جوزده خطابش می‌کنند، اما محسن با خودش فکر می‌کند حتما اگر او هم کسب و کار مشابهی را شروع کند، فکرش خیلی سریع می‌گیرد و بالاخره مغازه‌ای در میدان خراسان اجاره می‌کند تا به‌عنوان انبار محصولات آنلاین از آن استفاده کند و در این گیر و دار دنبال مجوز بهداشت و ثبت برند آن می‌رود و مشغول طراحی سایت می‌شود.

چطور کار می‌کند؟

اگر از سایت مستر‌قصاب بخواهید خرید کنید می‌توانید چرخی در قسمت‌های مختلف آن هم بزنید، چون درواقع هرچند پشت مانیتور نشسته‌اید، اما سایت مستر‌قصاب، مغازه قصابی آنلاینی است که می‌توانید انواع و اقسام گوشت و مرغ و محصولات دریایی‌اش را از نزدیک ببینید و بعد خرید کنید. برای خرید از مستر‌قصاب هم می‌شود تلفنی اقدام کرد و هم در سایت آن ثبت‌نام کرد، به شرطی که در تهران ساکن باشید، چون مثل خیلی‌ از ایده‌های دیگر مسترقصاب فعلا فقط در تهران نمایندگی دارد. البته به گفته گودرزی بزودی نمایندگی آن در شهرهای دیگر هم راه می‌افتد و اپلیکیشنش هم حدود 20 روز دیگر آماده است.

سایت مسترقصاب، قسمت آموزشی هم دارد؛ مثلا می‌گوید برای هر غذا باید از کدام قسمت گوشت، مرغ یا ماهی استفاده کرد. البته مستر‌قصاب علاوه بر مزیت‌هایی که دارد مثل تازگی محصولات و ارسال رایگان یا بسته‌بندی‌های جدید و پرداخت در محل، معایبی هم دارد، مثل این‌که نیم روز از بقیه جاها عقب است و سفارش با کمی تاخیر به دستتان می‌رسد. گودرزی درباره شیوه کار مستر‌قصاب می‌گوید: «شعار ما تازه‌تر از تازه است. شیوه کار قصابی‌ها به این شکل است که ابتدا به فرض 100 کیلو گوشت می‌خرند و بعد منتظر مشتری می‌شوند، ولی مستر‌قصاب اول مشتری می‌گیرد و بعد سراغ آماده کردن سفارش می‌رود تا همه چیز تازه به دست مردم برسد. علاوه بر این‌که همه محصولات به قیمت خرید ارائه می‌شود، هزینه ارسال رایگان است و تضمین ضمانت برگشت هم داریم و اگر مشتری از جنسی خوشش نیامد می‌تواند آن را برایمان پس بفرستد، بدون این‌که هزینه‌ای پرداخت کند.»

چالش‌های آقای قصاب

«وقتی کارم را شروع کردم تنها و بی‌پول بودم و اصلا بی‌پولی من را به سمت این کار سوق داد. سایت را خودم طراحی کردم و بعد تبدیل شدیم به یک تیم سه نفره که یکی کار آی‌تی را انجام می‌دهد و کار حمل و نقل هم بر عهده شخص دیگری است و خودم نیز کار مدیریت را انجام می‌دهم.» گودرزی اینها را می‌گوید و بعد درباره دردسرهای شروع کارش می‌گوید: «دردسرهایی مثل ثبت شرکت و مجوز و ماشین‌های یخچالدار مورد تائید وزارت بهداشت و گرفتن نمایندگی از جمله مشکلاتی بود که با آنها دست به گریبان بودم و ابتدا مشتری زیادی نداشتیم و بیشتر مشتری‌هایمان آشناها و فامیل بودند تا این‌که به مرحله‌ای رسیدیم که درحال حاضر بیش از 100 مشتری ثابت داریم.»

او یکی از مشکلات ایده‌های نو را هزینه تبلیغات بالا می‌داند و می‌گوید: «ایده‌‌ها و کسب و کارهای جدید برای معرفی ایده‌شان به دیگران باید هزینه زیادی را برای تبلیغات صرف کنند، ولی ما چنین هزینه‌ای نداشتیم. به فرض آن اوایل برای این‌که هزینه تبلیغات در یکی دو سایت را بپردازم، مجبور شدم طلای همسرم را بفروشم، ولی نمی‌شود هر روز چنین درخواستی از او کنم، بنابراین بیشترین تبلیغات ما از طریق ایمیل مارکتینگ و کانال تلگرام انجام می‌شود.» گودرزی می‌گوید تقریبا روزی نیست از کاری که انجام می‌دهد پشیمان نشود، ولی فکر کردن به این‌که روزی به بزرگ‌ترین عرضه‌کننده آنلاین گوشت و مرغ و ماهی ایران تبدیل شود به او روحیه می‌دهد.

محسن گودرزی؛ مدیرعامل مستر قصاب

محسن گودرزی 35 سال دارد و تحصیلاتش در رشته انفورماتیک را نیمه‌تمام رها کرده است. وقت کمی برای تفریح و استراحت دارد، ولی جمعه‌ها معمولا کوه می‌رود.

راحله رسولی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها