صنعت مرغداری در یک قدمی مرگ

موج جدید بحران ، صنعت مرغداری کشور را تهدید به ورشکستگی می کند. کمبود نقدینگی ، موانع صادراتی ، نبود تعرفه برای واردات گوشت مرغ و نبود متولی تنظیم بازار و صندوق حمایت از مصرف کنندگان ، از عمده ترین مشکلاتی است که صنعت مرغداری کشور را با حجم سرمایه گذاری 2هزار میلیارد تومان ، تهدید می کند.
کد خبر: ۲۳۷۶۸
در حالی که بسیاری از کارشناسان و متولیان این صنعت ، نسبت به بازار مرغ هشدار می دهند ماشاءالله شکیبی ، رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس در گفتگو با خبرنگار ما ، از تشکیل جلسه فوق العاده ای در مجلس خبر داد. شکیبی گفت : امروز جلسه ای در کمیسیون کشاورزی با حضور مدیران بانکها، نمایندگان وزارت بازرگانی و جهاد کشاورزی و نمایندگان مرغداران تشکیل می شود تا درخصوص حل مشکل و بررسی علل انجام نشدن تعهدات بحث و بررسی شود. 2سال پیش و بعد از شیوع آنفلوآنزا و بروز بحران در صنعت مرغداری ، کمیسیون کشاورزی مجلس ، بانکها و وزارتخانه های مذکور را مسوول پیگیری و کمک به مرغداران کرده بود که تاکنون که به بسیاری از این تعهدات عمل نشده است . از جمله این تعهدات ، طرح پرداخت خسارت ناشی از کاهش تلفات ، طرح ساماندهی صنعت طیور و پرداخت خسارت 40میلیارد تومانی از 150میلیارد تومان خسارت ناشی از آنفلوآنزای مرغی بود که همچنان بر روی کاغذ باقی مانده است . همچنین دکتر غلامرضا آستانی ، مدیر عامل شرکت هماهنگی مرغداران ایران ، با بیان این که تنظیم بازار گوشت مرغ به دلیل نداشتن متولی فعال با مشکل روبه روست ، گفت : نبود سیاستگذاری صحیح ، برنامه ریزی و نظارت دقیق در بخش تولید گوشت مرغ باعث شده تا تنظیم بازار گوشت به علت افزایش تولید دچار نوسان و مشکل شود. وی همچنین تاکید کرد: وزارت جهاد کشاورزی با عمل نکردن به تعهدات ، باعث شده است مرغ تولیدی روی دست تولیدکنندگان بماند. در همین حال ، مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور با بیان این که نرخ جدید مرغ در کمیته ویژه ای در دست بررسی است ، گفت : خرید مرغ با نرخ تضمینی از سیاست های این شرکت در سال جاری است . محمد موحدخواه افزود: شرکت پشتیبانی امور دام امسال 20هزار تن مرغ از مرغداران کشور خریداری می کند.

17میلیارد تومان خسارت طی یکماه

مدیر عامل اتحادیه مرغداران تخمگذار میهن نیز گفت : به دلیل عدم تعادل در عرضه و تقاضا، طی یکماه بیش از 17میلیارد تومان به دلیل کاهش قیمتها، به بخش تخمگذار خسارت وارد آمد. مختاری گفت : صنعت مرغداری به دلیل نداشتن متولی ثابت و وجود مراکز تصمیم گیری متعدد با بحران روبه روست . طرحی که ما ارائه می کنیم ، در تصویب آن ، شورای عالی اقتصاد، سازمان حمایت از مصرف کننده ، سازمان مدیریت ، وزارت بازرگانی ، بانک مرکزی و وزارت جهاد کشاورزی نقش دارند؛ لذا در پیچ و خم این راه طولانی بسیاری از طرحهای ما عقیم می ماند. وی درباره راه حل پیشنهادی برای این مشکل گفت : به عقیده ما باید کمیته ای مستقل شامل نمایندگان بانک مرکزی ، سازمان مدیریت و وزارت بازرگانی و جهاد کشاورزی تشکیل شود و تصمیمات آن لازم الاجرا باشد و آنها بتوانند راهکارهای اساسی و عملیاتی و اجرایی داشته باشند. وی دلیل ایجاد بحران را نوسانات شدید قیمت دانست و گفت : علاوه بر نوسان شدید قیمتها، نقش نداشتن تولیدکنندگان در تعیین قیمتها مزید بر علت شده و در حال حاضر واسطه ها و دلالان بیشتر از خود تولیدکنندگان در تعیین قیمتها نقش ایفاء می کنند.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها