در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
طرز تهیه:
ابتدا پیازهای خرد شده را کمی در روغن تفت دهید تا نرم شود سپس ریحان و گوجه فرنگی رنده شده و کمی نمک و فلفل را به آن اضافه کنید و بگذارید تا این سس به مدت 10دقیقه بجوشد. تا آماده شدن سس، داخل ظرفی گوشت چرخ کرده، 2 عدد تخممرغ، پودر نان، پنیرپارمزان، جعفری، نمک و فلفل و پودر سیر را با هم مخلوط کنید و مواد را خوب ورز دهید. سپس از مواد، گلولههایی به اندازه یک نارنگی کوچک درست کنید و کوفتهها را داخل سس گوجهای که قبلا درست کردهاید، قرار دهید و یک لیوان آب به آن اضافه کنید و روی حرارت ملایم به مدت 45دقیقه بگذارید تا کوفتهها خوب بپزند.
لازانیا
مواد لازم:
خمیر لازانیای آماده: یک بسته، گوشت چرخ کرده: نیمکیلو، پیاز سرخ شده: 3 قاشق سوپخوری، رب گوجه فرنگی: یک قاشق سوپخوری، سس سفید: 2 فنجان، پنیر پیتزا:200 گرم.
طرز تهیه:
گوشت چرخ کرده را با پیاز سرخ شده مخلوط کرده و در 2 قاشق سوپخوری روغن تفت میدهیم و میگذاریم با یک لیوان آب بپزد تا به روغن بیفتد. پس از آن رب گوجه فرنگی را به مایه اضافه کرده و نمک و فلفل به آن میزنیم (از این مایه گوشتی برای انواع غذاهای ماکارونی و لازانیا میتوان استفاده کرد).
بعد از آماده شدن مواد برای پخت خمیر لازانیا ( مثل ماکارونی )، در یک قابلمه بزرگ آب ریخته و میگذاریم تا جوش بیاید و برای جلوگیری از چسبیدن خمیرها مقداری نمک و روغن به آن اضافه میکنیم. بعد از جوش آمدن آب،خمیر لازانیا را از هم جدا کرده و داخل آب قرار میدهیم تا کاملا نرم شود (زیاد له نشود) سپس آن را در صافی میریزیم و روی آن آب سرد میریزیم تا به هم نچسبند.
حالا روی تخته کار 2 ورق خمیر لازانیا را به صورت بعلاوه پهن میکنیم. یک قاشق از مایه گوشتی را در محل تلاقی 2 ورق میگذاریم و روی آن یک قاشق پر پنیر موزارلای رنده شده میگذاریم و با کمی فشار آن را فشرده و به شکل مربع در میآوریم. حالا بخش بالایی ورق زیری را روی گوشت آورده و بعد بخش سمت راست ورق بالاتر را روی آن میآوریم. سپس بخش پایینی ورق زیری و در آخر بخش سمت چپ را روی همه لایههای قبل میآوریم.
حالا شما یک بقچه مربع شکل محتوی گوشت و پنیر دارید. در این مرحله کف ظرف پیرکس چهار گوش را با سس سفید میپوشانیم و لازانیاهای پیچیده را روی آن میچینیم و با سس سفید میپوشانیم. روی همه اینها را نیز با پنیر پیتزای رنده شده پوشانده و به مدت نیم ساعت در فر میگذاریم تا بپزد.
پیراشکی با خمیر آماده
مواد لازم برای 30 عدد پیراشکی:
گوشت چرخ کرده: 250 گرم، قارچ: نیم کیلو، زرشک: 2 قاشق غذاخوری، پیاز داغ: 3 قاشق غذاخوری، رب: 2 قاشق غذاخوری، خمیر آماده پیراشکی: 2 بسته، نمک و فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم، آویشن و جعفری خشک: به مقدار لازم.
طرز تهیه:
گوشت را با پیازداغ مخلوط کرده و تفت میدهیم و سپس نمک، زردچوبه، فلفل و رب را به آن اضافه کرده و هم میزنیم. مواد که کمی تفت داده شد، نصف استکان آب روی گوشت چرخ کرده میریزیم و حرارت را تنظیم میکنیم و میگذاریم تا گوشت پخته شود. سپس قارچ را شسته و خرد کرده و در ظرف دیگری میریزیم و به آن نمک و روغن و چند قطره آبلیمو اضافه کرده و روی حرارت زیاد میپزیم.
سپس قارچ، زرشک، جعفری و آویشن را هم به مخلوط گوشتچرخکرده اضافه میکنیم. بعد از این که آب گوشت چرخ کرده کاملا کشیده شد، از مایه گوشتی یک قاشق غذاخوری پُر وسط خمیر میگذاریم و دو طرف خمیر را روی هم میآوریم و کنارههای آن را با انگشت چین میدهیم. حالا پیراشکیها برای سرخ شدن آمادهاند اما اگرخمیرآماده در دسترس ندارید به روش زیر آن را تهیه کنید.
مواد لازم برای خمیر پیراشکی:
آرد: 2 لیوان، پودر خمیرمایه: یک قاشق غذاخوری، روغن جامد: 2 قاشق غذاخوری، تخممرغ: 2 عدد، نمک: یک قاشق چایخوری.
طرز تهیه خمیر پیراشکی:
پودر خمیرمایه را در نصف استکان آبولرم خوب حل میکنیم و میگذاریم نیم ساعت بماند. سپس در ظرفی آرد را ریخته و تخممرغها و خمیر مایه و نمک را مخلوط کرده و هم میزنیم. بعد روغن را به آن اضافه و خوب مخلوط میکنیم تا خمیر لطیفی تهیه شود و به دست نچسبد. اگر خمیر کمی شل بود و به دست میچسبید کمی آرد به آن اضافه میکنیم ولی آرد نباید آنقدر زیاد باشد که خمیر خشک و شکننده شود. خمیر را مدت یک ساعت در جای گرمی میگذاریم تا ور بیاید (خمیر بعد از ور آمدن کاملا پُف میکند و پوک میشود).
بیشتر بخوانید: طرز تهیه پیراشکی گوشت
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در واکنش به حمله رژیم صهیونیستی به ایران مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
رییس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت در گفتگو با جام جم آنلاین:
گفتوگوی «جامجم» با سیده عذرا موسوی، نویسنده کتاب «فصل توتهای سفید»
یک نماینده مجلس:
علی برکه از رهبران حماس در گفتوگو با «جامجم»: