سومین‌‌ روباه‌‌ حیله‌گر

هفته گذشته، هفته موزیلا و مرورگر محبوب این شرکت بود. بالاخره نسخه سوم مرورگر فایرفاکس در اختیار کاربران اینترنتی قرار گرفت. مرورگری که با سر و صدای زیادی برای دانلود در شبکه اینترنت قرار گرفت و رکورد قابل توجهی را به ثبت رساند. این مرورگر توانست تنها ظرف چهار ساعت، رکورد نزدیک به 8 میلیون دانلود را ثبت کند.
کد خبر: ۱۸۵۲۷۳

البته شرکت موزیلا برای ارائه این مرورگر و ثبت یک رکورد در کتاب رکورد‌های جهان تبلیغات گسترده‌ای انجام داده‌ بود و حتی با استفاده از یک سایت اختصاصی، کاربران علاقه‌مند به این مرورگر را  ترغیب کرد تا برای دانلود در روز ارائه فایرفاکس3 و ثبت این رکورد به موزیلا کمک کنند.

ویژگی‌های نسخه سوم‌

    فایرفاکس 3، مرورگری با قابلیت‌های بسیار بالا است. مسوولان موزیلا ادعا می‌کنند بیش از 15 هزار بخش در این مرورگر تقویت و یا به آن اضافه شده است و این شرکت بهترین مرورگر ممکن را ارائه کرده است. از طرف دیگر با توجه به افزایش متوسط سرعت دسترسی به اینترنت نزد کاربران، موزیلا با ارائه این مرورگر پرسرعت می‌تواند کاربران بیشتری به خود جذب کند.

    یکی از ویژگی‌های منحصر به فرد مرورگر فایرفاکس 3 ، سیستم آرشیو قدرتمند دامنه و آدرس‌های اینترنت بازدید شده است. به طوریکه هرگاه در نوار آدرس مرورگر ، یک حرف را تایپ کنید، فهرست کاملی از سایت‌های بازدید شده‌ای که با این حرف آغاز شده و یا این حرف و عبارت در آن وجود دارد در مقابل شما نقش می‌بندد.

شاید در ابتدای کار، به علت نو و جدید بودن این قابلیت و همچنین عادت داشتن به شیوه‌های قبلی، کمی با مشکل مواجه شوید. اما بعد از مدتی به کاربردی بودن آن پی خواهید برد. این قابلیت جدید در فایرفاکس3 ،«Smart Location Bar » معرفی شده است و کارشناسان معتقدند که این ویژگی می‌تواند تحول بزرگی در سایر مرورگرهای شبکه اینترنت ایجاد کند.

    با ارائه نسخه سوم مرورگر فایرفاکس، تعداد برنامه‌های افزودنی (add-ons) به این مرورگر به بیش از 5 هزار برنامه رسید. البته تعداد زیادی از این برنامه‌ها نه تنها بر روی نسخه فایرفاکس3 ، بلکه بر روی نسخه‌های قبلی این مرورگر نیز قابل نصب هستند. موزیلا اعلام کرده‌است که بیش از 75درصد از این برنامه‌ها به طور کامل با فایرفاکس3 سازگار بوده و قابلیت‌های این مرورگر را بر اساس نیاز کاربر افزایش می‌دهد.

    افزودن سایت‌ها به لیست‌ سایت‌های مورد علاقه کاربر(Bookmarking)  نیز در فایرفاکس 3 بسیار راحت تر از قبل شده است. در این مرورگر همواره یک علامت ستاره در کنار نوار آدرس قرار دارد که کاربر می‌تواند با کلیک بر روی آن و روش کردن این ستاره به راحتی صفحه مورد نظر خود را به لیستBookmark  خود اضافه کند. همچنین کاربر می‌تواند با دو بار کلیک بر روی این ستاره آدرس مورد نظر خود را در پوشه‌های مورد نظر خود در این فهرست، ذخیره کند.

    بنا به گفته مسوولان موزیلا، امنیت در مرورگر فایرفاکس نیز به میزان قابل ملاحظه‌ای افزایش یافته است. هر چقدر نسخه فایرفاکس 2 در مقابله با سایت‌های فیشینگ و برنامه‌های جاسوسی، تروجان‌ها و ویروس‌ها ضعیف و ناتوان بود، این مرورگر توانایی‌ بالایی در شناسایی این موارد داشته و به سیستم هشدار دهنده قدرتمندی مجهز است. به طوریکه در زمان مقابله با این مشکلات، یک پنجره در مقابل کاربر نمایان می‌شود که بر روی آن کلیدی با متن « get me out of here » وجود دارد. کاربر می‌توان با کلیک روی آن به سرعت از صفحه مورد نظر خارج شود.

رقابت مرورگرها

    موزیلا در حالی مرورگر فایرفاکس 3 را ارائه می‌کند که بیشتر شرکت‌ها رقیب منتظر عکس‌العمل کاربران در قبال این مرورگر هستند. مدتهاست که بیشتر شرکت‌های تولید کننده مرورگر در شبکه اینترنت، اعلام کرده‌اند که به زودی آخرین نسخه خود را در اختیار کاربران قرار خواهند داد. مایکروسافت وعده ارائه مرورگر اینترنت اکسپلورر 8  را ظرف چند ماه آینده داده است. شرکت‌های اوپرا و اپل نیز وعده عرضه آخرین نسخه مرورگرهای خود یعنی اوپرا و Safari را داده‌اند. باید منتظر بود و دید این شرکت‌ها چگونه می‌توانند در مقابل فایرفاکس 3 بایستند.

سید شهرام نقوی‌الحسینی‌

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها