قارچ: نیم کیلو
پوره سیب زمینی: 2 پیمانه
نمک و فلفل: به اندازه کافی
پیاز متوسط: 2 عدد
کره: 100 گرم
طرز تهیه: زبان غذای بسیار لذیذی است، ولی مدت طبخ آن طولانی است. زبان را بدقت تمیز کنید و مقداری آب روی آن بریزید، به طوری که کاملا روی آن را بگیرد. ظرف را روی شعله بگذارید تا جوش بیاید و سپس کف روی زبان را یکی دوبار بگیرید .
سپس سبزیهای معطر و دانههای سیر و پیاز خرد شده را داخل زبان بریزید و در ظرف را بندید و بگذارید با حرارت ملایم بپزد .
وقتی زبان پخت باید تقریبا نصف لیوان آب داشته باشد. در اواخر طبخ کمی نمک در خوراک زبان بریزید و بگذارید چند جوش بزند .
بعد زبان را از ظرف خارج کنید و داغ داغ پوست آن را بگیرید و بگذارید سرد شود و بعد آن را با کارد تیز ورقه ورقه ببرید . در صورت مصرف قارچ تازه قارچ ها را بشویید و خرد و در کره کمی سرخ کنید، به طوری که آب قارچ کشیده شود . قارچها را در سس گوجه فرنگی بریزید و آب زبان را صاف و به سس اضافه کنید و بگذارید سس چند جوش بزند و کمی غلیظ شود . زبان را به درازا یک طرف دیس بچینید و اطراف زبان را یک ردیف جعفری بریزید و طرف مقابل زبان را کنار دیس دو ردیف پوره سیب زمینی با قیف بریزید و فاصله بین پوره و زبان را با سس قارچ پر کنید و اطراف دیس را با چند قارچ درسته سرخ شده تزیین کنید.
دلمه سیب زمینی
مواد لازم:
سیب زمینی پوست کنده: 500 گرم
گوشت چرخ کرده: 250 گرم
پیاز متوسط: 2 عدد
روغن مایع: 4 قاشق سوپخوری
تخم مرغ آب پز: 3 عدد
جعفری خرد کرده: 3 قاشق سوپخوری
رب گوجه فرنگی: 1 قاشق سوپخوری
کره: 150 گرم
نمک و فلفل: به اندازه کافی
طرز تهیه: پیاز را خرد کرده و در داخل روغن سرخ کنید. گوشت چرخ کرده را با پیاز مخلوط کرده و بگذارید تا روی حرارت آب پیاز و گوشت کشیده و گوشت تفت داده شود. سپس رب گوجه فرنگی را در یک لیوان آب حل کرده، نمک و فلفل اضافه کنیدو آن را روی گوشت و پیاز بریزید و بعد از دو جوش، تخم مرغهای پخته شده را داخل آن رنده کنید.
جعفریهای خرد شده را نیز اضافه کنید و بعد از چند ثانیه مواد را از روی حرارت بر دارید. داخل سیب زمینیها را خالی کنید به طوری که ته آن آسیب نبیند و سوراخ نشود. سپس سیب زمینیها را در کره مایع بغلتانید و داخل آنها را با مواد آماده شده پر و در ظرفی بچینید و 2 قاشق کره و نصف لیوان آب نیز اضافه کنید و بگذارید تا بپزد. میتوان سیب زمینیها را داخل دو ظرف نسوز چید و در فر گذاشت و در درجه حرارت 350 درجه فارنهایت یا در کیک پزهای خانگی پخت.