در همایش روز جهانی ایمنی غذا تاکید شد

تسهیل فرایند صدور مجوز تولید در حوزه صنایع غذایی

در همایش روز جهانی ایمنی غذا که با شعار ایمنی غذایی، مسئولیت اجتماعی در اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد، بر ضرورت تسهیل فرایند صدور مجوز تولید در حوزه صنایع غذایی تاکید گردید.
کد خبر: ۱۴۱۲۶۲۶

جام جم آنلاین اصفهان؛ محمد مهدی برادران معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت در این همایش چالش افزایش بیماری‌ها علی‌رغم رشد دانش را یکی از مهم‌ترین مباحث روز در سطح جهان بیان و تصریح کرد: در کنار اعمال استانداردهای حداقلی به منظور اعتمادبخشی به مردم برای خرید محصولات غذایی، استانداردهای تکمیلی و تشویقی باید اعمال شود تا این فرهنگ بومی گردد.
وی اعمال استاندارد اختیاری طیب را یکی از این موارد معرفی و تصریح کرد: ارتباط با مشتری و قیمت گذاری دستوری از چالش‌های صنایع امروز کشور بوده و نیازمند اصلاح و بازنگری است. 
برادران در ادامه سخنان خود بر پذیرش مسئولیت اجتماعی پاسخگویی به مشتریان از سوی تولیدکنندگان و ضرورت نظام مندتر شدن پاسخگویی‌ها تاکید کرد.
وی، قیمت‌گذاری دستوری را یکی از چالش‌های موجود در صنایع غذایی دانست و اظهار داشت: بین دو مولفه کیفیت و قیمت باید گزینه کیفیت را انتخاب کنیم زیرا مردم محصولات ارزان اما فاقد کیفیت را نمی‌پسندند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین افزود: باید دست تولیدکنندگان را باز بگذاریم تا کیفیت محصولات آنها حفظ شود.
برادران در ادامه گفت: رسالت اجتماعی واحدهای تولیدی فقط این نیست که قیمت‌هایشان را حفظ و با دیگر واحدها رقابت کنند بلکه باید در عین حفظ کیفیت تولیدات خود، در این زمینه اطلاع رسانی و فرهنگ سازی کنند.
فرایند صدور مجوز تولید تسهیل شود
همچنین محمدجعفر فوده نایب رئیس اتاق بازرگانی اصفهان در این همایش، مهم‌ترین دغدغه تولیدکنندگان صنایع غذایی و مسئولین این حوزه را تولید محصول باکیفیت و در شأن مردم عنوان کرد و افزود: تولید موادغذایی سالم و آگاهسازی مصرف کنندگان از کیفیت محصولات غذایی، مسئولیت اجتماعی فعالان این صنعت و مسئولین می باشد.
وی شایعات ناشی از نا آگاهی و تبلیغات منفی در خصوص مصرف برخی از محصولات غذایی را منجر به ایجاد خلل در سلامت جامعه دانست و خواستار اشائه مصرف محصولات غذایی سالم از طریق آموزش و پرورش و انجمن‌های شهری شد.
عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی اصفهان همچنین بر لزوم تسهیل فرایند صدور مجوز تولید تاکید کرد و گفت: سخت و زمانبر بودن صدور مجوز برای بخش‌های تولید به معضلی تبدیل و منجر به سرمایه گریزی و از بین رفتن انگیزه و اشتیاق علاقمندان به این حوزه شده است.
معاونت غذا و داروی اصفهان ضامن سلامت محصولات 900 کارخانه و کارگاه تولیدی است
محمود اعتباری معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز در این جلسه با اشاره به امکان انتقال بیش از 200 بیماری از طریق موادغذایی ناسالم به انسان،بر ضرورت آگاهی بخشی در خصوص امنیت و ایمنی غذایی تاکید کرد.
وی در ادامه ضمن تشریح وظایف این معاونت، از اعلام آمادگی معاونت غذا و داروی استان اصفهان برای کمک به ارتقاء تولید و راهنمایی و همراهی تولیدکنندگان در این زمینه خبر داد.
اعتباری همچنین افزود: معاونت غذا و داروی استان در حدود 900 کارخانه و کارگاه تولیدی فراورده های غذایی را تحت پوشش داشته و ضامن سلامت فراورده های تولید شده در آنها می باشد.
 وی در پایان، خواستار همکاری نزدیک سازمان جهادکشاورزی، اداره استاندارد، سازمان دامپزشکی و سایر ارگان‌های مرتبط با حوزه صنایع غذایی با این معاونت شد.
رشد چشمگیر صدور نشان حلال در استان
علی مالکی سرپرست اداره کل استاندارد استان نیز از انجام اقداماتی در خصوص فرهنگسازی در زمینه رعایت کیفیت در این مجموعه خبر داد و گفت: خوشبختانه در سالجاری صدور نشان حلال در استان رشد چشمگیری داشته و با توجه به تسهیل شرایط احراز ،لازم است تولیدکنندگان برای دریافت این نشان اقدام کنند.
وی با اشاره بر تمدید مهلت ثبت نام در فرایند انتخاب واحد‌های نمونه استاندارد تا 10 تیرماه، خواستار مشارکت صنایع در این رویداد شد.
فرصت‌های صنایع غذایی استان مغفول مانده است
علی سرشوقی رئیس هیأت مدیره انجمن صنایع غذایی استان اصفهان در این همایش با بیان اینکه این انجمن در حدود هزار شرکت حقیقی و حقوقی را در زیرمجموعه خود دارد گفت: متاسفانه ظرفیت‌ها و فرصت‌های صنایع غذایی استان مغفول مانده است.
وی همچنین بر ضرورت مصرف صنایع غذایی تولید شده در استان و فرهنگسازی در این زمینه تاکید و تصریح کرد: باید با حمایت حاکمیت و مردم همچنین با انجام تبلیغات، تعصب ویژه‌ای بر روی مصرف تولیدات استان ایجاد شود.
حمایت از تولیدکنندگان یک وظیفه ملی است
مسعود بختیاری دبیر انجمن صنایع غذایی استان نیز گفت: در صورت اعتقاد بر ضرورت تامین امنیت و ایمنی غذا باید با تمام توان از تقویت صنایع غذایی حمایت عملی کنیم.
وی حمایت از تولید کنندگان در زمان تحریم خارجی و مشکلات عدیده داخلی را یک وظیفه ملی دانست و افزود: لازم است مسئولین دولتی با درک بیشتر از شرایط عمومی کشور، از سختگیری‌های نابجا پرهیز کنند.
همچنین نرگس نادیان رئیس انجمن مسئولین فنی صنایع غذایی، آرایشی و بهداشتی استان نیز به ارایه مطالبی در زمینه اهمیت نقش مدیران کنترل کیفی و مسئولین فنی در صنایع پرداخت.
در ادامه این همایش با حضور رئیس اتاق بازرگانی اصفهان از شرکت‌های دارای نشان ایمنی غذا و حامیان مالی این برنامه تجلیل شد.

هاجر مقضی خبرنگار جام جم آنلاین

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها