![خطر پرتوهای فرابنفش، آلاینده ازون و گرمای بیسابقه | چرا کمیته اضطرار تشکیل نمیشود؟](/files/fa/news/1403/5/5/1236632_213.jpg)
رئیس مرکز تحقیقات آلودگی هوای دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتوگو با جام جم آنلاین:
سیر: 2 حبه
تخممرغ: 2 عدد
پودرسوخاری: یک قاشق چایخوری
ماست چکیده: یک چهارم پیمانه
ترهفرنگی: یک دوم عدد
نمک و فلفل: به مقدار لازم
زعفران: به میزان دلخواه
طرز تهیه: فر را از قبل روی 350 درجه فارنهایت تنظیم کنید در یک تابه یک قاشق غذاخوری روغن بریزید و آن را گرم کنید. پیاز و ترهفرنگی را داخل روغن ریخته به هم بزنید تا نرم و طلایی شود. سپس فلفل دلمهای را اضافه کنید و تفت دهید تا نرم شود بعد سیر را اضافه کنید. یک دقیقه دیگر آن را همراه پیاز تفت دهید و کمی نمک به آن بزنید و از روی اجاق بردارید.
درون ظرف فر کمی روغن ریخته و آن را به اطراف حرکت دهید تا روغن به تمام سطح درونی و دیوارههای ظرف برسد، دوباره ظرف را درون فر بگذارید در همین هنگام که ظرف داغ میشود. تخممرغها را درون یک کاسه بشکنید. کمی نمک و فلفل بزنید و سپس خوب مخلوط کنید. زعفران (میتوانید کمی زعفران را در آب گرم حل کرده و استفاده کنید) پودر سوخاری و ماست را نیز اضافه کرده و مخلوط کنید. حالا مخلوطی که از قبل سرخ کرده بودیم رادرون مواد جدید ریخته و به هم بزنید تا یکنواخت شود ظرف فر را که اکنون داغ شده از فر بیرون بیاورید و دوباره آن را حرکت دهید تا روغن به تمام سطوح داخلی ظرف مالیده شود. بعد مخلوط تخممرغ را درون ظرف ریخته و با ته قاشق آن را پهن کنید.
30 دقیقه بگذارید تا بپزد و پف کند و روی آن طلایی شود. وقتی آماده شد 10 دقیقه صبر کنید تا سرد شود. سپس آن را در ظرف دلخواه کشیده، برش دهید و سرو کنید.
تخممرغ منبع بسیار غنی پروتئین است و ارزش غذایی بسیار بالایی دارد. این ماده حاوی تمامی اسیدهای آمینه ضروری برای بدن است. یک تخممرغ متوسط 44 گرمی حاوی 63 کالری است و 1/11 درصد از نیاز روزانه پروتئین را فراهم میکند. تخممرغ حاوی آهن است که از کمخونی جلوگیری میکند و در اکسیژنرسانی به بافتها نقش دارد. همچنین ویتامین A، B، E و B12 در تخممرغ وجود دارد. ویتامین A به حفظ سلامت پوست و چشم کمک میکند. ویتامین B باعث تقویت استخوانها و پیشگیری از بروز برخی سرطانها و بیماریهای خودایمنی میشود. ویتامین E یک آنتیاکسیدان است که مواد سمی بدن را خنثی میکند و ویتامین B12 خطر بیماریهای قلبی را کاهش میدهد. فولاد موجود در تخممرغ به ساخت سلولهای جدید و پیشگیری از نقایص جنینی در صورتی که در 3 ماهه اول حاملگی مصرف شود، کمک میکند. بعلاوه تخممرغ حاوی مادهای به نام کولین است که از مواد مغذی مهمی به شمار میرود و نقش ویژهای در تکامل مغز و عملکرد آن دارد. یک عدد تخممرغ نیمی از نیاز روزانه شما به کولین را تامین میکند. برای اطمینان از سالم بودن تخممرغ یک ظرف آب نمک درست کنید و تخممرغ را در آن بیندازید. اگر از اطراف تخممرغ حباب خارج شد معلوم است که پوسته آن سوراخ دارد و سالم نیست. اگر بعد از شکستن تخممرغ سفیده آن آبکی بود و حالت ژلهای نداشت، آن را مصرف نکنید. زرده آن نیز باید حالت برآمده و شکل ثابتی داشته باشد و بوی بدی ندهد.
لادن هومند
رئیس مرکز تحقیقات آلودگی هوای دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتوگو با جام جم آنلاین:
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتوگو با جام جم آنلاین:
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
جواد فروغی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
گفتوگو با منوچهر آذری، بازیگر،گوینده،مجری وصداپیشه پیشکسوت رادیو و تلویزیون
فاطمه مجلل در گفتوگو با «جامجم»:
رئیس مرکز تحقیقات آلودگی هوای دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتوگو با جام جم آنلاین: