پیوند عضو در «بهشت و زمین»

کارگردان «بهشت و زمین» معتقد است این مستند بیش از آن‌که به دنبال طرح موضوعات اخلاقی و پزشکی باشد، مسائل عاطفی و ملی را به تصویر کشیده‌ است و به بررسی موضوع پیوند اعضا در بیماران مرگ مغزی می‌پردازد.
کد خبر: ۶۲۴۲۵۰

محمد رسولی، تهیه‌کننده مستند بهشت و زمین که پیش از این هشت فیلم درباره پیوند اعضا ساخته، درباره انگیزه‌اش از ساخت این مستند گفت: موضوع پیوند اعضا برایم بسیار ارزشمند است و به‌عنوان یک فیلمساز توانستم یک رابطه خیلی احساسی و دلی با این موضوع برقرار کنم و خیر و برکات زیادی هم به لطف خدا وارد زندگی من شده است.

وی افزود: این موضوع علاقه شخصی من است و ده سال است درباره آن تحقیق می‌کنم. به همین دلیل این مستند بیشتر کاری احساسی است. بنابراین در این مستند بیشتر از آن‌که به دنبال طرح مسائل حقوقی و اثرات مادی این موضوع باشم، سعی کردم تا با تمرکز بر تاثیرات معنوی این کار، موضوعات گوناگون، تازه و بدیع را به تصویر بکشم.

این مستندساز تصریح کرد: در طول ساخت این مستند به روستاهای دورافتاده زیادی سفر کردیم و با افراد و بیماران بسیاری هم روبه‌رو شدیم. متاسفانه بیماران در لیست انتظار پیوند اغلب از خانواده‌های بی‌بضاعت و فقیرند و علت آن هم فقر و دور بودن از امکانات پزشکی است که باعث پیشگیری نکردن از بیماری و حاد شدن آن می‌شود. مثلا در یک قسمت از مجموعه به کردستان رفتیم که یک خانواده سنی مذهب بعد از مرگ مغزی پسرکوچکشان، دو کلیه او را به دو دختر؛ یکی شیعه و یکی سنی دادند که این خود نشان‌دهنده وحدت بین مذاهب ایرانی است.

رسولی با بیان این‌که در این مستند برای اولین‌بار به مقوله‌هایی اشاره شده که تاکنون در رسانه‌ها به آنها توجه نشده است، تاکید کرد: با توجه به گذشت 14 سال از تصویب قانون پیوند اعضا از افراد مرگ مغزی به بیماران نیازمند، در مجلس تصمیم گرفتم نتایج و دستاوردهای پیوند را در شش استان کشور از جمله تهران، مشهد، شیراز، آذربایجان غربی، قم و اهواز به تصویر بکشم. به هرحال این موضوع نیازمند توجه ویژه‌ای است، چرا که پیوند عضو از افراد مرگ مغزی به بیماران نیازمند بیشتر از آن‌که یک مساله پزشکی یا اقتصادی باشد بیشتر یک مساله عاطفی و ملی بین اقوام و مردم کشور است و نیازمند فرهنگ سازی در این حوزه هستیم.مجموعه «بهشت و زمین»، کاری از گروه دانش و اقتصاد شبکه یک در 9 قسمت تهیه شده و روزهای زوج ساعت 17 و 30 دقیقه از شبکه یک پخش می‌شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها