مواد لازم برای تهیه شامی لپه ( پوک ):
لپه و نخود 200 گرم
گوشت گوسفندی کم چرب 300 گرم
تخم مرغ 2 عدد
سیب زمینی پخته شده 1 عدد
پیاز 1 عدد
پودر تخم گشنیز 1 قاشق چای خوری
نمک، زرد چوبه و فلفل به میزان لازم
ماست 1 فنجان
آرد 1 قاشق سوپ خوری
زعفران دم کرده 1 قاشق سوپ خوری
روغن سرخ کردنی به میزان لازم
طرز تهیه:
شامی لپه حتما باید با گوشت گوسفند پخته شود. نخود را به مدت 12 ساعت خیس می کنیم و پس از این مدت به راحتی پوست لپه جدا می شود. گوشت، پیاز و لپه را در قابلمه ریخته، مقداری نمک ، زردچوبه و فلفل به آن اضافه می کنیم، مقداری آب روی آن می ریزیم و حدود یک ساعت و نیم آنرا می پزیم. پس از اینکه گوشت نیم پز شد حتما باید گوشت و لپه بایستی چرخ شود. سیب زمینی را جدا پخته و رنده می کنیم . پیاز رنده شده را به سیب زمینی اضافه کرده و روی مواد می ریزیم. یک فنجان ماست ،کمی پودر گشنیز به آن می زنیم و یک قاشق سوپ خوری آرد گندم به آن اضافه می کنیم، زعفران را روی مواد می ریزیم و همه را با هم مخلوط می کنیم و سپس تخم مرغ ها را دانه دانه اضافه می کنیم تا چسبندگی لازم بوجود بیاید. مایه را با کف دست حالت می دهیم و یک حفره در وسط آن ایجاد می کنیم و آن را در روغن که از قبل داغ کرده ایم شامی می گذاریم و یک طرف شامی که سرخ شد طرف دیگر آن را سرخ می کنیم.