![خطر پرتوهای فرابنفش، آلاینده ازون و گرمای بیسابقه | چرا کمیته اضطرار تشکیل نمیشود؟](/files/fa/news/1403/5/5/1236632_213.jpg)
رئیس مرکز تحقیقات آلودگی هوای دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتوگو با جام جم آنلاین:
سیر: 2 حبه
تخممرغ: 2 عدد
پودرسوخاری: یک قاشق چایخوری
ماست چکیده: یک چهارم پیمانه
ترهفرنگی: یک دوم عدد
نمک و فلفل: به مقدار لازم
زعفران: به میزان دلخواه
طرز تهیه: فر را از قبل روی 350 درجه فارنهایت تنظیم کنید در یک تابه یک قاشق غذاخوری روغن بریزید و آن را گرم کنید. پیاز و ترهفرنگی را داخل روغن ریخته به هم بزنید تا نرم و طلایی شود. سپس فلفل دلمهای را اضافه کنید و تفت دهید تا نرم شود بعد سیر را اضافه کنید. یک دقیقه دیگر آن را همراه پیاز تفت دهید و کمی نمک به آن بزنید و از روی اجاق بردارید.
درون ظرف فر کمی روغن ریخته و آن را به اطراف حرکت دهید تا روغن به تمام سطح درونی و دیوارههای ظرف برسد، دوباره ظرف را درون فر بگذارید در همین هنگام که ظرف داغ میشود. تخممرغها را درون یک کاسه بشکنید. کمی نمک و فلفل بزنید و سپس خوب مخلوط کنید. زعفران (میتوانید کمی زعفران را در آب گرم حل کرده و استفاده کنید) پودر سوخاری و ماست را نیز اضافه کرده و مخلوط کنید. حالا مخلوطی که از قبل سرخ کرده بودیم رادرون مواد جدید ریخته و به هم بزنید تا یکنواخت شود ظرف فر را که اکنون داغ شده از فر بیرون بیاورید و دوباره آن را حرکت دهید تا روغن به تمام سطوح داخلی ظرف مالیده شود. بعد مخلوط تخممرغ را درون ظرف ریخته و با ته قاشق آن را پهن کنید.
30 دقیقه بگذارید تا بپزد و پف کند و روی آن طلایی شود. وقتی آماده شد 10 دقیقه صبر کنید تا سرد شود. سپس آن را در ظرف دلخواه کشیده، برش دهید و سرو کنید.
تخممرغ منبع بسیار غنی پروتئین است و ارزش غذایی بسیار بالایی دارد. این ماده حاوی تمامی اسیدهای آمینه ضروری برای بدن است. یک تخممرغ متوسط 44 گرمی حاوی 63 کالری است و 1/11 درصد از نیاز روزانه پروتئین را فراهم میکند. تخممرغ حاوی آهن است که از کمخونی جلوگیری میکند و در اکسیژنرسانی به بافتها نقش دارد. همچنین ویتامین A، B، E و B12 در تخممرغ وجود دارد. ویتامین A به حفظ سلامت پوست و چشم کمک میکند. ویتامین B باعث تقویت استخوانها و پیشگیری از بروز برخی سرطانها و بیماریهای خودایمنی میشود. ویتامین E یک آنتیاکسیدان است که مواد سمی بدن را خنثی میکند و ویتامین B12 خطر بیماریهای قلبی را کاهش میدهد. فولاد موجود در تخممرغ به ساخت سلولهای جدید و پیشگیری از نقایص جنینی در صورتی که در 3 ماهه اول حاملگی مصرف شود، کمک میکند. بعلاوه تخممرغ حاوی مادهای به نام کولین است که از مواد مغذی مهمی به شمار میرود و نقش ویژهای در تکامل مغز و عملکرد آن دارد. یک عدد تخممرغ نیمی از نیاز روزانه شما به کولین را تامین میکند. برای اطمینان از سالم بودن تخممرغ یک ظرف آب نمک درست کنید و تخممرغ را در آن بیندازید. اگر از اطراف تخممرغ حباب خارج شد معلوم است که پوسته آن سوراخ دارد و سالم نیست. اگر بعد از شکستن تخممرغ سفیده آن آبکی بود و حالت ژلهای نداشت، آن را مصرف نکنید. زرده آن نیز باید حالت برآمده و شکل ثابتی داشته باشد و بوی بدی ندهد.
لادن هومند
رئیس مرکز تحقیقات آلودگی هوای دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتوگو با جام جم آنلاین:
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتوگو با جام جم آنلاین:
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
جواد فروغی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
رئیس مرکز تحقیقات آلودگی هوای دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتوگو با جام جم آنلاین:
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتوگو با جام جم آنلاین: