پرندگان مهاجر دیگر به فارس نمی‌آیند

هر ساله در فصل پاییز و زمستان تالاب‌های استان فارس میزبان هزاران پرنده مهاجر بود، اما طی مدت اخیر با خشک شدن کامل دریاچه‌های استان، به نظر می‌رسد که امسال هم پرندگان در این استان توقفی نخواهند داشت.
کد خبر: ۴۳۷۴۴۸

دریاچه بختگان، پریشان، مهارلو و کافتر از جمله دریاچه‌های مهم استان فارس به شمار می‌روند که در زمان پرآبی هر ساله میزبان تعداد زیادی پرنده مهاجر از منطقه سیبری بوده‌اند، اما طی مدت اخیر به دلیل خشک شدن کامل دریاچه، پرندگان مهاجر به این استان نیامده و چرخه محیط زیست به خطر افتاده است.

تالاب‌های استان فارس بویژه تالاب پریشان، ارژن و بختگان که از جمله تالاب‌های مهم استان به شمار می‌روند نزدیک به چهار سال است که به طور کامل خشک شده و با اثرات مخرب ناشی از خشکسالی دست و پنجه نرم می‌کنند.

در سال‌هایی که تالاب‌های استان همچنان آبدار بود، گاهی تعداد پرندگانی که به این تالاب‌ها مهاجرت می‌کردند بیش از یک میلیون پرنده ارزیابی می‌شد، اما طی چند سال اخیر این‌گونه نبوده است.

در  گذشته بیش از 60 گونه از پرندگان نادر از جمله فلامینگو، پلیکان پا خاکستری، اردک سرسفید و اردک مرمری و... که برخی از آنها نیز از گونه‌های نادر هستند به تالاب‌های استان فارس از جمله پریشان و بختگان مهاجرت می‌کردند.

هماهنگ‌کننده استانی طرح حفاظت از تالاب‌های ایران درخصوص وضعیت تالاب‌های استان فارس به مهر گفت: وضعیت تالاب‌های استان همچنان نگران‌کننده است، زیرا این تالاب‌ها به طور کامل خشک شده‌اند.

علمدار علمداری در رابطه با وضعیت دریاچه بختگان افزود: این دریاچه به طور کامل خشک شده و خطر سونامی نمک بختگان را تهدید می‌کند. علاوه بر این ایجاد ریزگردها و انتشار آن در هوای نی‌ریز مشکلاتی را به وجود آورده و در صورت ادامه این روند مردم با مشکل روبه‌رو خواهند شد.

وی با اشاره به وضعبت بحرانی تالاب‌های استان درخصوص دریاچه پریشان نیز گفت: در این دریاچه یک چشمه به نام بنگ وجود دارد که آخرین زهاب‌ها وارد آن می‌شود و این مقدار کم‌آب برای حفظ تعدادی از گونه‌ها موثر است تا گونه‌های آبزی به طور کامل منقرض نشوند.

وی در رابطه با دیگر تالاب‌های استان فارس نیز گفت: این تالاب‌ها از جمله کافتر و ارژن کماکان خشک بوده و با مشکلات عدیده‌ای روبه‌رو هستند و فقط امیدمان این است که در پاییز و زمستان با بارش برف و باران این دریاچه‌ها احیا و از این وضعیت بحرانی خارج شوند.

علمداری در رابطه با مهاجرت پرندگان به تالاب‌های استان نیز گفت: تالاب‌های استان از جمله پریشان، بختگان و مهارلو در زمان پرآبی همواره میزبان تعداد قابل توجهی پرنده مهاجر بودند که متاسفانه در چند سال اخیر به دلیل خشکی دریاچه‌ها به این استان مهاجرت نکرده‌اند. در سال گذشته تعداد کمی پرنده به دریاچه بختگان مهاجرت کرده که به دلیل خشکی، این پرندگان فارس را ترک کردند.

وی با بیان این که با توجه به ادامه خشکی تالاب‌های استان بعید به نظر می‌رسد که تالاب‌های فارس در سال جاری نیز میزبان پرندگان مهاجر بوده و این پرندگان در فارس توقفی داشته باشند، افزود: پرندگان یک عضو اصلی از چرخه محیط زیست هستند که نقش زیادی در حیات تالاب‌ها دارند و در صورتی که بازهم مانند سال گذشته در استان نمانند، حیات تالاب‌های استان به مخاطره می‌افتد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها