این خورش مخصوص فصل پاییز و زمستان است.
مواد لازم
کدو حلوایی: نصف کدو حلوایی
پیاز: ۲ عدد
گوشت گوسفندی: ۳۰۰ گرم
رب آلوچه: یک قاشق غذاخوری
رب انار ملس: یک قاشق غذاخوری
زعفران دمکرده : به مقدار کافی
آب لیمو ترش تازه: به مقدار کافی
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به مقدار کافی
پودر دارچین و روغن مایع: به مقدار کافی
طرز تهیه خورش کدو حلوایی
مرحله اول: برای تهیه این غذای خوشمزه در ابتدا پیاز را به صورت خلالی نازک خرد میکنیم و همراه مقداری روغن در یک قابلمه مناسب تفت میدهیم.
مرحله دوم: پس از این که پیازها کمی طلایی شد، گوشت را که به صورت مکعبی خرد کردهایم، همراه مقداری زردچوبه به آن میافزاییم. وقتی گوشت کمی سرخ شد به قابلمه آب اضافه میکنیم.
مرحله سوم: حالا در قابلمه را بسته و اجازه میدهیم گوشت به مدت دو تا سه ساعت کاملا پخته شود. در این فرصت به دست آمده کدو حلوایی را پس از پوست کندن، به صورت نواری و باریک خرد میکنیم.
مرحله چهارم: یک تابه مناسب روی حرارت ملایم قرار میدهیم و مقداری روغن مایع به آن اضافه کرده و برشهای کدو حلوایی را به تابه میافزاییم و تفت میدهیم تا سرخ شوند.
مرحله پنجم: زمانی که کدوها سرخ شدند، آنها را همراه مقداری نمک، فلفلسیاه، پودر دارچین، رب آلوچه، آب لیمو ترش تازه، رب انار ملس و زعفران دمکرده به قابلمه میافزاییم، سپس اجازه میدهیم خورش به مدت ۲۰ دقیقه دیگر بجوشد تا کاملا جا بیفتد.
مرحله ششم: پس از جا افتادن خورش، آن را درون ظرف مورد نظرمان میریزیم و همراه برنج زعفرانی و سبزی خوردن سرو میکنیم.
نکات تهیه خورش کدو حلوایی
همانطور که در ابتدا اشاره شد، این خورش به روشهای مختلفی تهیه میشود و بر اساس ذائقه خود میتوانید به خورش طعم بدهید.
در این خورش میتوان از مقداری لپه استفاده کرد البته میزان لپه بهتر است همانند قیمه زیاد نباشد. دو قاشق غذاخوری برای این میزان مواد کافی است.
نمک را در خورشهایی که گوشت گوسفند یا گاو دارند، باید در انتها و بعد از اطمینان از پخت گوشت اضافه کنید. اگر ابتدا اضافه کنید گوشت دیر پز و پخت آن زمانبر میشود.
این خورش جزو غذاهای با طعم ملس است. خیلی از افراد ممکن است آن را شیرین درست کنند یا طعم ملس به آن بدهند.
کدوها را در کره سرخ کنید تا طعم و عطر بهتری بگیرند.
میزان و نسبت گوشت و کدو حلوایی را بنا به ذائقه و سلیقه خود میتوانید کم و زیادکنید.
از هل هم میتوانید به عنوان عطر دهنده به این غذا استفاده کنید. اگر از پودر هل استفاده میکنید، به میزان یکچهارم قاشق چایخوری در ابتدا به خورش اضافه کنید. اگر از دانه هل استفاده میکنید نیمساعت پایانی به آن اضافه کنید که البته در پایان باید از خورش خارج کنید.
دقت کنید عطر هل نباید زیاد باشد؛ چون از عطر دهندههای دیگری مثل دارچین و زعفران هم در این خورش استفاده شدهاست. یک عدد هل برای خورش کاملا کافی است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم