بحران مالی؛

سقوط "نیکی" و بی ثباتی ین

ارزش شاخص نیکی ژاپن با شش درصد کاهش، به پایین‌ترین میزان خود در بیست‌وشش سال گذشته رسید. در عین حال بی ثباتی ین موجب نگرانی هایی شده است.
کد خبر: ۲۱۱۹۵۴

تازه‌ترین اخبار در مورد بحران مالی جهانی، از سقوط شدید شاخص‌های مهم بورس توکیو حکایت می‌کنند. بر اساس این گزارش‌ها، ارزش شاخص نیکی به 7 هزار و 169 واحد، کمترین مقدار خود از سال 1982 رسید. این سقوط از همه بیشتر متوجه سهام  بانک‌ها بود.

تارو آسو، رئیس بانک مرکزی ژاپن، از اقدامات جدید برای مقابله با وضعیت موجود خبر داد. از جمله این اقدامات می‌توان به افزایش کمک‌های دولت به بانک‌ها اشاره کرد. پیشتر اعلام شده بود که دولت ژاپن 2 هزار میلیارد ین به بانک‌های آسیب‌دیده کمک خواهد کرد. خبرگزاری‌ها اما اکنون از ده هزار میلیارد ین (84 میلیارد یورو) کمک دولتی خبر می‌دهند.

دولت ژاپن طرحی را به مجلس این کشور ارائه کرده که در صورت تصویب، دولت این اجازه را خواهد یافت،به بانک‌های محلی کمک مالی کند. در این صورت این بانک‌ها هم نیازهای پولی شرکت‌های کوچک و متوسط را تأمین خواهند کرد.

دولت ژاپن علاوه بر این، قوانین دقیق‌تر و سختگیرانه‌تری را در مورد معامله در بازارهای بورس اجرا خواهد کرد.

نگرانی "جی‌7" از بی‌ثباتی ین

هفت کشور صنعتی جهان (G7) که ژاپن هم یکی از آنهاست، از نوسانات مداوم ین ابراز نگرانی کردند. این کشورها معتقدند که عدم ثبات پول ملی ژاپن، تأثیر منفی‌ بر ثبات اقتصادی و مالی جهان دارد. ارزش برابری ین در برابر دلار و یورو، در روز جمعه 24 اکتبر ، به طرز بی‌سابقه‌ای افزایش یافت.

وزیران دارایی و رئیسان بانک های مرکزی هفت کشور صنعتی جهان اعلام کردند که برای بازگرداندن ثبات به بازارهای مالی بین‌المللی، با همکاری هم وارد عمل خواهند شد. اعلام این خبر، ارزش برابری ین با دلار و یورو را تا حدی منطقی‌تر کرد.

دویچه وله

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها