در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
شیر نیازی به افزودنی ندارد. شیر حرارت خاصی بین 72 تا 100 درجه سانتیگراد میبیند و به این ترتیب تمام اجرام و میکروبهایش ازبین میرود. به این حالت پاستوریزه شدن میگوییم. زمان پاستوریزاسیون بسیار کوتاه است وطی پاستوریزاسیون، بارمیکروبی شیر کاهش مییابد. پاستوریزاسیون برکیفیت شیر تاثیری ندارد. ولی ویتامین C آن ازبین میرود. اما ویتامین B2 و ویتامینهای محلول در چربی خیلی در برابر حرارت تاثیرپذیر نیستند.
آیا پاستوریزاسیون بر طعم شیر تاثیر دارد؟
مهمترین عامل تعیینکننده طعم شیر، چربی شیر است. چربی شیر خریداری شده از دامداری، جدا نشده است؛ یعنی این شیرها 4 درصد چربی دارد واین باعث خوشمزه شدن شیر نسبت به شیر 5/1 درصد میشود. پاستوریزاسیون و استریلیزاسیون روی مزه شیر تاثیر چندانی ندارد. توصیه میکنم شیرهای کارخانههای معتبر تهیه کنید که مجوز تولید و پروانه بهداشتی از وزارت بهداشت را دارند.
چرا گاهی شیر تا پنج روز در یخچال میماند و ترش نمیشود؟
علت این است که بار میکروبیاش پایین آمده است و حرارت پاستوریزاسیون عوامل بیماریزا را از بین برده است و 9/99 درصد میکروبهای بیماریزا از بین رفته است. حتی شیر پاستوریزه ترش شده بعد از تاریخ مصرف، مشکل ایجاد نمیکند. ترش شدن آن به علت تخمیراست. وقتی تعداد میکروبها کم باشد در دمای یخچال زیاد نمیشوند.
آیا با مصرف شیر نیازی به مکمل کلسیم نداریم؟
کلسیم جزو مواد معدنی شیر است و با پاستوریزاسیون و استریلیزاسیون تغییر شکل پیدا نمیکند. بهترین منبع کلسیم، شیراست. البته پوکی استخوان در کشور ما زیاد است و سن بروز آن کاهش یافته است. شاید به علت تغذیه بد، شیر نخوردن و آفتاب نگرفتن باشد. با افزایش سن نیاز به کلسیم افزایش مییابد. سه لیوان شیر و معادل آن ماست یا فرآوردههای شیر، کلسیم مورد نیاز را تامین میکند. در برخی افراد مثل کودکان، خانمهای باردار و افراد سالمند نیاز به کلسیم بیشتر میشود که میتوانند مکمل مصرف کنند.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در واکنش به حمله رژیم صهیونیستی به ایران مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک نماینده مجلس:
علی برکه از رهبران حماس در گفتوگو با «جامجم»:
گفتوگوی «جامجم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر
یک کارشناس مسائل سیاسی در گفتگو با جام جم آنلاین: