تهدید حیات زرینه‌رود

رئیس شورای منطقه‌ای مدیریت حوزه آبخیز دریاچه ارومیه گفت: زرینه‌رود به عنوان تامین‌کننده اصلی نیاز آبی دریاچه ارومیه شاهرگ حیاتی این زیست‌بوم در معرض تهدید قرار دارد.
کد خبر: ۴۱۷۳۹۷

به گزارش مهر، حسن عباس نژاد در جلسه ستاد ملی و شورای منطقه‌ای مدیریت آبخیز دریاچه ارومیه با بیان این‌که زرینه‌رود 40 درصد نیاز آبی دریاچه را تامین می‌کند، اظهار کرد: در شرایط نرمال 2میلیارد و 200 میلیون مترمکعب آب سالانه از این رودخانه به دریاچه ارومیه ریخته می‌شد که این میزان هم اکنون به یک میلیون و 300 مترمکعب کاهش یافته و تبعات تهدیدات در دریاچه ارومیه را ملموس‌تر کرده است.

وی با بیان این‌که هم اکنون 21 رودخانه دائمی، 7 رودخانه فصلی منابع اصلی تامین‌کننده نیاز آبی این دریاچه هستند، اظهار کرد: همچنین 30 مسیل و چشمه‌های داخل دریاچه ارومیه نیز جزو منابع تغذیه‌ای این دریاچه هستند.

مدیر کل محیط‌زیست آذربایجان غربی همچنین با اشاره به این‌که طی 30 سال گذشته، اراضی کشاورزی استان از 300 هزار هکتار به 650 هزار هکتار افزایش یافته است، اظهار کرد: این امر موجب افزایش میزان استفاده از سفره‌های آب زیر زمینی شده که این امر به همراه کاهش نزولات جوی باعث تشدید بحران دریاچه شده است.

عباس‌نژاد همچنین با اشاره به این‌که میزان تبخیر آب دریاچه از 960 میلی‌متر به 1300 متر در سال افزایش یافته است، افزود: خالی شدن سفره‌های زیر زمینی بویژه در مناطق شرق و شمال دریاچه باعث ورود آب‌های شور به چاه‌های آب زیر زمینی شده است.

این مسوول از تبدیل شدن 3 هزار کیلومتر مربع از وسعت دریاچه ارومیه به شوره‌زار خبر داد و گفت: میزان استاندارد غلظت نمک در آب 180 تا 220 گرم بر لیتر بوده که این میزان هم اکنون 400 گرم بر لیتر گزارش شده و ارومیه دومین دریاچه شور جهان در حال تبدیل شدن به اولین دریاچه از نظر میزانی شوری آب است.

وی از مهاجرت تعداد کمی فلامینگو نسبت به سال‌های گذشته به دریاچه ارومیه خبر داد و با اشاره به این‌که به دلیل غلظت بالای نمک بال‌های این پرندگان نمکی شده است، ادامه داد: هم اکنون محیط‌بان‌ها و تشکل‌های غیردولتی در حال نجات آنها هستند.

عباس‌نژاد حداکثر تراز دریاچه ارومیه در سال 74 را 40‌/‌1278 سانتی‌متر از سطح دریاهای آزاد عنوان کرد و گفت: مساحت آبی دریاچه 6500 کیلومتر مربع بوده که 7 متر و 20 سانتی‌متر تاکنون از سطح آب کاهش یافته است.

وی در ادامه سطح تراز آب دریاچه ارومیه در سال 90 را 50‌/‌1271 از سطح آب عنوان کرد و افزود: متاسفانه هم اکنون به دلیل پسروی شدید آب دریاچه، جزایر به هم چسبیده و مشکلات موجود در این مناطق بیشتر از مشکل کم آبی خود دریاچه است.

مدیر کل محیط‌زیست آذربایجان غربی از اعزام 2 دستگاه خودروی مجهز به جزایر اشک و کبودان با هدف مدیریت زیستگاه‌های گیاهی و جانوری منحصر به فرد خبر داد و اظهار کرد: هم اکنون گنبدها و کریستال‌های نمکی بزرگ شده و در برخی نقاط با خشکی کامل دریاچه مواجه هستیم.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها